FLAIFUTERI CONTEMPORANI: SORIN IONITA

KGKFDGDJJIH

Ci numai că veni Sorin Ioniță cu idei... Păi, când vine el cu idei, feriți-vă ca de meteoriți, folosind o umbrelă mai viguroasă, cu spițele trainice! Bine, e adevărat că asupra interzicerii vizelor Schengen pentru ruși deja s-a exprimat pe TWITTER doamna Kaja Kallas, premier al Estoniei, o femeie blândă și dânsa, la casa ei, gospodină... Ba chiar și Olodimir Elenski a zis la fel, iar când a zis asta, avea cuta aceea dintre sprâncene adâncită precum Marele Canion, din pricina  preocupării imense de a ieși perfect ultimul său pictorial în VOGUE! Și draga de UE, ia în calcul o interdicție TOTALĂ pentru cetățenii ruși de a mai călători în spațiul elevatei Europe, cea care - înțeleaptă și prudentă - nici nu se mai spală prin părțile intime, ci se șterge doar cu o cârpă umedă, prietenoasă, din flanel... 

Știți cum se spune... „...bărbații numesc problema, iar femeile doar îi descriu împrejurările”... În acest sens, doamna Kallas a descris cu delicatețe împrejurările:

„Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Acum este timpul să punem capăt turismului din Rusia.”

...însă  a fost nevoie de virilul Sorin Ioniță ca să pună degetul pe rană și să stabilească nu numai diagnosticul, ci și calea de urmat. Așadar, cât timp o să mai rabde Europa ca hoardele de ruși să-și toace turistic banii prin restaurantele, muzeele și cafenelele sale? E timpul să punem stop! Și iată cum, și iată de ce:

Vizele Schengen - cele mai uzuale şi cele care trebuie suspendate - sunt cele tip C, dând dreptul la călătorie fără restricţii în Schengen timp de 90 de zile (...)  Doar în luna iulie au trecut prin Finlanda peste 170.000 cetăţeni ruşi, majoritatea cu vize emise de alte state Schengen decât Finlanda. Cine sunt oamenii ăştia, nu se poate şti, nici câţi din ei sunt burghezie urbană confortabilă care merge pe Coasta de Azur, fanatici putinişti ca cei filmaţi că trolau ucraineni pe stradă zilele trecute, ori chiar personal asociat FSB/GRU (cu treabă sau în vacanţă: nu subestimaţi numărul imens de cadre pe care a ajuns să-l aibă aparatul de securitate al Rusiei.” (Sorin Ioniță, CONTRIBUTORS. ro., 13 august 2022)

Ei, altceva ar fi dacă la graniță l-ar pune „spațiul Schengen” pe Sorin Ioniță, cel care, cu mintea lui lucidă, ar ști rapid să separe burghezia cheltuitoare de spionii FSB/GRU care fojgăiesc prin fustele Europei sau de putiniștii fanatici trolând în neștire tot ce prind pe stradă vorbind în ucraineană!

„Pot rămâne în vigoare vizele cu intrare multiplă pe 3-5 ani, dar mai puţine şi mai strict controlate individual, fiindcă aici se poate urmări mai bine cine le deţine şi ce face cu ele. Evident, n-avem vreo garanţie că un biznesman rus care deţine asemenea viză multi-entry NU-I UNUL CARE SUSȚINE ÎN SECRET REGIMUL PUTIN, dar cel puţin verificările sunt mai stricte pe acest segment.” (Sorin Ioniță, CONTRIBUTORS. ro., 13 august 2022)

Sorin Ioniță e „un băiat” care este descris pe platforma CONTRIBUTORS. ro, așa:

„Paleo-liberal (adică din soiul cel vechi). Partener fondator la EFOR (www. expertforum.ro) think tank independent. Citește și predă teorii ale dezvoltării și sectorului public. Consultant pe reforma instituțională și descentralizare în Europa de Est și Balcani”.

Deci, cetățeni, ați înțeles din descrierea de mai sus CU CE anume se ocupă domnul Sorin Ioniță, UNDE se ocupă și DE CÂTE ORI pe săptămână? Adică, din ce anume trăiește dânsul? 

 Ca să aprofundez problema, am mers la tanti Wikipedia, să văd ce zice și dânsa. Iar dânsa zice așa:

Sorin Ioniță este un analist și comentator român liberal, expert în politici publice și dezvoltare locală. A fost director al think tank-ului Societatea Academică din România (fiind și membru fondator). În prezent este președinte al think tank-ului Expert Forum. Este membru în Grupul pentru Dialog Social. A cooperat în calitate de consultant regional cu Consiliul Europei, United Nations Development Programme și Banca Mondială. Ioniță a publicat opinii si analize în jurnale tipărite sau online precum Evenimentul Zilei, Revista 22, platforma Contributors. În 1991 a absolvit cu titlul de inginer Universitatea Politehnică din București. În 1996 și-a luat licența în filozofie la Universitatea București. A urmat un master la Central European University (CEU) din Budapesta, absolvit în 1997 și a obținut un doctorat in științe politice la SNSPA în 2007. A fost Oxford Fellow la colegiul Nuffield, Oxford University, pentru un trimestru,  în 1999 și Fulbright fellow în 2000-2001 la Institutul de politici publice al Georgetown University din Washington DC.”

Întreb încă o dată, poate dumneavoastră, cetățeni, ați luat note mai mari decât mine la concursurile de perspicacitate: cum câștigă banii pentru mâncare, facturi, hăinuțe și încărcat „troti” electrică domnul Sorin Ioniță? Eu aș pune pariu că mereu și mereu i se comandă, așa, din cer, sau  poate, mai curând, din fum de pucioasă, niște „studii” și niște „cercetări” și câte-o „consultanță”. Totul plătit cu generozitate de unele organizații cu nume în limba engleză, de care nimeni n-a auzit. Și nimic din toate acestea nu folosește la ceva, căci domnul Sorin Ioniță e făcut din vorbe și nici măcar din vorbe dintr-acelea meșteșugite. Adică, e plictisitor la maximum! El a fost „crescut” însă pentru această inutilitate savantă. Numai și numai pentru a lansa, atunci când trebuie, câte-o „petardă” urât mirositoare, servind în acest mod, cauza. Atât că - spre deosebire de flatulențele nesimțitelor de vaci -petardele domnului Ioniță au o grijă excesivă pentru amprenta de carbon a planetei și pentru salvarea Europei prin îndepărtarea hoardelor putiniste de corectitudinea politică a doamnei Ursula și a domnului NATO!

.....................................................................

P.S. Ia să vedem dacă - fără să fi citit mai nimic din ceea ce scrie Sorin Ioniță - cu excepția articolului de mai sus, putem răspunde la următoarele întrebări: ce crede dânsul despre cei care nu au dorit să se vaccineze anti-COVID? ce părere are despre suveranism? ce a gândit public despre doamna Flavia Groșan? dacă i-a provocat vreun disconfort cultural „satira anti-religioasă de la Charlie Hebdo”? cum l-ar califica pe  Donald Trump și „trumpismul? ce părere are despre PSD-ul vechi (că ăsta nou nici nu se pune...)? dar despre ÎPS Teodosie? Gata? Ați răspuns la toate ? Bravo, ați răspuns corect! Păi, vedeți că nu trebuie să citiți ce scrie băiatul ăsta pentru a-l cunoaște în intimitatea trăirilor sale?

LUMINITA  ARHIRE

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured