„FLASH MONDEN” – VADUVE VESELE CU DOLIU LA VIRGINITATE

kgklhhjfhh

Ați văzut în 2 săptămâni pe „fezbuc”, puzderie de fotografii de la petrecerile de sezon (revelioane, petreceri de sfârșit de an la corporații, Crăciun, etc). În fotografii, o mulțime de fufe îmbrăcate în negru, ca la înmormântare.

Clișeul prostesc cum că negrul hainelor ar fi o culoare „elegantă”, „classy”,„chic” sau de „bon-ton” nu-i așa de vechi. Cu toate că și mai  înainte mai erau unele care alegeau ținute negre, fufele au descoperit „eleganța” lui, foarte recent, cam în „Anul Prostiei Mondiale 2020”. De atunci avem o explozie de negru de la simple promenade, la petreceri și la TV. Dacă butonezi pe canalele de știri, la orice oră e o prezentatoare îmbrăcată în negru. Înainte de 2020 negrul nu era „elegant”. Și dintr-o dată fufelor li s-a revelat ascunsa-i „eleganță”.

Contrar clișeelor prostești, negrul simbolizează nimicul, neantul, moartea, doliul, durerea, mâhnirea, pesimismul. Chiar tehnic, negrul este marcat prin codul hexa 000000, adică lipsa totală a culorii. Negrul este o non-culoare.

Deși l-ai asocia mai degrabă cu babele, foarte multe fufe tinere l-au îmbrățișat și au renunțat la „colorile” tinerești, optimiste, luminoase. Explicația? Oile se iau după turmă. Ca la pantalonii zdrențuiți.

Purtarea negrului, mai ales vara, arată și o prostie care ține de chiulitul de la orele de fizică. Bimbolinele nu știu că negrul „atrage” căldura și că ele se înfierbântă vara ca tutele și transpiră, în loc să poate culori deschise, vii, tinerești și răcoroase. Și mai sunt tutele alea mai grave, care poartă costume de baie negre!

Și atenție! Negrul nu slăbește! Negrul nu creează iluzia de corp mai slab, ci doar atenuează umbrele și așa valurile de slănină par mai neclare. Dar corpolența rămâne intactă.

Dar poate există în preferința pentru negru și o bază paranormală. Din 2020 trăim într-o lume aflată într-o gravă și continuă criză. Plandemie, prăbușire economică, război... Vor urma sărăcia și foametea. Poate purtătoarele de doliu anticipat - după moda Văduva Covid - sunt inconștient o piază rea, prevestind decese în familiile lor la vreme de criză.

Aveți aici și o fotografie cu două prime doamne care mergeau la o „ocazie”, la o cină oficială (Brigitte Macron și Melania Trump). Ia uitați-vă la ele cum nu știu că negrul e o culoare elegantă și potrivită pentru ocazii...hgdgdhh

Da, negrul merge oarecum la bărbați, dar și acolo rămâne sinistru.

SORIN ROMAN

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?