CRAPATUL DE OFTICA

JDFBGDHJ

„Nu, nu și nu!!! Nole a câștigat din nou!” Cyborgul CTP, de generație cam veche, cu carcasa ruginită și circuitele în derivă, cu masca pe mufă, pentru ca noua pandemie să nu-l surprindă nepregătit și scoțând pucioasă prin toate orificiile cunoscute sau bănuite, se dădu cu curul de pământ și se pomeni bolborosind într-un limbaj de programare necunoscut IT-iștilor de rând:

„A câștigat, nemernicul... cu toate incantațiile mele... cu toate că am fiert o broască și am dat-o prin blender, i-am adăugat ulei de frână, cam două lingurițe, apoi am ars la foc domol 23 de fire de păr din coada unui cotoi total-total negru, am amestecat cenușa cu restul, am mărunțit într-un mojar pielea de la un șarpe veninos, pe care-o țineam sub limbă ca să sperii copiii care veneau la colindat și am băgat-o în fiertură, apoi am băut totul dintr-o suflare, exact cum scria în manual, în timp ce rosteam sacadat cuvintele: «Zbârci, Nole! Zbârci! Zbârci» de 666 de ori! Ei bine, cu toate acestea, A CÂȘTIGAT! Nu-i corect! Bine, eu nici nu m-am uitat, că d-aia am și declarat pe 14 ianuarie 2022:

«Mie, de pildă, cât iubesc eu tenisul, și cât l-am admirat pe Novak Djokovic, eu nu sunt în stare să privesc vreun meci de-al lui, dacă joacă la Australian Open. Pur și simplu NU SUNT ÎN STARE SĂ MĂ UIT LA EL.»

Că ce ți-e Australian Open și ce ți-e Roland Garros... Am mai spus și pe 28 ianuarie 2023 și-am atras atenția:

«Nu voi scrie nimic despre finala Australian Open de mâine, deoarece NU MĂ VOI UITA LA MECI. Protestez și eu cum pot împotriva minciunilor și măgăriilor marca Djoković»

...iar acum, pe 1 iunie 2023 am tras din nou un «semnal de alarmă», cum se spune la noi în presă și primprejurul ei:

«Nu pot să uit gestul de o violență năucitoare al lui Djoković, comis acum 2 ani la Roland Garros: urlând ca o fiară, a jucat aruncarea rachetei spre tribună, oprind mișcarea în ultimul moment, aproape să-și scoată brațul din umăr.»

...sau:

«Nu pot să uit cum Djoković le-a mulțumit pentru susținere suporterilor săi fanatici, sârbi din Australia, care incendiau mașini și se încăierau cu poliția în vreme ce el era blocat pe aeroport pentru lipsa vaccinului anticovid.

Așa că nu mă surprinde ultima sa declarație, Kosovo este inima Serbiei! urmată de apelul STOP VIOLENȚEI! Nu discut cât de adevărată sau falsă este afirmația -  e o chestiune istorică. Dar ea este lozinca naționaliștilor extremiști sârbi, în numele căreia s-a vărsat atâta sânge.»

„Ce nu era clar? Un nenorocit... o brută... un măgar... un mincinos... un violent... un extremist... la dracu! era IM-PO-SI-BIL ca bruta să câștige iar... (de 23 de ori a câștigat)... Să-și fi ales măcar alt sport, să fi jucat hochei, de exemplu, sau golf... nu mi-ar fi păsat! Dar așa... a intrat fix pe terenul meu, a pătruns în limbajul meu computerizat ca un virus de ultimă generație iar vulgul, plebea, mahalaua ineptă - cum ar spune un celebru băutor de cafea - s-au bucurat de victoria lui! Noroc că n-am văzut meciul... adică l-am văzut, puțin... sau, mă rog, l-am văzut tot, că nu mă puteam dezlipi din fața ecranului, poate din pricina poțiunii care-mi lucra prin măruntaie - cred că de la pielea de șarpe veninos a fost deranjamentul... Și nici măcar n-a funcționat!”

.....................................................................

P.S. „Mea culpa... Am recitit, punct cu punct, rețeta din manual. Sunt un dobitoc! Trebuia să pun în fiertură și degetul mare de la piciorul stâng al unuia care-a murit de ciumă... de-aia n-a mers! Și doar aveam cinci-șase degete de-astea în dulap și, dacă eram mai atent, efectul ar fi fost cel așteptat! Doar știu precis că poțiunea e SIGURĂ ȘI EFICIENTĂ, exact ca vaccinul anti-COVID de la Pfizer!!!”

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?