Caspas cu sosches PLUS janticotiloden...

jhre

Ce oare aveți în minte, prieteni, dacă eu spun „iată roata motrice” din dosul... pardon! ...din spatele unui vehicul? Cred că aveți în minte că e roata aia, cea mai șmecheră dintre roți, care-mpinge vehiculul în față ca să-l vedem noi cât e de fălos și ce elegant se mișcă...

Dacă însă nu zic eu, ci zice Cioloș Dacian Julien chestia cu „roata motrice”, iar vehiculul e Partidul Libertate Unitate Solidaritate, adică PLUS, ei bine, atunci e o roată mult mai exotică, având colțuri, adâncituri și excrescențe... când concavă, când convexă... când pe stânga , când pe dreapta, și se numește sigur-sigur Oana Bogdan!ujrruiocf

Presa a relatat unele idei ale „roții motrice” despre proprietate, desființarea agriculturii și conviețuirea în grupuri (cete) - de pescari, vânători și culegători de fructe, cred, din moment ce agricultura și zootehnia nu vor mai exista... dar, dacă v-ați rezumat la ceea ce ați citit în presa virtuală, zău că ați pierdut mult...Căci doamna Oana Bogdan a dat un interviu pentru G4 MEDIA.ro ( n-ați vrea să știți cine-s ăștia, credeți-mă, puteți reține doar că Dan Tapalagă i-a luat interviul) unde s-a „desfășurat ” mai confortabil, pe parcursul a 37 de minute.

Am rămas cu gura căscată chiar de la debutul furtunos al interviului și nu știu dacă mi-am revenit până la sfârșit! De ce-am zis „debut furtunos”? Păi, ziceți și dumneavoastră, dacă n-am dreptate:

Reporter.: „Cu ce vă ocupați în partid?”

O.B.:„Mă ocup de INTEGRARE și INOVARE adică ajut partidul să nu lucreze în silozuri, să nu lucreze NEINTEGRAT . Și mă ocup de tot ce-ar fi nou și cum să folosim aceste idei noi pentru partid...”

R: „Ce înseamnă INTEGRARE și INOVARE?”

OB.:„Păi înseamnă, în primul rând, dacă ne gândim la programul politic, da? cum să facem să gândim toate temele programului politic INTEGRAT, adică să aibă legătură una cu alta( !!!) , din care să rezulte un real proiect pentru România , ar fi pe partea de program politic, pe partea de dezvoltare a partidului , ne dorim un partid mare, ar fi tot așa, să dezvoltăm legătura între departamente, între ideile care apar, între oameni și idei( !!!).”

Ați prins sensul, da? Asta face „roata motrice”, stabilește legătura „între ideile care apar, între oameni și idei”. Cum, puțin mai încolo ne detaliază și ideile, am înțeles de ce e nevoie de cineva care să le facă cunoștință cu membrii de partid, căci fără asta, chiar nu știu cum s-ar lipi ideile alea de oameni! Numai că doamna reușește, deoarece - zice dânsa - nu e arhitect de case, ci e ARHITECT DE ORGANIZAȚII și DE GUVERNE (ei, să fi știut el, Klaus, că dânsa e arhitect de GUVERNE, cred că-i comanda pe banii administrației prezidențiale o mândrețe de GUVERNUL MEU cu șaisprezece etaje, de-ar fi stat mâța-n coadă!) ha ha ha ha

Dar să revenim la interviu...

R: „Ce fel de partid? Mai pe dreapta? mai pe stânga?”

OB:„Mai pe centru-dreapta... ne gândim să testăm în partid democrația participativă și apoi să o propunem României.”

R:„ Care ar fi principalele valori? Cu ce vă diferențiați față de alte partide?”

O.B: „Noi avem CINCI valori cu care lucrăm: UNA este solidaritatea, CEALALTĂ este demnitatea.”

Și-atât. Deci, cetățeni: „...cei patru evangheliști au fost trei, Luca și Matei !” pentru că restul de trei valori cu care lucrează dânsa când scoate partidul din silozuri, au rămas necunoscute marelui public.

Imediat, Dan Tapalagă murmură, nemulțumit...

kiyhf

R: „Astea nu sunt valori ideologice... solidaritatea, demnitatea... ”

OR: „Ba da, solidaritatea mai de STÂNGA și demnitatea ar fi o valoare de DREAPTA . Banii vor veni din stimularea antreprenoriatului, din eficientizarea administrației , ca să luăm acele măsuri în educație , sănătate, statul e un facilitator... nu îți dă, crează oportunități. Apoi- măsuri de stânga... să rezolvăm inechitabilitatea socială, să eradicăm sărăcia...

R: „Ideologic, cam «struțocămilă»...”

...iar între timp ne apropiem vertiginos de ideile cu privire la proprietate:

R: „Explicați afirmația că am fi mult mai buni dacă nu am mai avea proprietăți, și am trăi în grupuri...”

OB: „Toate problemele pe care le avem vin de la stabilirea de granițe, de la individualism, de la bătaia pe resurse, de la posesiuni... eu cred că se poate trăi și altfel... a trăi în grup se referă la ceea ce se întâmplă deja în vest, au apărut noi forme de locuire- oamenii locuiesc în grup, există familii în continuare, evident, dar că aceste familii sunt PROPRIETARI ÎMPREUNĂ, și se grupează pe vârste, deci ai o familie de oameni mai în vârstă și o familie de oameni cu copii, și se ajută ... cei bătrâni nu mai trebuie să meargă la azil, cei mai tineri au grijă de ei, ei au grijă de copii, și au SPAȚII COMUNE, BUCĂTĂRII, SUFRAGERII , proprietatea gândită diferit, oamenii au acțiuni DIN MAI MULTE CLĂDIRI (!!!) în care SE MUTĂ DE-A LUNGUL TIMPULUI (!!!) , când ești tânăr-garsonieră, când ai copii stai într-o căsuță în același cartier, când ești în vârstă te muți într-un apartament pentru că nu vrei să urci scări... noi forme de conviețuire... pe care oamenii le caută de nevoie . Eu nu am vorbit de abolirea proprietății, ci de RENUNȚAREA DE BUNĂVOIE... și poate nu renunți cu totul...e un alt mod de raportare la proprietate... N-am spus că mâine ne apucăm de treaba asta... am zis că ar fi o lume mai bună dacă nu ne-am mai lupta pe pământ, pe reurse...”

R.:„Dar lupta asta nu e în ADN, în firea umană?”

OB.:„Da, dar trebuie să încercăm SĂ SCHIMBĂM asta...”

.....................................................................

Bucătării și sufragerii comune, da? Adică, din câte ne amintim, coșmarul Rusiei comuniste urbane, transplantat cu succes și în România veacului trecut ...e bine că totuși, doamna arhitect nu vrea să se apuce chiar mâine de revoluție.nnbgfd

Și apropo, doamna Oana... poate fi schimbat ADN-ul ... în România treaba asta o fac îndeobște jandarmii, când dau cu gaze lacrimogene în timp ce Dragnea, cocoțat pe cisternă și mânuind abil tulumba, îl stropește pe Mălin Bot, ca să crească mare !

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?