CU DUMNEZEU ÎNAINTE! CIUCA-AL NOSTRU PRESEDINTE!

jfjhfghfghh

Nu știu dacă vă mai amintiți la care anume prestigios eveniment a inventat Rareș Bogdan - îl știți, ăla... „marele maestru al combinațiilor” puturoase - termenul de FESTIVAL AL DEMOCRAȚIEI.

Ei, vă spun eu, dacă între timp ați uitat: cu prilejul marelui Congres PNL din 25 septembrie 2021, când „lucruri fantastice îi așteptau pe români” și chiar tropoteau de nerăbdare, în pragul ușii, doar-doar să fie lăsate să intre și să se întâmple. Pe atunci, cu ochii ieșiți din orbite la circa 10 centimetri distanță de locul unde ar fi trebuit - cuminți, să stea - trompeta luptei anti-pesedeu, Rareș Bogdan,  desăvârșea „festivalul” urlând, ca și cum de asta ar fi atârnat însăși viețișoara lui de clujean dedat la toate europenismele posibile: „Florin Cîțu - președinte!... Florin Cîțu - președinte!... Florin Cîțu - președinte! Cu Dumnezeu înainte!”

Însă, vorba poetului „trecu o zi, trecură trei...” și, la naiba, la nici șapte luni de la desfășurarea sa glorioasă, „festivalul” nu numai că a devenit o manifestare hazardată, dar a ajuns și-un obicei păgubos, de e chiar nasol și contraindicat să-l practici, dar-ar dracii în țeasta lucioasă a ăluia care l-a inventat, cu lozincile lui, cu tot, na! 

Așa că, la Consiliul Național al PNL, desfășurat pe 3 aprilie 2022, ca preambul al Congresului extraordinar fixat pe 10 aprilie, pentru ce credeți? pentru ca  partidul ăsta de oameni serioși, din toamnă, să-și poată alege un nou președinte după numai 7 luni de domnie a lui „Florin Cîțu - președinte!...Florin Cîțu - președinte!...Florin Cîțu - președinte! Cu Dumnezeu înainte!”, domnul Rareș Bogdan părea că a uitat să fi fost dânsul odată fundament al echipei câștigătoare Cîțu.

Nuuuu, dragă... sunt doar vremuri apuse și batistuță scoasă din buzunărașul de la piept și așezată, frumos, pe țambal.

Căci, dragi cetățeni, eu așa un papagal ca ăsta nici c-am mai pomenit... am privit și am ascultat, fascinată, pe 3 aprilie 2022,   discursul lui Rareș, care, în ciuda mirosului insuportabil de usturoi care-i ieșea din gură a declarat hotărât că el nici n-a mâncat, așadar, n-ar avea cum...  Iată:

„Eu am să încep... în primul rând bună ziua... eu am să încep cu Dumnezeu să ne ajute tuturor (își așază pantalonii, strunindu-i din curea, n.n.) pentru că a fost o propunere venită din BPN... (pauză, n.n.)... de la Bistrița... (pauză, n.n.)... importantă. Cred că dacă tot discutăm în familie și atât dă frumos și clar, cu îngrijorare dar și cu speranță, cred că trebe să fim extrem dă clari, eu venind din Parlamentul european din grupul Popularilor Europeni (gest larg cu mână, n.n.) din care cu toții facem parte (...„dar de unde numai eu încasez mălaiul, e de la sine înțeles”, n.n.) văd exact poziționarea extrem dă clară pe linia (mâna cu degetele adunate în sus, coboară ca și cum ar desena o coloană dreaptă și-o dârzenie de neclintit, n.n.) creștină, pe linia valorilor, pe linia familiei și cred că dacă a venit acest moment ar trebui să lămurim extrem de clar și poziționare ideologică a partidului nostru ÎÎÎÎN (accentuează cuvântul „în”, n.n.) marea familie creștină, liberală, ca unici reprezentanți ai liberalismului în România. Este important (rotunjește frumos cuvântul „important”, n.n.) pentru că nimic nu facem fără Dumnezeu în viața noastră și nimic nu facem fără să ne bazăm pe familie, pe valori, pe tradiție, pe istorie și pe ceea ce reprezintă această țară! (i-auzi!, n.n.). Înainte de a vă spune câteva cuvinte vreau săăăă... îl salut pe Primul ministru (Prim-ministrul ar fi corect, dar la oratori greșelile de acest tip „nu să pune”, n.n.) al României, să vă salut pe dumneavoastră, să-i salut pe colegii parlamentari să le spun că (se uită pe sus, de parcă-ar  vedea lilieci, n.n.) observ de fiecare dată când ajung în săli de-astea... c-am mai fost... că aicea este (face gesturi concentrice cu mâna, n.n.) ...interesant, ăăă... la noi e austeritate la Bruxelles... e foarte multă austeritate... aici văd că arată foarte bine aceste... aceste săli, de asemenea să vă spun câteva cuvinte legate de o chestiune ce ține de reacția PNL și a guvernului și a oficialilor din fericire la nivel local, județean și central cu privire la criza refugiaților.”

Ei, până aici ați înțeles? Dacă n-ați înțeles, mai citiți de două-trei ori, că neînțelegerea e numai din vina dumneavoastră... Aia-i... la Bruxelles e austeritate, pe când la noi - boierie, tată! Și Europa e pioasă, se-nțelege... numai sub semnul crucii, „dăcât că” dacă se poate... fără Crăciun, ca să nu ofensăm... și fără Domul din Köln în logo-uri, că-i perimat... în rest e numa’ cu  tradițiile și familia... adică „persoană unu și persoană doi” în loc de „mami și tati”, tot așa, ca să fim corecți... Dar, noroc cu refugiații, deoarece:

„Acest lucru a creat practic în Europa o nouă poziționare, o nouă imagine pentru România și-i felicit pe toți primarii pe toți președinții de Consilii Județene, pe miniștrii noștri și pe Primul ministru pentru reacția... ăăăă... pe oficialii români, președintele României, președintele Senatului (pe ăștia doi îi uitase, dragă, la medalii verbale și distincții, n.n.) pentru modul în care în aceste 40 de zile au reacționat în criza refugiaților, pentru că ne-au repoziționat și au convins oameni care aveau (dă nostim din cap, n.n.) ăăăă.... mici probleme cu România cu privire la modul în care țara noastră reacționează de la simplu cetățean până la oficialitate. De altfel, a fost un tur de forță din partea președintelui (!!!, cumva ați remarcat turul de forță al președintelui? ei, poate că n-am fost eu atentă...n.n.), a  premierului, a ministrului de Interne, a ministrului de Externe, în aceste 40 de zile și vă spun că lucrul ăsta se vede extrem, extrem dă bine la Bruxelles și ne va aduce mult plus în următoarea perioadă!!!”

Cetățeni, ați văzut ce frumos a ocolit Rareș PESEDEUL din discurs? S-a oprit la Președintele Senatului... că la Camera Deputaților n-a mai ajuns... Apoi  ne-a zis să stăm liniștiți, că suntem apărați (fiecare centimetru pătrat, știți, a zis și Geoană):

„Gândiți-vă cuuuum ar fi fost dacă acum 18 ani România nu ar fi intrat în NATO, dacă nu ar fi început în urmă cu 22 dă ani negocierile pentru accesul în NATO (ce guvernare s-o fi ocupat de asta, nu știm, n.n.), cam cum ne duceam astăzi această discuție în această sală (!!!, n.n.) și în România. Și gândiți-vă la pericole, gândiți-vă la frații noștri de peste Prut care trebuie ajutați și România o face din plin, dar în același timp nu au această umbreeeelă (gest cu mâna deasupra capului, arătând cu precizie umbrela, n.n.)  dă securitate a alianței nord-atlantice!”

Și acum, după ce am prezentat umbrela și fâș-fâș-ul, să trecem la rufăria de corp: 

„De asemenea, aș vrea să văd, pentru că mie nu-mi place să fiu cu mănuși, aș vrea să vă spun că am fost speriat în ultimele săptămâni şi în ultimele zile că am putea să asistăm din nou la un festival al democraţiei care să ne pună cu totul pe spate. Mă bucur că fostul preşedinte de acum al PNL (de Cîțu e vorba, n.n.) a luat o decizie înţeleaptă, o decizie elegantă (adică s-a cărat de la conducerea partidului, n.n.) şi a ales o retragere absolut elegantă şi nu am intrat într-un nou festival al democraţiei care ne-ar fi creat mari probleme. Ne-a ajuns un festival al democraţiei. Nu mai vrem. Vrem construcţie şi în niciun caz scandal.”

Deci „festivalul” a fost scandal, nu eleganță și rafinament, se vede treaba. Și uite-așa, compatrioți, a scris Rareș epitaful „festivalului democrației”, după ce el însuși îl moșise și-i tăiase buricul, în aroma delicată a micilor și a pastramei sfârâind, de pe grătarele întinse la ROMEXPO, în toamnă!!

Finalul discursului a fost, ca de obicei, sublim:

„Până acum, electoratul a înțeles ceva: că aventurierii nu au nicio șansă în această țară (Vasilică Cîțu, circa 7% în încrederea electoratului, m-am gândit eu...,n.n.) de-asta cele două partide de aventurieri (face un gest de risipire cu degetele, n.n.) au coborât extrem de mult în încredere în ultimele sondaje (mai mult decât „Florin Cîțu - președinte!...Florin Cîțu - președinte!... Florin Cîțu  - președinte! Cu Dumnezeu înainte!” eu n-aș crede să fi coborât, n.n.) în schimb, partidele mainstream și-au păstrat electoratul și unul dintre ele, al nostru, A CÂȘTIGAT (!!!, n.n.) datorită responsabilității!!! Performanță, eficiență, coeziune, responsabilitate și MERITROCRAȚIE (!!!)... Și nu uitați! Nimic fără Dumnezeu! Cu bunul Dumnezeu înainte, Doamne ajută!”

D-aia și zic... MERITROCRAȚIE buluc la PENELEU, după cum se vede. Trăiască vicepreședinții liberali cu batistuțe! Trăiască trendul ascendent în sondaje al Partidului Național Liberal, de la 27% în mai 2019, la 16% în primăvara lui 2022! Trăiască eficiența și coeziunea lu’ „echipa câștigătoare”, numită, mai nou, „echipa unită”,  care se-nghesuia în toamnă să bage capul în poza cu „Florin Cîțu - președinte!” și acum dă năvală la pictorialul cu Ciucă! Trăiască unitatea în diversitate a lui Rareș Bogdan!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?