„Doar o vorba SAT-I mai spun...”

jfustujhj

Fără liberalism, nu poate exista capitalism, iar fără socialism nu poate funcționa capitalismul!

De George Pruteanu nu-și mai amintesc mulți...A fost un intelectual rasat, absolvent al facultății de filologie din Iași și în final București, doctor în filozofie, autor, critic literar, jurnalist și ulterior politician, a reprezentat un reper pentru cultura română din perioada postrevoluționară a României, perioadă în care prinși de febra alergării după bani – cât mai mulți bani – am lăsat naibii școala temeinică în crezul nostru că „banii aduc fericirea”.

Dintr-o dată am devenit devoratorii sutelor de titluri de ziare și reviste tabloide ce ne țineau cu gura căscată la toate rahaturile de can-can despre toate nulitățile ce deveneau vedete peste noapte pe criteriul vieții deșănțate și de huzur ale unor imbecili care făceau bani foarte ușor cu curul sau cu vocea gâjâită de sifilis și rachiu de pufoaică a maneliștilor.

Atunci a început decăderea noastră ca popor și în ciuda culturii solide dobândită în școlile și vremurile comuniste - când toată lumea citea, neavând altă ocupație - am căzut pradă prostiei care s-a generalizat până la fenomen de masă și de aici a mai fost un sfert de pas până la MANIPULARE! Au fost timpurile când cei mai intelectuali și cei mai deștepți oameni ai acestei țări aflați în puterea vârstei și a efervescenței lor creatoare; s-au văzut dintr-o dată debusolați și rămași fără obiectul muncii...

Proștii, bișnițarii, coate-goale, inculții care nu aveau nimic de pierdut, au lăsat naibii televizorul ce emitea aproape non-stop după o jumate de secol de îndobitocire prin tăcere și au dat fuga la turci – prima țară capitalistă permisivă pentru hoardele de papugii români ce atacau în revanșă Poarta.

Introducerea a fost pentru purii, pentru aceia care în anii 90 mâncau dulceață și miere de albine cu mânuța înfiptă în borcanul de 460 de grame mozoliți până la urechi și nu prea înțelegeau ei de ce este atâta fericire pe părinții lor care nu mai trebuiau să plece la vânătoare pentru a-i putea hrăni ca în timpuri nu demult apuse...

Se închideau pe bandă rulantă fabrici, uzine, instituții pe care le credeam de neclintit, șomajul a devenit molimă, clasa politică era pusă într-un creuzet care se băga în cuptorul Istoriei...!

Părinții au devenit – în funcție de spiritul mercantil al fiecăruia – niște pionieri ai Vestului Sălbatic, exploratori de zăcăminte imaginare și de comori ascunse ce trebuiau doar descoperite pentru a fi luate acasă.

Nimeni nu a mai pus bază pe cultură, pe gândire, pe munca cinstită, aia era pentru idioții cu școalăși inadaptabili, deștepâii FĂCEAU BANI! Cu curul, cu cârca, cu șmecheria, cu nebăgarea de seamă a aproapelui...

Ca să ne bage chipurile în Europa – aceea care saliva cu bale spumoase la colțul gurii când se gândea la Pradă – românii au fost obligați să-și distrugă industria devenită „energofagă” și agricultura devenită înapoiată. Studiindu-ne temeinic cu microscopul Intelligence, străinii au văzut în noi niște gândaci de bucătărie care foșgăie haotic prin marea bucătărie în căutare de hrană. Câțiva guzgani purtători de CIUMĂ au fost aleși să conducă poporul gândăcesc. Ei ne duceau la pierzanie fără ca noi să avem timp să stăm o clipită în loc și să gândim ce se întâmplă.

Marele șobolan George Soros a creat în jurul țărilor fost comuniste o plasă deasă folosind păianjeni speciali .

Alte popoare în situația noastră s-au deșteptat puțin și s-au oprit din autodistrugere! Noi, nu! Noi am continuat în prostia și lașitatea proverbială a neamului românesc să alergăm după spinii și mărăcinii lăsați drept hrană și să vânăm capra vecinului pe care doream să o omorâm dracului ca să nu ne facă concurență.

Dumnezeu ne-a pedepsit în 2005 și ne-a pus să alegem între Năstase și Băsescu, adică între Dracul și Tat-su! Propaganda Noii Securități deja începuse să funcționeze, Vechii Securiști puiseră vlăstare noi pe care le educaseră pe placul lor și a stăpânilor de afară cu bani de la Soros. Vechii Nomenclaturiști deveniseră oameni de afaceri și politicieni de bază, dar cu ce să hrănești atâta prostime debusolată?

Javra Ceacâră Băsescu a găsit soluția la al doilea mandat și mai apoi după ce Prostimea l-a menținut la conducere ca să lupte cu „CIUMA ROȘIE”: „cine nu poate, cui nu-i convine de salarii, de ceea ce poate să ofere România în acest moment, este liber să plece către cele patru zări și să-și facă o soartă mai bună așa cum poate fiecare. Suntem o țară liberă și democrată, așa că plecați futu-vă muma în cur de viermi flămânzi și gălăgioși!”

Azi toți acei „viermi” ce au fugit spre o viață mai bună, au fost educați acolo, în Diaspora – că la originea emigrării lor este CIUMA ROȘIE și în nici un caz Dreapta aflată atunci la putere prin Băsescu și camarila sa, cu PDL – astăzi PNL...!

Cu bani mulți băgați în propagandă prin multe mijloace Media care servesc numai interesul Corporațiilor multinaționale - ce între timp au primit TOATĂ ROMÂNIA  pe tavă - inculții români emigrați în lume au fost învățați PAS CU PAS  că numai Dreapta este cea bună, numai ea poate aduce România către bunăstare. Restul românilor – CIUMA ROȘIE – sunt niște idioți, niște milogi și singurii vinovați că votează în ciuda învățăturilor transmise de neamurile emancipate de „afară”, aceiași tâlhari comuniști.

Dacă este să vorbim pe „a dreaptă”, numai popoarele care s-au desprins de comunism sunt cu adevărat adversarele înverșunate ale comunismului, ce este azi ridicat în slăvi și propagat de neomarxiștii și neocomuniștii atât de ușor de identificat cu NAZISMUL! În Occidentul unde Diaspora s-a trezit că este democrată, oamenii asupriți de capitalismul feroce caută salvarea în formațiuni politice cu doctrină comunist-fascistă, iar

lipsa lor de cultură și discernământ este foarte ușor exploatată de Laboratoarele de putere ce fabrică scenarii și construiesc știri false.

O Țară unde stânga nu are putere, unde ea este blamată și anihilată, este ca un luptător pentru dreptate socială legat și cu căluș în gură, bătut și obligat să laude pe călăi! Cât de idiot poți să fii ca să nu înțelegi că Puterea de azi aleasă cu entuziasm de tembelii manipulați din Diaspora și de românii salariați ai Corporațiilor străine va face tot ce este posibil ca în România salariile să rămână mici pentru ca românii să continue să emigreze și să dea forța lor de muncă ieftină altor țări unde gazdele au un trai decent și nu prestează munca de jos? Desigur, există și cealaltă variantă, unde vârfurile superinteligente de români care fac muncă intelectuală supercalificată sunt plătite super-bine ca nu cumva să revină acasă și să le facă concurență din România.

Niciodată DREAPTA nu va mări venituri, nu va îmbunătăți traiul, ci dimpotrivă! Și idioții îi învață pe cei rămași acasă că CIUMA ROȘIE a distrus țara! Este drept că STÂNGA a fost infestată cu multe jigodii securiste, cu mulți ciocoi de tip nou care nu au nimic de a face cu Stânga politică, dar românilor nu le rămâne altceva mai bun de făcut decât să deschidă ochii și să lupte pentru CURĂȚIREA clasei politice și în special a Stângii! Doar STÂNGA  curată poate crea cadrul și pârghiile necesare să aducă o parte din Diaspora acasă și să-i reintegreze! Politicieni de teapa securiștilor ca Victor Ponta, Marcel Ciolacu, Nicu Stănescu, Marian Oprișan și alți baroni locali care au făcut averi fabuloase pe seama politicii, trebuie să plătească cu pușcărie și confiscarea averilor, dar și pentru Înaltă Trădare și atentat asupra poporului român ar trebui să aducă detenția pe viață dacă nu chiar execuția excepțională pentru Traian Băsescu, Monica Macovei, Laura Kovesi, Klaus Johannis, Ludovic Orban și lista este măcar până la o sută!

Am pornit articolul de la George Pruteanu. A fost cam ultimul reper de cultură de pe scena politică, iar polemica sa cu Vadim Tudor devenise proverbială. Fiecare a fost un reper în felul său, dar poate nu de moralitate, moralitate ce a început să piară imediat ce s-au descătușat energiile nației la „revoluție”! Oameni „culți în cap” deveniți mercenari ai condeiului în slujba dușmanilor României avem suficient de mulți, care scuipă vorbe pentru arginți: Gabriel Liiceanu, Horia Patapievici, Andrei Pleșu, actorii Oana Pellea, Victor Rebengiuc ș.a. sunt oameni de cultură, dar cultura manifestată de ei este de pus pe focul istoriei ce ar putea fi stins doar cu scuipat.

Prea mulți proști, prea multă lume fără școală care se lasă manipulată de călăii care îi țin departe de cușca lor de câini sălbateci ca să nu muște de aproape....

GABRIEL MIHAILA

 

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?