COMPUNERE LA CL. A III-A SERAL UNDE ESTE ELEV BULA: „SARBATOAREA DE 24 IANUARIE LA IASI”

TRGUYHUJ

Ieri au fost la noi în oraș sărbăutoarea unificării de 24 ianuarie cân so făcut hotelu Unirea din piața cu acelaș nume la iaș.

Pentru asta o vinit mulț granguri de la Bucale cu avionu de la Ciric. Am fost #șîeu cu școala șî cu duoamna învățătuare care îi mai mică cu șasă luni ca mini... Mi-a promis că dacî vin eu la unire, a sî vinî șî e la mini...

Acolo am văzut multe uJB-uri cum li zâce tataia la Uniunea javrilor bătrâne, adică lu tataia lui. Cicî io trimăs pesedeu ca să huiduie pi toașii președinți futuiaș în dinți. Pi Alisandruion Cuza lo spalat cu furtunu di la pompieri cî era tare răpănos șî cîcat di hulubi.  Acu era tuns curat și spalat cu barba și cu sabia lui cu tăt.

Pân cio vinit grangurii lumea o mâncat sămînțî șî o scuipat corjâli pi jos, cî o vrut să-l scuipi pi chirica da era pre diparti șî nu ajunge la el.

Era muzicî popularâ, ti băte în caP soarile di primăvarî timpurii și eu mi-am dat pantalonii di trening în jos pînî la jenunchi ca sîi arăt Duoamnei cî eu nu port chiloț nici în ianuarie.

Apoi so auzât goarna militară și o intrat di la mitropolie încoa tăț șnapanii di la bucurești cum zîce tataia. Un galonat io prezentat onoru neamțulu președinti care era calari șî unguru primul ministru era pi jos. Neamțu o vinit cu o muieri în alb ca o mirieasî șî Duoamna Noastră o zâs cîi Prima lui duoamnă, cî pe celilanti leo lăsat la București și la sibiu sau la Bruxel, cî ari mai multi muieri curvaru dracului...

Ie arata ca oaia întri măgari, deși lumea zice că barbatsu îi un bou!

După ci o vinit pi scenî, neamțu o vorghiot niști minciuni ca cân ar fi fost șîel șî unguru romîni ca noi și o zâs cî tre făcută o șușă rapidă cu ardealu cî așa îo lejea, da se va faci cân teii lu chirica vor da roadi el osul...ăăăă.

Lumea di la pesede nici nu o aplaudat, ba unii mai proști o hUIt înloc să aruinci cu chetroai ca sî aibî di autostradî. O mai zâs șîunguru ceva cî o sî vedem autostradî în cel puțîn șapte ani di az înainti cân nu vor să mai fii ii la guvernari.

O mai zâs careva ceva, o vorbit și cel mai înalt părinte Teo, fan psd, le-o dat la urmî vo douîă cruci șî dumnezăi ca sî sî roagi sî mai apoi  o mărs tăț la masî la mitropoliie, să serveascî o ciosvîrtî di ciolan di la Iaș pi lângă fasole.

Ni închipuim cî după aceia, o fost o bășeală generală cî o trebuit sî meargî cu jeamurile deschisi la aviun.

Di zâua Unirii so giucat șî hora uniunii undi neamțu șî unguru so prins în gioc cu o securistă di la Tomești pe cari o zâs tataia cî o prinso  #șîel cân era tânăr cu băsescu.

Apoi eu mam dus acasî cî o promis duamna cî vini la mini ca sî mă ajuti sî fac compunerea, da pânî la urmî mio tras țapî și am făcuto ieu sângur ca sî io arăt!

Gunter Ianos Bulă din a treia c seral

Trăascî lupta pentru pace! Așa mio zâs tataia sî închei!

Tot EU!sau UE? Parcă știam că mmmmUE!

GABRIEL MIHAILA

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?