CLOUD-UL GUVERNAMENTAL – MONITORIZAREA ÎN MASA

JFHFGHGH

Începe manipularea cu monitorizarea în masă, că cică românii și-o doresc!

Vor românii camere de supraveghere în trafic, 93% cică, de zici că cer toți peste tot: „vrem camere, vrem camere sa ne urmărească!”

Când te apuci de citit: domne, studiu pe 4 ani, din 2018 in 2022. Băi, da-o naiba, cum așa? Atât au stat ăștia cu studiul lor ca să vadă ce vrea romanul, vreo 4 ani l-au ascultat?

Pe la final, vezi că de fapt vreo săptămână - prin mai, 2022 - au sunat pe unii la telefon. Câți? Habar nu avem. Însă, ce nu se spune este ca în august 2020 - pe când ne disperau că a venit virusul ucigaș - au băgat „un mic articol” în Legea iluminatului stradal.

Au scris în el: „unitățile administrativ teritoriale au dreptul să instaleze camere de supraveghere în scopul pentru care au fost instalate.” Vă prinsărăți? Pentru ce vrea mușchiul lor, că legea nu spune „pentru ce sa le folosească”. Adică ne restrâng dreptul la viață privată, că ne monitorizează, dar să facă cu imaginile ce vor ei...

Iluminat stradal - camere de supraveghere. Ce treabă are sula cu prefectura? Niciuna, că nu avea treabă cu obiectul legii respective.

Asta nu fu tot. Prin martie 2022, modificară articolul ăla și ziseră că pe lângă camerele de supraveghere sa poată instala și echipamentele pentru transmiterea datelor.

V-ați uitat în jur? Au cam apărut camerele de supraveghere ca ciupercile după ploaie. Pai sa nu știe el, romanul, ca el le-a vrut? Cum să nu știe? Nu îi spun ele „studiile”, că așa e? Vă prinsărăți cum e cu manipularea?

Nici nu le mai băgați în seamă, că doar noi le-am vrut, ba chiar în procent supermajoritar. Identitatea digitală, monitorizarea în masă și controlul se implementează și se legiferează pentru asta încet, încet, nici nu băgați de seamă. Între timp, vă și spun că așa e bine, că voi ați vrut-o.

Unde se vor duce imaginile alea colectate de camerele de supraveghere?

Prin centrele alea de date cu care se mândresc ca au primit bani de la UE, cloudul guvernamental (ăla pentru care au primit 1,8 miliarde de euro de la UE, prin PNRR).

Nu va mai trece mult și va veți convinge. Dar când vă ziceam de adoptarea OUG-ului cu cloud-ul guvernamental pe la sfârșitul lui iunie și v-am întrebat dacă iese vreunul în stradă să își exprime dezacordul, răspuns ZERO, v-a durut în bască! Nu e bai, tăcerea înseamnă acceptare, iar acceptarea are consecințe. Când s-o întâmpla, să nu vă plângeți ca nu ați știut!

ELENA RADU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?