CHIAR DACA NU DORITI SA VA REAMINTITI: RETROSPECTIVA ANULUI 2022 (4)

jfhdhfhh

IULIE

Și cum stătea așa Ursula și se gândea ca de obicei, la Ucraina, ce credeți că i-a trecut prin minte? Păi... ia să vedem: „Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a solicitat  Ucrainei să-şi accelereze reformele împotriva corupţiei, asigurând ţara de sprijinul statelor membre pe «drumul LUNG (în traducere: LUUUUUUNG. n.n.)» către aderarea la Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen a lăudat reformele implementate deja şi instituţiile fondate pentru a crea «un mecanism anticorupţie impresionant... dar acum aceste instituţii au nevoie de mijloace de acţiune şi de OAMENII POTRIVIȚI în poziţii de responsabilitate.»...” (AFP. com, 1 iulie 2022)

Ei bine, dacă nu găsește Elenski prin preajmă niște OAMENI POTRIVIȚI, aș avea și eu câteva propuneri: Daniel Morar, fost Procuror-șef DNA, în prezent avocat și scriitor... Cristi Vasilică Danileț, liber de contract și proaspăt cetățean moldovean... Mircea Negulescu Portocală care văd că încet-încet scapă de toate necazurile judiciare, că doar javră la javră nu-și scoate ochii... și, în fine, Monica Macovei de la „antialcoolicii anonimi”, conducătoare auto care nu pierde nicio clipă controlul volanului...

Pe 7 iulie, foștii ambasadori ai Marelui Licurici în România, publică o scrisoare care dă pe spate poporul român, document în care apar următoarele: „România este astăzi unul dintre cei mai apropiați și mai capabili aliați ai SUA în Europa Centrală și de Est. Țara dumneavoastră oferă un exemplu în ceea ce privește PROMOVAREA VALORILOR DEMOCRATICE, drepturilor fundamentale ale omului, STATULUI DE DREPT ȘI BUNEI GUVERNĂRI.” Dăcât că aliatul cetățean român n-are viză de intrare la „marele prieten”, că-n rest... Păi, după ce ne-au dat na-na la cur, an după an, deoarece avem deficiențe la „statul de drept”, la „bună guvernare” și la „anticorupțe”, băieții ăștia ne dau acum coroniță de elev premiant? Măi să fie... Ce s-o fi schimbat oare?

În plină desfășurare a tuturor sancțiunilor imaginabile împotriva Rusiei, pe 10 iulie încep, în sfârșit, să se vadă și efectele: „O analiză a puternicei bănci americane JPMorgan, publicată în această săptămână vine cu o concluzie surprinzătoare legată de economia Rusiei, care în ciuda sancțiunilor dure internaționale impuse țării, se descurcă mult mai bine decât se așteptau experții financiari. Privind dincolo de tensiunile politice, economia Rusiei oferă surprize pozitive. Deocamdată, Rusia are o recesiune mult mai mică decât se temea, când a început invazia”. Auzind aceste lucruri, Europa își savurează reușita sancțiunilor punându-și budigăii la aerisit, în loc să-i spele, iar pe 14 iulie, ca o încununarea a succesului luptei cu Putin, Emmanuel Macron anunță cetățenii francezi că: „...guvernul va pregăti un «plan de austeritate» pentru conservarea energiei, care ar începe cu STINGEREA ILUMINATULUI PUBLIC NOAPTEA, CÂND ACESTA NU ESTE NEAPĂRAT NECESAR.”

În România, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară pe 15 iulie că la proba scrisă unică de la Bacalaureat „...este foarte posibil ca toate întrebările să fie grilă și elevii ar putea avea și o pauză în timpul probei.” După opinia mea, proba de bacalaureat poate fi, totuși, îmbunătățită, dacă se aplică, așa cum ar fi normal, și „variantele ajutătoare”. Adică: „fifty-fifty” prin care computerul să elimine, la întâmplare, două din cele trei răspunsuri greșite... sau „sună un prieten!”, variantă care rareori dă greș! Iar introducerea unei pauze de șaorma sau de fumat iarbă în timpul probei, mi se pare binevenită pentru atenuarea stării de tensiune a candidatului și pentru evitarea unei traume psihice previzibile a acestuia.

În ultima decadă a lunii iulie planeta își mai ține o dată respirația, căci Joe Robinette dă nas în nas cu COVIDUL. Din (ne)fericire, însă:

„...«Președintele american Joe Biden, care a fost depistat pozitiv, joi, la testul Covid-19, nu mai are practic niciun simptom al bolii», a declarat medicul său personal într-o scrisoare publicată luni, 25 iulie, de Casa Albă.” Bravo, am zis eu ! De parcă la Joe Robinette, COVID-ul era problema!

Și cum de câte ori plouă la Washington DC, la București se deschide umbrela, pe 29 iulie 2022 liderul lui PESEDEU, Marcel Ciolacu, a fost confirmat și el cu Covid-19 și a fost nevoit să-și anuleze întâlnirea cu prezidenta Republicii Moldova, cea care, nu peste mult timp, va fi onorată de Marius Manole cu vorbele „...sunt mândru de președintele meu, Maia Sandu!”

.Ah! Am uitat să vă informez că pe 27 iulie 2022 ucrainenii au lansat o petiție prin care cer să îi fie acordată cetățenie ucraineană lui Boris Johnson și să fie instalat în funcția de premier al Ucrainei. Se pare că petiția nu a strâns suficiente semnături, deoarece - din câte-mi dau eu seama - încă nu l-au instalat...

AUGUST

În România toată lumea e în concediu... din fericire, Viorica Dăncilă și Diana Șoșoacă, prevăzătoare, și-au făcut partide pentru la toamnă.

Chiar la începutul lunii august, gRadu Tudor - expert în maladiile letale ale lui Putin - primește o grea lovitură:

„Profesorul de neurologie Bastiaan Bloem de la Centrul Medical al Universității Radboud din Olanda și colegii lui au observat că Putin merge adesea cu brațul drept ținut rigid, în timp ce brațul stâng se balansează liber. «Căutând posibile explicații, am întâlnit un manual de instruire al fostului KGB rusesc. Conform acestui manual, agenții KGB erau instruiți să-și păstreze arma în mâna dreaptă aproape de piept și să avanseze cu o parte, de obicei stânga, permițând probabil subiecților să tragă pistolul cât mai repede posibil atunci când se confruntă cu un inamic»...”(ZIARE. com, 1 august 2022)

.Deci, nu era de la uriașa tumoare de pe creier... nici de la multiplele accidente vasculare... nici de la scleroza în plăci... era de la KGB. Așa ceva! gRadu Tudor începe să creadă, din ce în ce mai ferm,  într-o conspirație îndreptată împotriva sa... și este din ce în ce mai convins că secvența dintr-un joc video pe care a prezentat-o la ANTENA 3 ca fiind o scenă de luptă din Ucraina, de-au râs nu numai curcile, ci și curcanul Marian Godină de dânsul, de fapt era chiar pe bune...

.Pe 5 august, Banca Angliei umblă la  prognoza de inflație pentru Marea Britanie. Se anunță o inflație durduleană pe tot parcursul lui 2023 și o cădere a puterii de cumpărare a populației fără precedent în ultimii 60 de ani. Și englezii sunt înștiințați  că veniturile populației își vor continua tendința descendentă atât în 2022, cât și în 2023. Din fericire, încă mai e timp ca Boris Johnson să fie uns premier al Ucrainei și lucrurile să se rezolve. Pentru Ucraina.

Dar în România, cum vă spuneam,  toată lumea e în concediu... doar că REPER, partidulețul lui Cioloș Julien, se ceartă cu USR, partidulețul  lui Drulă Cătălin... ei, na și eu acum! de parcă asta ar fi vreo știre!

Pe 22 august, Clemens Maier, patronul editurii de cărți pentru copii Ravensburger, explică de ce a retras WINNETOU din librării. Cică din cauza „numeroaselor reacții negative”, deoarece cartea  transmite „un imaginar romanțat și clișeic”, fără nicio legătură cu istoria adevărată a „opresiunii popoarelor indigene”. Domnul Clemens Maier a dat asigurări că nu a avut „niciodată intenția de a răni pe cineva” și că editura e „foarte atentă la problema diversității și a aproprierii culturale”. În acest timp, nici Harap Alb nu se simte prea bine, cred...

Însă în România, repet, toată lumea e în concediu... În ciuda căldurii, Codrin Ștefănescu se leapădă, scârbit, de Dragnea Liviu, dându-și seama în sfârșit că ăla e un mic monstru și ține să ne informeze și pe noi. S-a dus naibii și ALIANȚA PENTRU PATRIE, deci...

Și totuși... în timp ce toată România e în concediu, pe 27 august George Simion tulbură lenea specifică lunii lui Gustar cu nunta sa de la Măciuca. Participarea la nuntă îl va lăsa pe Robert Turcescu fără Premiul  „Alexandra Indrieș”, cu care îl înnobilase, în 2005, SOCIETATEA TIMIȘOARA... dar Turcescu, printre șprițuri și grătare, nu știe încă, deoarece SOCIETATĂȚII TIMIȘOARA îi va lua  cam o săptămână ca să proceseze ce s-a întâmplat și să ia măsuri.

(va urma)

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?