CHIRICA, COMISIA SI IESENII” – copro(l)ducție gitano-moldovenească

gyvghhjhjjuh

Acum trei luni în urmă – în iulie, mai precis – am dorit să dau un test staborului bulibașei de la Iași și am trimis pe e-mailul primăriei un fel de Adresă prin care propuneam unele soluții de simplificare și fluidizare a traficului rutier pe relația Cart. Tătărași – Centru – Păcurari –Copou, etc

De la început, precizez, nu am avut niciun fel de așteptări, ba chiar am făcut-o din amuzament ca să le provoc transpirație sub limbă și broboane pe fruntea îngustă de „complexitatea” problemelor ridicate...

Ce așteptări poți avea de la un organ malign ca o excrescență urâtă și dureroasă crescută pe un organism plin de boli ca un maidanez de purici? Niciuna!

Într-un oraș care pretinde că este în top 3 din România „ieuropeană”, funcționează de pe vremea răposatului Costache Simirad ot Coțușca, o parodie de „Comisie de circulație”, formată din flaifuteri cu permis de conducere categoria „B” – șoferi de weekend” – care își dau cu părerea și presupusul într-un domeniu în care alte orașe tot din România, mult mai mici decât Iașul, au în organigrame Direcții, departamente, servicii, sau doar birouri de sistematizare rutieră, de circulație urbană, încadrate cu specialiști școliți în domenii conexe, începând cu IT-iști care administrează servere ce coordonează semafoarele și până la arhitecți urbaniști, ingineri de drumuri și transport rutier. Aceștia sunt capabili și fac prognoze, studii de fluidizare a traficului rutier, variante ocolitoare în cazul unor lucrări în carosabil, stabilesc și coordonează semnalizarea rutieră, amplasează parcări în locuri aglomerate, stabilesc trasee de transport public, avizează construcții sociale sau de reședință, cu asigurarea parcărilor necesare... Așa este normal, asta dă o garanție că „cineva„ priceput, ia cele mai adecvate măsuri.

Comuniștii ăștia staliniști care se perindă pe la conducerea orașului de vreo două decenii cel puțin, NU VOR așa ceva! Comisia de Circulație este o chestie fără răspundere, fără obligații, un fel de organ colectiv în spatele căruia se ascunde incompetența și se fac tot felul de mârșăvii în detrimentul locuitorilor.

Chirica a făcut parte din această „comisie” fantomă de pe vremea când era un trepăduș adus de Simirad când firma Conest îi zugrăvea vila făcută abuziv pe coama dealului Miroslava și muncitorii de la „Citadin” plantau flori și tuia în curte...

Acum s-a pus chiar el în fruntea „Comisiei” cu alți aplaudaci incompetenți ca și el, că așa pică șpăgi de la investitorii ce produc blocuri turn de locuit peste tot, fără condiții de parcări, exact cum fac maidanezii excremente peste tot pe trotuare. Nu îi duce capul la soluții, dar nici nu vor! Soluțiile înseamnă un control al competenței asupra lor, ar limita posibilitatea de șpagă de la investitorii care ar trebui să rezolve și probleme stringente pentru comunitate.

Așa cum m-am așteptat, a venit un răspuns „la mișto”, ceva care să-mi închidă gura și să mai amâne pe tembeli să-mi dea acel răspuns la care mă aștept: „după o profundă analiză a specialiștilor în domeniu, am ajuns la concluzia că soluția prezentată de dumneavoastră nu este momentan propice, dar vă asigurăm că este în vederea noastră și atunci când se vor îndeplini parametrii care să ne conducă... bla, bla, bla.”

Anexez actul de răspuns. Un act tipic inepților, ceva scremut după 3 luni de zile în care a stat într-un calculator sau sertar și căruia i s-a îndeplinit termenul limită din oficiu la care trebuia formulat un răspuns și a dat bătăi de cap unui funcționar public plătit din banii contribuabililor cu o mie de euro pe lună...hnsjgd

Am făcut acel demers fără nicio speranță, ci doar ca să vă dovedesc încă o dată cât de ticăloși și incompetenți sunteți! Sper ca până la Crăciun să mai scremeți un răspuns în spiritul celui indicat de mine mai sus. Hai, zât!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?