CINE ESTE PNL-UL SI CE VROIESTE EL?!

djasgffd

„A little attension please!” Acilea mă refer la cazul concret Iași, dar situația e cotoibil generalizată...

Ian să vedem noi, cam ce jeguri umane mai populează astăzi Partidul Național Liberal... Cine eram moi odată și cum ne-am cacarisit „prin noi înșine”. Analiză de (ne)caz.

Bre, a fost o dată ca niciodată – că de n-ar fi fost, tot s-ar fi povestit – un băietan tânăr și fericit, la câte proptele a avut el în viață, fiind înconjurat de dragostea părintească a tătânelui ofițer și al mămucii lui iubăreață... Ba, chiar și a vecinilor de scară a blocului, care avea să ajungă „ghinărar” SRI. Creștea băietanul ista într-o zi, cât alții într-o oră și ia cacă s-o văzut băiet mare. Ursitoarele l-au fericit primaș dată și i-au dat de soață o fată frumoasă și cuminte acasă, care era fata Împăratului Roșu Berlea...

Dar, nenorocire, soața îl lasă văduv când încă nu i se definitivase frizura din zona pubiană. Ei, de atunci, când băietanul ista avea încă caș la gură, a fost preluat și ajutat să se refacă moral de o armată de „influenceri” care roiau în jurul lui Guru Relu Pușcărelu. A fost băgat cu anasâna în Partidul Național Liberal și practic s-a mai născut încă o dată, luând viața în chept de la început. Așa cum deja cei mai smart cititori ai basmelor cu adulți au dedus, imberbul limbeRel este Marius BOUdea, veșnicul dușman de moarte și de opoziții ideologice al Bulibașei Chirica. Ok, bine, bine, o să spuneți, dar ce e cu asta? Fiecare om poate avea într-o țară democratică opțiuni politice, afinități sau animozități, iar politica se face de oameni, chir dacă majoritatea lor se dovedesc a fi doar jigodii.

După ce în timpul USL Mariusică BOUdea a prins și el o funcție babană în ADMENSTRUAȚIA  Publică a județului Iași, fiind numit Dereftor General al Aerodromului Internațional cu Ceață de la Ciric, limberelii, cu alt magnific locotenent al lui Guru FenechiuCristian Adomniței – aflat pe cai mari în funcția de preș la Consiliul Județean, s-au apucat vârtos de treabă și au făcut cu firmele lor de parandărăt, a doua PISTĂ de aterizare la aerodrom și o aerogară în care au încăput două bude care stau mai tot timpul închise, stricate și înfundate, deoarece aerodromul e mai sus decât Ciricul, iar apa nu curge la deal...

Culmea e, că în timpul directoratului lui Mariusică – direct și atent consiliat și ajutat de Ghinărarul Semeon Întâiul al SRI, a avut mare avânt, veneau aeroplane de prin toate locurile ca ciorile în lanul cu grâu, ba chiar o venit la Iași și un șeic din pustiu ca să își trimită și el avioane după cadâne liberale...

Anii au trecut, Pisicul Ponta a trădat USL și limberelii au ajuns mai rău decât au fost, ba chiar mai puțin decât atât...Mariusică, EJECT!, a fost înlocuit iute cu omul lui Șarlă Maricel și limberelii au ajuns ținta de dat șuturi în cur de la toți. E adevărat, fuziunea cu portocaliii lui Băsescu, a fost o lovitură de grație, pentru că e greu să amesteci apa cu uleiul fără emulgatori. Ba, a mai apărut și a treia aripă dorsală, ca la caras, anume Acțiunea Civică a lui MRU, condusă de Dragomir Tomașeschi – fost Perfect PDL – care voia și el o ciosvârtă liberală de la împărțirea prăzii. Lupta pentru putere s-a dat între țuțerii lui Fenechiu, printre care Adomniței, BOUdea, Costeluș Cățel de Pluș de la Mediu, Danga-Langa – sună iar talanga și alți aprozi care măturau curtea și trotuarul la vila marelui Guru, apoi o mână de flaifuteri din PDL care la Iași erau aproape inexistenți, înafară de Betrică Dâmb și o doftoreasă care punea ochi albaștri contra cost și în sfârșit, omul zilei, Dragomir Tomaseschi, câștigătorul potentat al europarlamentarelor din partidul lui MRU. Ei, fă din șleahta asta de scursuri care se bat ca chiorii cu furculița ca să-și scoată ochii, un partid care să se mai și numească Partidul Național Liberal – Filiala Iași.

Adomniței a scăpat cu fuga rușinoasă de acolo de unde „șăful” lui, Relu Pușcărelu nu a scăpat, luând cinci ani de pârnaie politică și iar a început lupta pentru ciolan. „Căcare, căcare, căcare din noi e mai tare!”

Până la urmă, jocurile s-au făcut tot la Bucale și a câșligat limbricul cu balele cele mai strălucitoare, adică Costeluș Alexe. Dă-i prostului puterea și îți halește averea!

Oricum, Ghinărariu Semeon Întâiul a ajuns în dizgrație după ce a primit a treia cizmă la pensionare, iar influența lui chiar în Filiala Iași a ajuns de râsul copchiilor din TNL.

BOUdea a trecut la a juca rolul de viitor catindat la premărie, adicălea ca să-i ia locul Bulibașei Chirica la următoarele alegeri, dar ce era știut s-a demonstrat și PNL s-a făcut de cacao la Iași, luând cu chiu cu vai 4 locuri de consilier local în Staborul Bulibașei și alte vo șase la județ...

Iar au urmat patru ani de strigături, cimilituri și alte chiote de război prin presă și pe Internet, unde BOUdea, oriunde îl prindea pe Bulibașă, îi dădea nădragii jos și dă-i și dă-i, până ăla scăpa cu fuga și când ajungea la șatră striga voinicește „ba pe-a mă-ti, bă!”.

Buuunn...în mintea ieșenilor se contura totuși că data viitoare, tot au o alternativă ca să scape de țigăneala lui Chirica și a Staborului său local care executau cuminți toate blestemățiile Bulibașei. Acum că se lămuriseră cu „pesedul” țiganului, ieșenii se gândeau să-l pună și pe BOUdea măcar o dată să arate de ce e în stare, că gură mare s-a dovedit că are...

Ți-ai găsit! Așa cum era de așteptat și de cum am prevăzut, javrele din conducerea PNL de la București, s-au dovedit de-a dreptul imbecile și fără cel mai mic simț politic – de management nici vorbă! – și au acceptat ruga și promisiunile Bulibașei, ce a decartat un butoi de măsline KALAMATA ca peșcheș de ziua lui Orban, ca să-l pună candidat PNL la Iași. La cât de pesedist a fost bragladina asta vreodată, pasul în barca „puterii” a fost mai mic decât al primului om pe Lună.

Am râs copios de BOUdea, care a pățit fix ce i-am prezis, dar fix ce merita: a luat un șpiț între bucile bucălate exact de la dragii săi camarazi de liberalism, care azi sug țurluiul lui Costeluș, care suge și el țurluiul lui Orban și Johannis. Adicălea, ei trag cu nesaț din țeavă ca să apuce să înghită cât mai multă sper...anță cât mai ajung la țeavă.

Văzând și văzând că a fost șutuit mișelește și nimeni nu se mai teme de părintele adoptiv Semeon Întâiul, Marius a evadat din Infern și s-a aciuit la Closette, sub fusta ei scurtă, dar primitoare! Iată că un om de caracter, un mare caracter, care voia să-și dea viața pentru liberalism, a fost nevoit ca mulți alții care se tem de ziua de mâine, ce i-r putea aduce iarăși în foame, să-și caute altă umbrelă pe măsura priceperii lui. E adevărat, la aceste alegeri, PNL, USR, PLUS PMP, au candidați comuni în mai multe localități, dar fiecare crede în steaua sa căzătoare...

Despre Marius Bodea, ce să mai spunem?! El s-a băgat printre picioarele Cosettei, chiar sub fustă și cine știe ce mai poate ieși? El văduvoi, ea fată mare în funcție, amândoi la o vârstă care se învârte în jurul la patru decenii, poate ieși în sfârșit o căsătorie între Premărie și Consiliul Județeam. Chiar dacă (încă) nu l-a primit lângă ea pe afișul electoral, Cosette speră ca măcar de nu se alege primăreasă, să poată să se mărite găsind un BOUdea fără pereche.

fjsgg

Ieșenii care vor să scape pentru „primaș dată” de Ciuma Roșă, nu au decât alternativa să aleagă pe magraonul Chirica vopsit acu porumbel liberal, sau pe țuțerul BOUdea, căzut cloșcă la Closette!

GABRIEL MIHAILA

 

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?