CANDELA MAMII LOR!

BDGHDGFGG

MOTTO: „Dacă o țară din Europa continuă să se opună embargoului asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive întemeiate să spunem că această țară ESTE COMPLICE LA CRIMELE COMISE DE RUSIA  pe teritoriul ucrainean.” (Dimitri Kuleba, ministru de Externe al Ucrainei, pe TWITTER, 4 mai 2022)

.....................................................................

Păi, văzând Excelența Sa, domnul ministru de Externe al Ucrainei, Dimitri Kuleba, cât de simplu e să-i dai „na-na” la curul gol cancelarului Germaniei și apoi să-l pui la colț pe coji de nucă și să-i ordoni să spună de 100 de ori, cu glas sonor și intonație pozitivă, „SLAVA UKRAINI!!!”, așa cum distinsul ambasador ucrainean la Berlin, Andrii Melnik, a dovedit că se poate, a prins și dânsul un vânt în pânze ce nu s-a mai pomenit și s-a răstit la unele state și națiuni care-l enervează, de n-au avut alea aer în plămâni să zică nici „iertare, iertare, Mărite  Sultan!” Ce, credeau că vor scăpa nepedepsite pentru că n-au acceptat imediat și fără șovăire să se decupleze de la cordonul ombilical prin care curge încă, ce-i drept, cu unele opinteli, petrolul rusesc, numitele : Ungaria, Austria, Spania, Italia, Bulgaria,  Cehia , Slovacia, Grecia? Ei, aș! Mi ți le-a încondeiat monsieur Kuleba de dracii le-a luat!

Domnul ministru Kuleba este acel distins prieten al României, care - aflat la București în vizită oficială -  s-a întâlnit și a discutat chestii serioase cu un fost big-general-consilier de-al lui Klaus, ajuns, printr-o complicat concurs de împrejurări, premier al României în locul lui Vasilică Cîțu, un băiat, îl știți... precum și cu un alt fost consilier prezidențial, cocoțat, tot printr-un concurs de împrejurări, în funcția de ministru de Externe al aceleiași nefericite țări unde guvernul e condus numai de supușii unui ficus care rânjește în fereastra de la Cotroceni trei zile pe săptămână, că-n rest se odihnește. La respectiva întâlnire, domnul Kuleba, caracterizat printr-o exemplară modestie - deja v-ați dat seama de asta - le-a spus celor doi foști consilieri prezidențiali:

„Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este să dați Ucrainei ce are nevoie (!!!!. n.n....). ARMELE, ca și BANII necesită liniște și nu spunem CE PRIMIM ȘI DE UNDE PRIMIM decât dacă este un anunț public.” (Dimitri Kuleba, pe 22 aprilie 2022, citat de ROMÂNIA EUROPA LIBERĂ. org)

Deci, ARME și BANI..., da’ el păstrează discreția și nu zice la nimeni, dacă nu-i ia pe cei doi foști consilieri prezidențiali gura pe dinainte! Prostul de popor român nu trebuie să știe. E suficient că știu Elinski și Klaus, sau, mă rog, ultimul fiind mai mult în weekend, află după ce s-a întâmplat, de la reprezentanții săi, foștii consilieri, azi miniștri!

Deci, un ministru de externe... și un ambasador...  amândoi crescuți la școala de diplomație, dans și bune-maniere în țara vecină de la est. Ei bine, tot în spiritul acestui tact diplomatic ireproșabil, Excelența Sa domnul Andrii Melnik, ambasador al SLAVA UKRAINÎ în  Germania, cu numai trei zile înainte de a-i spune lui Olaf (un fel de Ciucă-al nost’ în Germania) că nu-i altceva decât un „cârnaț ofensat”, cu mofturi de grădi’, a mai făcut și alte declarații:

„Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat pentru publicaţia Bild am Sonntag că tancurile antiaeriene GHEPARD au o vechime de 40 de ani. «Pentru a învinge Rusia, avem nevoie de cele mai moderne arme germane», a spus el. «Ucraina ar avea nevoie de tancuri mai noi, LEOPARD şi MARDER, precum şi obuziere autopropulsate, dar şi multe altele» - a spus diplomatul ucrainean, potrivit căruia cancelarul Olaf Scholz a reacţionat lent la războiul din Ucraina, comparându-l cu predecesoarea sa în funcţie, Angela Merkel. «Olaf Scholz pare să se comporte la fel ca Angela Merkel: mai întâi aşteaptă, observă şi va decide cândva mai târziu sau nu. Ceea ce îi lipseşte este imaginaţia şi curajul», a opinat el. «Kievul, a spus ambasadorul ucrainean, doreşte şi o mai mare finanţare din partea Germaniei, pentru a fi ajutat să se reînarmeze»...” (AGERPRES. ro, 1 mai 2022)

Nu s-a întâmplat nimic, desigur... Ce atâta zarvă? Recapitulând, pe 1 mai domnul ambasador i-a bătut obrazul  lui Olaf că a trimis moca doar niște armament vechi, pe când el se aștepta la armament de ultimă generație... și c-a trimis prea puține chestii... și că-i prea lent în decizii... și că e lipsit de imaginație și de curaj; peste trei zile văzând că ăla e tot lent în gândire, mocofan și nu pricepe, a întins elasticul, să vadă dacă ține, băgând textul cu „Leberwurst-ul beleidigte” și comportamentul neadecvat, chiar infantil pentru un sanchi! cancelar al Germaniei. Rezultatul? Excelența Sa Andrii Melnik e tot ambasador al Kievului la Berlin!

Sigur că eu nu mă pricep deloc, dar deloc la finețuri de politică externă... dar mă întreb, privind așa, peste umăr, ce s-a întâmplat oare în alte situații când niște state cu „democrații consolidate”, bune la inimă ca pâinea caldă și dispuse să-și rupă de la gură numai și numai din maximă empatie și solidaritate cu vreo țară a cărei localizare pe hartă nici n-o știau prea bine, au înarmat-o până-n dinți pe năcăjita aia, care se apăra de o țară agresoare...  și i-au instruit pe băieții buni, și le-au arătat cum se face, și l-au mângâiat pe cap pe bravul lor președintele, și au făcut candeluțe cu chipul lui sfânt, în loc de chipul lui Hristos și au făcut Biblie din discursurile lui...

Și i-au pus briciul în mână.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?