GHINARARIU STAN PETRESCU – O LOAZA POLITRUCA CE FACE PE TUTERUL LUI WERNER KLAUS...

djfghhh

Chiar, m-am întrebat și eu, ascultând o secvență din EUROATLANTICA, emisiune transmisă de Radio România Actualități, pe data de 14 mai 2020, cine oare o fi generalul? Iar pentru că generalul avea niște idei care mi-au dat fiori de-a lungul coloanei vertebrale, l-am căutat și l-am și găsit...

Domnul general(r) Stan Petrescu, care este și profesor universitar-doctor, asociat în cadrul mai multor universități din România, scrie mult, vorbește la fel de mult și are o biografie ilustrând succesul său deplin. Dar pe mine o astfel de biografie de succes mă interesează mai ales prin prisma activității sale didactice. Căci ascultându-l vorbind la radio și citindu-i editorialele, publicate mai ales în ZIUA VECHE, am încercat să-mi imaginez cam în ce fel a modelat domnul general plastilina numită „tânăra generație”, în calitatea sa de profesor.

De exemplu, întrebat de redactorul Radio România Actualități despre „starea de alertă”, domnul general Stan Petrescu a făcut următoarele afirmații:

G-ral Stan Petrescu: „Așadar alerta invită la mai multă precauție, la mai multă prudență... Eu nu știu de ce parlamentul a putut să radă (!!!) un articol privind angajamentul forței publice ... Păi, domnilor, dragi ascultători, în toate statele lumii civilizate forța publică IMPUNE! ea trebuie să fie prezentă, pentru că dacă punem presiune pe poliție să aibă temeri, o obligăm să fie tolerantă, să nu aplice legea, totul poate să ne scape din mână!”

Redactor: „Dar probabil că dacă se va solicita se vor impune legi care să fie în concordanță cu Constituția, cu măsuri mai drastice....”

G-ral Stan Petrescu: „Păi... dar au fost scoase!!! ... Nu vreau să insist dar nu trebuie să ocolim această chestiune: forța publică, mai ales în situații de urgență trebuie să fie prezentă... păi când s-a născut ordonanța militară ea era imperativă și impunea!!! ... ÎNCETA CONSTITUȚIA pe timp de război... în FÂȘIA TACTICĂ a acelui comandant nu erau decât ordinele care se executau, pentru că scopul era SUCCESUL în luptă.”

Redactor: „Vorbește militarul din dumneavoastră!”

G-ral Stan Petrescu: „Păi da! că și noi ACUMA suntem într-o FÂȘIE DE ACȚIUNE și SUCCESUL înseamnă să învingem acest virus, nu să ne lamentăm!”

Oare ați înțeles și dumneavoastră, cetățeni și „dragi românii” lui Iohannis, exact așa cum am înțeles și eu, că pentru moment la dracuʹ cu Constituția, „halt! halt!” și mai e un pas până la „hände hoch!” deoarece suntem în FÂȘIA aia unde Constituția nu mai contează, ba chiar ne încurcă, nenorocita naibii, în bătălia cu virusuʹ? Domnul general așa crede... nu mai spun că mi se pare că și Parlamentul îl cam incomodează la mers! Oare îi învață dânsul și pe studenți magia asta cu suspendarea Constituției, când și când, pe timp de pace, deoarece altfel viața e chiar plictisitoare? Întreb pentru o vecină, căci văd că este o opinie destul de populară, mai ales pentru PENELEU!

Dar să ne întoarcem la domnul general Stan Petrescu, să încercăm să-l cunoaștem mai bine și să ne imaginăm cam ce le predă dânsul studenților... iată, spre exemplu, părerea domniei sale despre cenzură:

„Cenzura ne ferește de ciuma dezinformării, manipulării și propagandei agresive în contra statului!”

Domnul general(r) numește acest tip de pumn în gură cu dinții scuipați în batistă, „cenzură pozitivă”, deci benefică. Și ne dă și exemple de „propagandă toxică”, adică dintr-aceea care ar trebui să fie supusă „cenzurii pozitive”:

„Propaganda, dezinformarea și manipulările prin fake-news sunt dirijate direct, sau indirect de Moscova împotriva României  dhfggg

 și a Republicii Moldova. Subiectele predilecte ale propagandei ruse în România sunt cele legate de «globalistul Soros», de «statul paralel», de «problema LGBT» și a «imigraţiei» necontrolate, de pericolul de moarte al «fracturării hidraulice», pentru gaze sau petrol de șist, pe teritoriul României. Urmează la rând «România stat de rangul doi în UE», «NATO și costurile mari ale acestui sistem de securitate», «riscurile prezenței armatei americane pe teritoriul României», «România, colonia Occidentului», «portul Constanța la schimb, pentru admiterea în spațiul Schengen». (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Haideți să traducem ceea ce a scris mai sus, atât de frumos, domnul general... Așadar: Soros nu e globalist, prost e cine a crezut așa ceva, e doar propagandă rusă... statul paralel nu există, să fim serioși, tot rușii au inventat conceptul... nu putem observa o ofensivă a LGBT, ci doar niște parade frumoase, vesele și colorate în anii în care n-avem COVID 19... imigrația necontrolată e o glumă, la dracuʹ, ce-ști copil?... exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist e o binecuvântare, căci natura se revigorează prin fracturare... România nu e de rangul doi în rândul țărilor europene, ci este pusă pe picior de egalitate, cel mai adesea, cu Germania și Franța... și cum să fie o colonie a Occidentului, când ea e puternică, suverană, firmele românești prosperă iar vocea președintelui nostru, de-o profundă originalitate, este ascultată cu atenție și preocupare de toate națiunile cultivatoare de sparanghel!... iar costurile parteneriatului cu NATO sunt minime, practic, președintele nostru i-a dat președintelui Trump o șapcă inscripționată cu MAKE NATO GREAT AGAIN și-atât... în timp ce Olanda n-are nici o treabă cu portul Constanța, ci se opune intrării noastre în spațiul Schengen doar pentru că a auzit cum în România corupția a înflorit pe vremea Codruței Koveși... dar acum, că nu mai este baschetbalista aia adormită la conducerea DNA, s-ar putea ca și Olanda să-și schimbe opinia!

Apoi am citit atent și părerea domnului general despre condițiile propice pentru ca guvernul liberal să lucreze:

„Pentru ca să poată lucra în liniște și să poată lua decizii bune, guvernul are nevoie de liniște, precum și obligația de a coopera și conlucra cu presa.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Traducem, cetățeni? Păi, zic, să traducem... Guvernul ACTUAL are nevoie de liniște, ca „să poată lua decizii bune”... dar oare guvernul CIUMEI ROȘII n-ar fi avut nevoie? Și-o fi dorit CIUMA sute de mii de oameni în stradă, la începutul lui 2017, fără să fie clar pentru ce anume protestau băieții cu vuvuzele... și câinii în lese... și Nicușor Dan înfofolit... și Florin Bădiță cu pantalonii pe el? Oare a vrut CIUMA cohortele de „pașnici” manifestanți din 10 august 2019, dintr-aceia dotați cu cataroaie și cocteiluri Molotov în ghiozdănele? sau Mălinii Bot și Ceaușeștii Tivilic ținându-se ca scaiul de pulpana lor? Nu l-am auzit pe vocalul domn general vorbind despre liniște pe vremea aia...

Cum vede presa domnul general? Iată:

„În situații de cumpănă pentru țară, edecarul din presă trebuie să devină «soldatul condeier» care să o apere. Un jurnalist luptător, contondent, dedicat luptei pentru adevăr trebuie să aibă în ranița sa de campanie știrea adevărată, dar și PROPRIA-I CENZURĂ, nefiind nevoie de una impusă prin Ordonanță Militară.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

Așadar, ne trebuie soldați-condeieri, aplicându-și tesla autocenzurii prin părțile delicate... ce imagine delicată!

Mă opresc aici... trec peste admirația totală a lui Stan Petrescu, general în rezervă, pentru Găbiță Oprea, în 2015, pe când acela era pe cai mari, urmată în 2017, când Găbiță ajunsese nimic în ploaie, de decăderea acestuia din „om de caracter(...) având o aleasă și serioasă educație militară” la „impostor” sau „magnific academician de hârtie creponată” sau pur și simplu „pretinul” de țuică al lui George Maior.

Și să ne înțelegem... eu nu pun la îndoială faptul că domnul general în rezervă și profesor-doctor multiplu-universitar Stan Petrescu iubește România. Numai că felul în care dumnealui afirmă că o iubește și felul cum ar putea să-i învețe și pe alții, mai tineri, să o iubească, mie mi se pare pur și simplu înspăimântător.

............................................................................

P.S. Profesor universitar. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu a fost director adjunct la Direcţia Protecţie şi Siguranţă Militară a MAp.N. (1999-2000), Locțiitor al Direcției Doctrine și Instrucție (2000-2001), locțiitor al Direcției Cercetare Informații din SMG (2001-2002) comandant de brigadă (2002-2003), expert gradul I în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2004-2005), prof. univ. dr. la Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, prof. univ. dr. asociat în cadrul Universităţilor „Lucian Blaga” din Sibiu, „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti (2007-2009); Universitatea de Vest Timișoara (2009-2013); Universitatea „Lumina„București (2012-2013); prorector al Universității Bioterra din Bucureşti (2009-2012)...etc.

LUMINITA  ARHIRE

Featured