CUM RECUNOSTI UN MEDIC DE UN DOCTOR?

bhdgdgvdg

De-a lungul scrierilor si al interviurilor am făcut frecvent diferența intre MEDICI (profesie de baza) si DOCTORI (apelativ/titlu obținut printr-o diploma) si doresc s-o explic pe scurt. Mai mult ca niciodată, particularitățile celor două noțiuni au devenit evidente în această ultima perioada de 18 luni, de când omenirea traversează o situație de premiera mondiala. Mă voi referii in explicații la atitudinea ce definește noțiunea de MEDIC.

Un MEDIC știe ca o epidemie sau o pandemie este sesizata de către medicii din ambulatoriu si spitale, prin raportări spre eșaloanele superioare, iar când se atinge un anumit procent in rândul populației generale, MS poate declara stare de epidemie sau pandemie. Un MEDIC sezizează impunerea epidemiei sau pandemiei de sus in jos, fara baza justificată si cu restricții abuzive, de către un director OMS (terorist sau nu), de un Șef de stat, sau prim ministrul sănătății.

Un MEDIC nu va utiliza niciodată  un singur test de laborator, care este si neadecvat si manipulabil, pentru stabilirea unui diagnostic.

Un MEDIC nu va accepta niciodată interzicerea efectuării autopsiei si a examenului histopatologic într-o maladie necunoscuta, condiție „sine qua non” (fără de care nu se poate) pentru cunoașterea mecanismelor de afectare a  întregului organism și stabilirea celei mai adecvate și eficiente metode de tratament.

Un MEDIC nu va accepta niciodată tratarea bolnavilor prin protocoale impuse, cu medicamente deja cunoscute ca ineficiente si cu efecte toxice importante. Un MEDIC nu va folosi niciodată medicamente cunoscute de zeci de ani, la doze de 4 ori mai mari decât cea recomandata, spre a demonstra ineficienta si toxicitatea acestora.

Un MEDIC va trata bolnavii in concordanta cu experiența si priceperea sa, folosind medicamente semnalate ca eficiente si se va opune interzicerii politice a utilizării acestora.

Un MEDIC nu va efectua niciodată  experimente umane cu produse noi, nu va accepta niciodată testări umane cu procedee inexistente in lumea vie. El nu va accepta aplicarea acestora asupra copiilor, transformându-i, ca si pe părinții lor, in COBAI.

Un MEDIC nu va impune niciodată restricții arbitrare, sfidând realitatea.

Un MEDIC are respect fata de propriul statut, își onorează  profesia si respectă  pacienții care i-au acordat întreaga lor încredere pentru a le alina suferințele. El practica Medicina-știință si nu se abat de la principiul de baza „primum non nocere” (in primul rând sa nu faci rău) indiferent de constrângerile sau tentativele de corupție exercitate asupra lui.

Aceștia sunt MEDICII, adevărații profesioniști, care nu fac rabat de la principiile eticii medicale, sunt cei care au fost restricționați si interziși pe canalele oficiale de informare, cei care sunt blamați si apostrofați. Cei care apar alături de politicieni, pe toate posturile, cu lozincile bine cunoscute, care se situează la antipodul Medicinei, aceștia sunt DOCTORII.

Aceasta este Lumea zilelor noastre! Diabolică! Halucinantă!

DAMIAN BACIU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?