CEI PATRU CAVALERI AI APOCALIPSEI MASS-MEDIA: CIUMA, RAZBOIUL, FOAMETEA, MOARTEA

M,GHJNFHBH

Ei bine, când mă uit la „a patra putere în stat”, cum s-a prefăcut ea din ciobănescul mioritic, de apărare a democrației, în ciobănescul german, foarte asemănător cu cel care crâmpoțea cu poftă un cetățean olandez manifestant împotriva dictaturii medicale, pe 2 ianuarie 2022, la Amsterdam, mai că-mi vine să spun: destul! Oare nu este clar cum otrava se împrăștie printre  pixelii ecranului TV sau prin undele radio,  provocând adevărata pandemie, de care nu ne apără nici masca FFP2, nici spălatul pe mâini? Doar distanțarea ne ferește de infecție. Atât.

Păi, hai să înțelegem, urmărind presa, în care fază a Apocalipsei ne situăm și cam câți cavaleri putem vizualiza când închidem ochii...

.....................................................................

Primul Cavaler: CIUMA

Majoritatea știrilor, indiferent ce canal TV urmărim, sau ce post de radio ascultăm, sunt despre CIUMĂ.

Pentru a verifica entuziasmul cu care poporul întâmpină ultimele măsuri ale oficialităților, puse stavilă spre a stopa evoluția OMICRONULUI perfid, reporterul de teren vâră măciulia microfonului sub nasul victimelor de ocazie, întrebând cum apreciază decizia (încă neoficializată) a CNSU care obligă poporul să se îmbotnițeze calitativ superior cu mască FFP2. Șoc și groază... FFP2 costă mult... n-o să ne permitem... s-a scumpit și pâinea... panică în populația care a folosit cu succes până acum o mască pe săptămână, adică până i s-au rupt baierele... (nu vorbesc aici despre Lucian Mîndruță care schimbă masca regulamentar, de câte ori aceasta se umezește, pe când călărește dânsul bicicleta medicinală în casă, arătând că îi pasă...)

Vreți să vedeți ce zice PRO TV, un post de televiziune generalist, despre chestia asta?  Iată ce zice:

„Este OFICIAL. Masca FFP2 sau de tip medical, devine obligatorie în toate spațiile.” (ȘTIRILE PRO TV . ro, 5 ianuarie 2022)

Bravo! zic, și citesc mai departe ce zice CNSU:

Se propune (...) desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate. Se propune menținerea obligativității purtării  măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.”

...și mai jos:

„Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.”

Deci, „SE PROPUNE”... Alexandru Rafila a zis chiar și mai rău: „SE RECOMANDĂ”... Așa că vom afla adevărul pe 8 ianuarie 2022, când va ieși Arafat la ora 00,00 să ne spună ce anume nu mai avem voie din acel moment. Până atunci însă, PRO TV declară că e oficial ceea ce nu e încă oficial.

 ...........................................................................

Al doilea Cavaler: RĂZBOIUL

Aici chiar nu trebuie să ne facem griji: Lucian Mîndruță e pregătit și „bazat” încă din 2014:

„Văd că toată lumea plânge pe la colțurile facebook-ului: ce ne facem fetelor, s-au enervat rușii, dacă vine războiul peste noi, ne ocupă ăștia, ne e frică... Ăsta e vaiet de hipsteri fără c...e! Să vă spun eu ce facem, (cei, n.n.) care am trăit sub dictatură și nu vrem să ne întoarcem la viața aia de râmă (mai ales că și râmele par să fie bune de mâncat și să posede suficiente proteine, n.n.): luptăm. Luptăm în primul rând cu noi înșine! Ne e frică de facem pe noi? Ne ducem la toaletă și după aia bem o țuică și ne dăm o palmă: așa vorbește un român? De-aia vă zic: România are cu ce (să, n.n.) se apere. Pentru că nu tuturor ne e teamă! Eu știu unde mi-am lăsat AKM-ul: la unitatea 1849 din Ploiești. Pot să fiu acolo în 30 de minute. Și sper că la nevoie să fie în fruntea României unul care să ne cheme la datorie pe noi și nu pe inamicii noștri!” (Lucian Mîndruță, pe pagina lui de FACEBOOK, 2 martie 2014)

Alt pregătit pentru confruntări armate cum nu s-a mai pomenit este și euroatlanticul  Radu Tudor:

„Să fim pregătiți, să nu fim luați prin surprindere(...). Dialogul este calea pentru a convinge Moscova să nu invadeze a 2 a oară Ucraina. Nu vrem război cu Rusia, dar suntem nevoiți să luam măsuri ferme de apărare în cazul în care Putin lansează agresiunea la frontierele noastre.”

Putem deduce că deocamdată gRadu Tudor „dăcât” se încălzește pe margine, să vadă întâi cum se descurcă Lucian Mîndruță cu AKM-ul.

 ...........................................................................

Al treilea Cavaler: FOAMETEA

Să zicem că utilizând responsabil masca FFP2 și spălându-vă pe mâini conștiincios, în timp ce Lucian Mîndruță vă apără, dârz, de ruși,  ați scăpat de COVID și încă mai mișcați... E prematur să vă bucurați de această reușită și să vă imaginați că v-a ocolit Apocalipsa... că uite-acuș-acuș  vine foametea peste voi... Cam în fiecare zi, la câte un post TV (ANTENA 3 e campioană) sunt informații proaspete despre rețete culinare cu lăcuste, greieri și viermișori... foarte apetisante. Foarte sănătoase. Cu multe proteine. Care nu îngrașă. Papa-bun. Lăcustele sunt vedetele - ele par ușor de crescut și nu sunt pretențioase... - doar se știe că lăcusta nu mănâncă mult, ci e modestă, am putea spune chiar jenant de austeră când o inviți la masă.

Nu-i mare lucru, cred, să mănânci chestii care-ți crănțănesc în dinți, dintr-acelea cu ochișori mici și ficși, cu antene lungi și cu un  număr mai mare de picioare decât detestatul porc, care are dăcât patru; ca să ai poftă e suficient să știi ceea ce-a remarcat, în mod just, Arnold Van Huis despre hrana sănătoasă făcută din gândăcei și alte chestii care la început mișcă în tigaie, dar pe urmă devin crocante și savuroase: „Este o prejudecată culturală absolută. Dar e doar o chestiune DE EDUCARE a publicului și e important să facem omul obișnuit să aprecieze insectele.” Așa că sper ca „ROMÂNIA EDUCATĂ” a lui Klaus să rezolve și această problemă...

.....................................................................

Al patrulea Cavaler: MOARTEA

Ascult, de doi ani, pe România Actualități, cum ni se prezintă, în fiecare jurnal de știri, P(l)andemia  pe înțelesul tuturor (ediție revizuită și adăugită). Cifre... câți în total... de câte ori mai mulți ca în urmă cu o săptămână...  câți în spital... câți la ATI... în fine, câți morți (câțu e U.M.). Aici, între radioul public și televiziunile de știri de curând a apărut o divergență majoră: la radio sunt morți „asociați infecției cu...”, la televiziuni sunt pur și simplu morți de „COVID”. Fără ambiguități.

ROMÂNIA TV, mai gentilă,  ne spune că, de fapt, vom muri de facturi, iar nu de COVID. „Vor fi sume de cinci ori mai mari!”, zice Andreea Crețulescu...  pe burtieră stă scris: „Facturi de trei ori mai mari”... facem o medie aritmetică și zic eu, până la urmă vor fi de patru ori mai mari. Dar asta va fi situația până în aprilie, căci din aprilie oricum statul își ia mâna de pe consumatori, și vom crăpa cu toții... Cam în același timp cu anunțarea acestor catastrofe, dincolo, la ANTENA 3, ministrul Energiei, Virgil Popescu declară că se așteaptă ca: „...prețul gazului să scadă din primăvară ... să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural”. Deci, s-ar putea să nu murim, totuși, în aprilie..

.....................................................................

Asta nu se întâmplă de acum, ci se întâmplă de doi ani. Există o voluptate a știrii rele, catastrofice, o voluptate a puterii de a produce necontenit spaimă. După părerea mea „câinele de pază” nu mai poate fi reparat. Cel mult e de dorit să fie eutanasiat, pentru că monstrul nu mai e demult „de pază” ci este o fiară crescută de alții, agresivă și dezlănțuită, care sfâșie cetățenii pe unde-i prinde.

Abia după aceea să ne luăm și noi un cățeluș mioritic pe care să-l creștem de când e pui... Și să-l obișnuim de mic cu hrană obișnuită, adică, dacă se poate, fără aditivii din crănțănelele oferite de Guverne, Uniuni Europene, Big Pharme și Big Licurici de tot felul!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?