CASPAS CU SOSCHES SOSCHESAT

fjgff

Îl știți pe  delicatul Emanuel Ungureanu, de la USEREU...ghgfdf E ăla bun ca pâinea caldă și pios la maximum, care, după ce a făcut denunțuri penale pentru toată floarea medicinei românești - de era să rămânem fără chirurgi și să ne operăm cu toții de apendicită la Viena - s-a reorientat către floarea preoțimii, care împărtășește populația în mod iresponsabil, fără linguriță de unică folosință și fără mască pe nas, deci se încadrează la „Art. 352., Cod Penal - Zădărnicirea combaterii bolilor - Infracțiuni contra „sănătății publice” făcându-le și preoților morman de denunțuri. Da, ăla. Ei bine, Emanuel Ungureanu e sensibil în toate cele, deci nu este de mirare că are și un simț olfactiv cu totul deosebit, cu ajutorul căruia simte mirosul de Vasilică Cîțu de la mare depărtare. Și se și plânge de miros, exact ca puștiul din filmul COLUMNA, cel care-i spunea lui Ilarion Ciobanu: „...ar trebui să te speli, deoarece cam puți!”:

„Noi l-am votat pe Cîțu CU MÂNA LA NAS. L-am considerat necopt, imatur.” (Emanuel Ungureanu, conform STIRI PE SURSE, 14 aprilie 2021)

A, spune așa, dragă... dar oare o fi prima oară când auzim noi de unii care se țin de nas când se bagă-n pat cu un partener politic detestat, în așa fel încât numai a amor liber consimțit nu arată ceea ce fac cei doi sub cearceaf?  Parcă-parcă am mai auzit așa ceva...

Ia să vedem... păi, în 2015, când printr-un aranjament spectaculos, cu vorbele făcute la Bruxelles, bătrânul PENELEU a luat-o de nevastă pe tânăra și fâșneața PEDELEU, cea cu fusta abia acoperindu-i fundul. După ce fericita pereche s-a mutat în vila duduii, din Modrogan, moșulică - în vârstă de 140 de ani, care tocmai făcuse din dânsa femeie cinstită -  a mărturisit, în spatele ușilor închise că nevasta sa e cam de neam prost... dar, în fine ... a venit cu casa, cu averea și cu voturile pentru Iohannis, deci căsnicia merge mai departe. Să ne amintim câte ceva din confidențele lui PENELEU:

„Noi, fără PD, nu câştigam preşedintele... NE-AM ȚINUT DE NAS (sic! n.n.) şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea.(...) Am făcut un lucru, eu zic, deştept (...). Un lucru deştept, de ce ? Noi am făcut o fuziune paritară în care am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete prelungite în sala plină de brătieni consacrați, n.n.), locaţia în care să funcţionăm! Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o sa-l mai aibă!!! Vă dau în scris că nu o să-l aibă ! (râsete, aceiași brătieni veseli, n.n.)  «Cu toate că nu prea e corect!» (strigă cineva din sală, n.n.) Da, nu e corect deloc, dar n-am nicio reţinere! Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poţi face ce vrei şi ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar ! A fost şi va fi AL NOSTRU! Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie!!! Le-am spus că dacă pleacă mâine, îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc... ce-i cu dracu’ şi cu lacu’… Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o să plece, că nu-s proşti. O să convieţuim cu ei. Dar liderii lor o să dispară rând pe rând !” (Teodor Atanasiu, la reuniunea liberalilor „vechi”, Bistrița, stenograme din 9 mai 2015)

Numai că în loc să dispară „liderii lor”, adică ai PEDELEULUI, a dispărut, firesc, zic, Teodor Atanasiu, cel care a făcut afirmațiile de mai sus! Ținându-se de nas, cred...

Ce să spun... nările ca nările... suportă multe... Mai greu e, însă, cu esofagul. Când simți pe esofag broscoiul, alunecând alene, chiar că te răzvrătești.

„Am încercat să înghit broscoiul PSD. Uite, aici îmi stă (arătând spre propriul gât, face gesturi cu mâna de urcare și coborâre, n.n.). Urcă și coboară, urcă și coboară. Sper ca în zilele astea să-l dau afară definitiv și irevocabil!” (Ioan Oltean, pedelist de frunte, aflat în plin proces de fuziune cu PENELEU, 16 mai 2015)

Dar, cum și dânsul tocmai punea pe masă avantajele și dezavantajele căsniciei, constatând că: „...deci, noi am venit cu vila... cu banii... cu rudele bogate de la Bruxelles... dar PENELEU, mama lui de moș, în afară de numele de familie, cu ce naiba o fi venit la masa maritală?”

Cu tristețe, PEDELEU cea fâșneață a constatat că PENELEU era cam cu dinaintea goală...  Așa că, știind că în familiile unde există o mare diferență de vârstă între soț și soție (să-i fie rușine celui care s-a gândit la filosoful Mihai Șora & Luiza Șora - 56 de ani diferență, că mie nici măcar nu mi-ar fi trecut prin cap această paralelă!!!, n.n.), e bine ca găina să cânte mai tare, dar nici cocoșul nu trebuie să fie chiar afon, i-a amenințat pe brătieni că-i ascultă la solfegiu în dormitorul conjugal: „Așa cum noi am învățat, și învățăm, și o să învățăm cu toții că ne cheamă PE-NE-LE și ei vor trebui să învețe și să cânte «Verde-nrourat»!!!” (imnul PEDELEU, iar cugetarea îi aparține tot lui Ioan Oltean, n.n.)”.

Și-au tot cântat liberalii pe enșpe voci „verde-nrourat” până când... până când a dispărut din peisaj și Ioan Oltean...

Prudentă, văzând că dacă nu-ți ții gura când trebuie, îți cam scrântești gleznele pe scara ierarhică, Alina Gorghiu, după ce i-a făcut public o curte deșănțată lui Dacian Julien Cioloș, în 2016  („Vouă vă place Cioloș? Că mie, da...), iar acesta a ușuit-o fără remușcări, n-a mai apelat - pentru a-și exprima dezamăgirea de a fi fost respinsă - nici la senzații olfactive, nici la papile gustative... Ci a făcut, cu moderație, doar unele aluzii stomatologice. Adică, dragoste-dragoste, dar fără „sărut franțuzesc”,  ci numai cu dinții  încleștați:

„Dacian Cioloş a anunţat ieri  că îşi va face un ONG cu valenţe politice. Domnul Cioloş a fost prim ministru al României un an de zile, iar singurul partid care l-a susţinut în mod onest, necondiţionat, a fost PNL, deşi DE MULTE ORI AM STRÂNS DIN DINȚI faţă de această atitudine necondiţionată. Atitudinea lui faţă de PNL a fost una ezitantă” ( Alina Gorghiu, 10 martie 2017, declarație la Timișoara)

Cu toată profilaxia, se constată, totuși, că nici Alina Gorghiu nu se simte prea bine. Numai gRadu Tudor (dar știți cine-i gRadu Tudor și câtă minte are dânsul...) crede că Alina mai e vreo mare scofală în PENELEU și o tot invită pe la emisiuni.

Concluzie: nu vă mai văitați, ținându-vă de nas și de burtă, că vă pierdeți funcțiile politice!

Aceasta este o istorie romanțată a fuziunilor și coalițiilor de succes din România ultimului deceniu. N-am vrut să vă mai plictisesc cu păruielile din COCOPO, COCOPA  și COCOGU*, comisiile de mare succes de pe vremea lui Ciorbea Victor. E un trecut prea îndepărtat. Însă puteți observa și singuri, cetățeni, că duhorile-n nas și broaștele-n esofag funcționează exact, dar exaaact! ca atunci...

.....................................................................

*NOTĂ: „CoCoPo (Comisia de Coordonare Politică), CoCoGu (Comisia de Coordonare Guvernamentală) și CoCoPa (Comisia de Coordonare Parlamentară).”

 Asta în caz că nu mai țineți minte...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?