DESPARTIREA DE DIANA

dhggf

Tânărul partid AUR începe să fie plăcut surprinzător, zic.

Astăzi, 10 februarie 2021, Senatul AUR a hotărât excluderea din partid a senatoarei Dianei Șosoacă.

Iată -din punctul meu de vedere, desigur -  o decizie înțeleaptă. Și nu pentru că Diana Șoșoacă  nu se poate încadra în „disciplina de partid” s-a luat această decizie - căci partidele, în general (cu excepția PESEDEULUI), își păstrează niște „rebeli”, acolo, de sămânță, ca să joace până la capăt comedia democrației și a liberei exprimări și să dea puțină „culoare” grupării sau să atenueze catastrofalul și transparentul punctaj de partid, cel care la PENELEU este de-a dreptul grotesc... Sau, cel puțin eu nu cred că doamna Șoșoacă pentru asta a fost îndepărtată, ci pentru că deja, cu o imprudență sinucigașă, aducea niște prejudicii fioroase AUR-ului. Și nu avea măsură... nu se mai putea opri din dezmățul de imagine. Într-un fel, e de înțeles. Femeie ambițioasă, Diana Șoșoacă a încercat de ani de zile să se agațe de ceva care să-i asigure notorietatea și, firesc, ascensiunea publică în baza acestei notorietăți. De aceea, nu a fost subiect de tulburare publică sau protest de stradă care să-i scape. Însă țopăiala asta amețitoare de la ideile haștag-rezistente, la slăvirea justiției kovesiene, la „fără-penalii” lui Barna, la blamarea pelerinajului de Sfânta Parascheva,  la admirația pentru discursurile lui Băse-Petrov, participând „cu sufletul” la răsturnarea guvernelor pesediste, ei bine, toate acestea lasă semne și nu puține, căci nu se pot face pe șest.

Cine i-a arătat ușa doamnei Șoșoacă? Păi, Senatul AUR, la care s-a adăugat opinia  lui Claudiu Târziu copreședinte. Păi, hai să vedem cine face parte din Senat:

Sorin Lavric (n. 1967), scriitor, filosof, publicist, profesor universitar – președinte al Senatului A.U.R.

Magda Ursache (n. 1943), scriitoare, autoare a peste zece volume: romane, publicistică, ediții critice

Ion Papuc (n. 1943), scriitor și filosof, traducător și fost editor, care a ucenicit pe lînga Țutea și Noica

Adrian Dinu Rachieru (n. 1949), doctor în Sociologie la Universitatea din București, profesor universitar, fost rector al Universității "Tibiscus" din Timișoara

Nicolae Colțoiu (n. 1950), medic, unul dintre liderii mișcării pro-life din România

Mihail Șleahtițchi (n. 1956), psiholog, profesor universitar, fost deputat, fost ministru al Educatiei in R. Moldova, fost consilier al președintelui RM. 

Andrei Dîrlău (n. 1956), scriitor, doctor în teologie – istoria religiilor (cu teza Religiile Chinei şi creştinismul), cercetător, traducător. Stagii de lucru şi cercetare în China, Germania, Italia, Spania, Belgia, Malta, periplu spiritual în Tibet.

Alexandru Stănilă (n. 1952), conferențiar doctor inginer, vicepreședintele Forumului Inventatorilor Români.

Nicolae Voiculeț, promotor al culturii române în lume (China, Japonia, Occident) în ultimii 30 de ani.

Aceștia sunt... biografia lor este luată de pe site-ul de prezentare AUR și nu o comentez. O poate îmbogăți - sau dimpotrivă, subția - fiecare dintre dumneavoastră, prieteni. Poate pe unii îi știți, pe alții nu, dar... mă întreb: nu ați prefera cu toții să-i vedeți și să-i ascultați pe ACEȘTIA, iar nu pe Diana Șoșoacă lălăind „noi sîntem romââââni”, cu lăutarii de gât? Poate că ei au ceva mai mult de spus... poate că, așa invizibili cum sunt, rațiunea pentru care s-au înscris în acest partid ar putea fi un subiect interesant de dezbătut. Și oare de ce are nevoie AUR de propriul SENAT? Când celelalte partide parcă au președinți, vicepreședinți fără număr-fără număr și birouri naționale...

Da, știu, știu... pe Sorin Lavric l-au dat afară de pe planeta lor aseptică „intelectualii  publici” pentru că senatorului AUR i se pare dizgrațioasă auto-pedichiura și mulți cetățeni au decis că știu suficient despre dânsul (ce misogin, ce nesimțit și ce măgar, dragă!) ca să-l repudieze.  Dar de auzit, nu l-au auzit și nici de văzut, nu l-au văzut. Și nici pe ceilalți.

De-aia zic... Poate că de-abia de-acum „odiseea” AUR începe să devină interesantă, cine știe

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?