CIRCUS IN TOWN! Cu cât intrati mai multi, cu atât vedeti mai multe animale!

fhhsjjh

Palpitant ce se întâmplă în parlament! Mai ceva ca un meci El Clasico. Asumarea răspunderii de către Ludovică, zis și primul ministru al României, de fapt ocupat să țină de șase și să ne mitralieze zilnic cu declarații ce frâng logica și limba română de nivel Videle  - bacalaureat seral sesiune toamna, apoi moțiunea anunțată blând și în silă de blajinul și vâscosul Ciolacu, zis și șeful pesedeului, apoi declarațiile goale ca ecoul într-o găleată smălțuită ale lui Dănuț, zis și "dacă aș fi fost eu președinte", iar peste, ca un praf de paprika, sarcasmele minoritare dar binevenite ale lui Kelemen, zis și ungurul pe trotinetă, aproape că te fac să crezi ca fierbe democrația românească.

Marionete!

E simplu. Se doreau anticipate? Pe bune? Vorbiți serios? Nu glumim?! Păi usereule, ia bagă tu o moțiune de cenzură! Dă cu guvernul de pământ! Ar trece fără emoții! Usereii, dacă ar face asta, ar câștiga pe toată linia! Ar fi coerenți, după "penali" și "ciuma roșie", "anticipate" e a treia strigătură a partidului ("m#ie pesede" n-o numărăm, da?), ar arăta că-s de sine stătători, nu țiitoarea neplătită a pedeliștilor, apoi, luând inițiativa, ar câștiga electoral masiv (de unde plm să iei voturi dacă nu din bazinul liberal?), ar smulge până și pesedeilor coronița coclită de lider al opoziției și da, ar putea provoca alegeri înainte de termen. Sau, dacă nu, ar devoala eventuala cârdășie mizeră dintre pesedei și pedelei.

Dar nu o fac!

Căci în orice moment poate sosi pentru Dănuț o citație de la arnăuții din dienea, iar peste tot usereu, oricum plutește sumbru Umbra lui Julien. La Bruxelles.

Așa că Dănuț declară declarații declarative iar Ludovică, cu cinci luni înainte de alegerile locale, își asumă răspunderea pe legea de organizare a acestora, lege aflată oricum în parlament, călcând în picioare hotărâri CCR, recomandări ale Comisiei de la Veneția, UE și GRECO. Și bunul simț.

Cică o face pentru democrație!

Zău? Dacă sunt alegeri în două tururi de scrutin pedeleul pierde șansa de a avea primari la Cluj, Timișoara, probabil Brașov, Iași, vreo 4 - 5 sectoare și primăria Bucureștiului. In favoarea usereilor. Bașca surprizele. Dar ce nu fac pedeleii pentru democrație!? Il sacrifică până și pe Boc! Voiau să arunce în mantinelă pe bune pe pesedei? Sondaje de opinie (oricum se fac peste tot), iar cel mai bine plasat pedelist sau userist devine candidat unic. Că cică asta-i miza. S-a mai făcut, pedeleii știu asta, vezi alianța D.A. Oricum, în parlament, USR nu crâcnește, e valetul pro bono al guvernului, un "interes național" ranforsat.

USR este o dronă politică.

Indiferent dacă sunt la termen sau înainte de termen, pesedeul oricum va pierde alegerile. Or fi entuziasmanți Ciolacu și Stănescu, iar Grindeanu îi va ajuta mult cu siguranță, dar zău că nu-mi vine să merg cu fraza mai departe că mă bușește râsul.

Așa că nu pot fi alegerile generale miza.

In timp ce parlamentul înflăcărat fierbe o umplutură de dezbateri despre anticipatele cu soț sau fără - distrăgând atenția populației de la soarta Luizei și rechizitoriul lui Dincă (cu Cumpănașu, zis unchiu', reîntors calm să țină hangul priveghiului din studiouri) - Cîțu, necontrolat de nimeni, devalizează bugetul național, amanetându-ne pe bune viitorul, împrumutându-se high după fiecare fum gustos (tefelei, când ăsta zicea că nu ia prizonieri, cred că la voi se referea), corporațiile trec rând pe rând pe la casierie (daravele, teveauri, chestii, scutiri), gazele din Marea Neagră nu ni se mai cuvin, nici reactoarele de la Cernavodă, alocațiile pentru copii nu mai sunt prioritare, frații Micula da, pensiile nu, gândacii autostrăzilor da, bugetul sănătății nu, rachetele da, educația nu.

Pentru o Românie normală!

Fericiți în România!

Circul este în oraș, bucurați-vă de el și nu mai înjurați marionetele! De la Werner la Ludovică sau Dănuț, Julien & Co, de la Marcel (cum care Marcel? Ciolacu!) la micul Titulescu sau la Petrov, zis și bătrânul edec securist, toți sunt niște marionete. Toți, dar chiar toți, sunt manevrați cu sfori ca ale lui Buratino și, dacă vreunul ar îndrăzni să se smucească, există o pisică de arătat pentru fiecare. Neagră ca tavanul brutăriei.

Guten Abend Rumänien!

Willst du die Show mögen?

Emanuel - Bogdan Bobic

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?