CANIBALISMUL ROMÂNESC

fjdhfdhfgg

Noroc de supermarketuri, căci altfel nu ne-am putea atinge de produse, din pricina prețurilor. Producătorii noștri nu au măsură; acum, primăvara, când vacile au fătat și dau în jur de 20 de litri fiecare, iar iarba e verde peste tot, 1 litru de lapte a ajuns să coste în piață 12 lei. Cel cumpărat de pe marginea trotuarului, tot atât. Anul trecut, pe vremea asta, 1litru de lapte costa 4 lei. Brânza de vaci oscilează și ea între 22 și 30 de lei kg.. În săptămâna mare a ajuns la 35-40.

Anul trecut era 10-12 lei.

Vă dați seama că dacă n-ar exista supermarketuri și alimente aduse din import, produsele românești ar ajunge la prețuri astronomice.

E incredibil ce talent avem să dăm cu stângul în dreptul și să ne autofaultăm.

Și ceea ce se întâmplă în piață, se întâmplă și în turism, inclusiv în turismul rural.

Pur și simplu, dacă te prind, te jupoaie de viu. A doua oară nu mai vii.

Te duci oriunde, dar nu în țară și la țară.

Nu știm să facem comerț, nici să ne picuri cu ceară.

N-am învățat nimic de la evrei, de la turci, de la bulgari sau de la greci, care știu să facă negustorie. Ți-e drag să intri în prăvăliile lor.

 La noi, principala regulă care se aplică peste tot, e lăcomia. Lăcomia și obrazul gros. Au ajuns bananele și portocalele aduse din țări exotice să coste mai puțin decât ceapa sau cartofii de la noi.

Numai cât costă transportul peste mare sau ocean!

De ce mai vorbim de concurență neloială? Așa cum sunt politicienii, așa sunt și producătorii. Ba chiar aș spune, și meseriașii. Cei care au rămas în țară

Nu le mai plângeți de milă fermierilor autohtoni. Nu ne sufocă nici grânele, nici uleiul sau alte produse venite din Ucraina. Să fim serioși. Ele mai țin prețurile la un anumit nivel. Ne omoară lăcomia fără leac și lipsa de scrupule a producătorilor autohtoni veneți la piață, cât și lăcomia celor ce lucrează în industria HoReCa.

NICHITA  DANILOV

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?