DRACU SI ZECE PORUNCI DATE ROMÂNIEI!

hfhfghdgh

Coliva României. Sau Decalogul transformării  unei țări fără datorii într-o colonie disciplinată.kfjfhfch

           1. Aranjezi o lovitura de stat (pe care fraierii o s-o numească multă vreme revoluție) ca să vină la conducere niște șmecheri pofticioși, care pentru un tablou în plus și-un cont în Elveția, au fost dispuși s-o vândă și pe mă-sa.

       2. Le spui proștilor că industria lor chimică e de căcat, că ale lor combinate sunt falimentare, că sunt înapoiați rău și le promiți două bax-uri de Bonibon, dacă te lasă s-o manageriezi tu; privatizezi tot, cumperi combinate, uzine și fabrici la preț de fier vechi  și calci pe cap orice tâmpit mic care vrea să devină intreprinzător.

          3. Pui mâna pe bănci și le instruiești să le dea fraierilor credite căcălău, cu buletinul, pentru orice, apartamente, mașini, smartfoane, cizmulițe dă vară, alte acareturi la Mall, după care crești dobânzile, îi distrugi psihic cu ratele., le trimiți executorii tăi și-i arunci cu curul gol în stradă. Pentru că tu, șemecherul, ești deja proprietar și pe aerul din jurul fraierilor pe care i-ai păcălit cu reclame colorate și luminoase.

           4.  Pasul următor, este să-i convingi pe fraieri că e musai să intre într-o alianță armată, că altfel vin rușii peste ei. Și atunci, fraierii ăia mari care au impresia că ei conduc țara, pun armata preș și slugă la picioarele unor asupritori ai altor țări și mai mult decât atât, le dai și o bucată mare de teritoriu din țara ta pe care ei s-o ocupe, ca mai apoi să le plătești masă, casă și le asiguri și regulatul cu prospăturile autohtone.

            5. Privim iar spre fraierii autohtoni. Le faci burta mare de chipsuri, bere și Orice-Cola,  și-ai obișnuit pițipoancele că nu mai poa’ să trăiască dacă părul lor „n-are volum”, începi să racolezi forța de muncă și-o aduci la tine în țară unde-o plătești cum se cuvine, ca batante și căpșunari.

          6. Degeaba încerci să-i lămurești că țara ta geme de resurse și că ar trebui să-i ia de gulerul cămășii pe idioții care stau în fruntea ei. N-ai cu cine. E târziu. Smartophon-ul cumpărat din sclavia pe alte meleaguri are vocea mai puternică.

          7. Dacă încerci să le mai explici și faptul  că trebuie musai să ridicăm paradisul energiei verzi,  să ridicăm moriști de vânt peste tot pentru a plăti energie la preț minimal, vor spune că ești nebun. Păi ești nebun, căci asta ar însemna să-i zboare afară din țară pe austriecii care au împânzit țara cu eoliene și transportă energia la ei acasă. Între  timp, termocentralele și hidrocentralele  construite cu jertfe omenești românești se duc sulii de suflet.

           8. Dacă le-a mai rămas fraierilor cumva vreo urmă din industria chimică, de-alde Oltchim cumva, bag-o în faliment, ca să fii sigur că țara asta nu mai are nevoie de gaze naturale, decât puțin pentru brichetele fumătorilor și cât să se încălzească fraierii iarna.

Tot românul știe  că Marea Neagră colcăie de gaze naturale, ale noastre,   de n-are ce să facă toată România cu ele, dar șmecherii ne povestesc Moartea căprioarei, lui Labiș, cum că trebuie să importăm gaze la prețuri exorbitante. Și ce importăm?? Gazele noastre vândute la preț de nimic. Prostești pe proști zicându-le că le pune Dumnezeu mâna în cap și-o să treacă pe la ei o mare conductă care ar urma să-i aprovizioneze cu gaz natural ieftin. Liberalizează prețul la gaze pe piața internă (că industrie care să mai profite de chestia asta nu mai există) pentru ca nu cumva să guițe vreun fraier atunci când o să le dai gazele pe piața externă la ce preț vrei tu. Ce să vezi, când începe Exxon să scoată gazu’ din Marea Neagră, hop, o să fie pe-aproape și-o conductă să-l trimită în afară. Și iacătă ce frumos devine România exportatoare de gaze naturale, alea pe care Putin le dădea cam scump, vesticilor, care o să le ia acum mai ieftin de la niște fraieri!

          9. Dar despre toarte acestea, Serviciile noastre - care ar trebui să aibă grijă de România - tac mâlc. Ehe, cine naiba nu a auzit de băieții deștepți din Energie??  Sau de băieții deștepți din spatele companiilor farmaceutice? Sau de toți băieții deștepți din toate punctele cheie economice care ar fi trebuit să facă din România regină?

          10. Tocmai ați citit Coliva Decalog. Trăim într-o Române fărâmată ca lovită de unul din trenurile ruginite care bântuie ca fantomele pe infrastructura feroviară distrusă. Daună aproape totală: 90%.  Dacă am uitat ceva - și sigur am făcut-o - îmi cer iertare față de toți săracii României, față de toți flămânzii ei, față de toți bolnavii omorâți cu zile în spitale, față de toți părinții care tremură pentru siguranța propriilor copii! Dar nimic nu vă oprește să completați lista!

De la

GABRIELA CRIȘAN

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?