BOGDAN, MAI RARES(TE) CU PREDICTIILE!

kfjhfghfhvgjh

MOTTO: „Rareș (Bogdan, n.n.) are pusee (!!!)  de megalomanie și deseori vorbește despre el la persoana a treia, ceea ce ar trebui să-i dea de gândit... Cred că trece printr-un episod de grandomanie și orice specialist ați întreba v-ar spune că aceasta vine la pachet cu ridicolul!” (Raluca Turcan 26 noiembrie 2021)

..................................................................

Dragi cetățeni, oricât ar fi de greu de crezut, vizionarul, hotărâtul și strategul Rareș Bogdan, cel care are-n inteligența lui toate mișcările PENELEULUI, ca la șah, n-a prevăzut că „FLORIN CÂȚU -PREȘEDINTE!!! FLORIN CÂȚU- PREȘEDINTE!!! FLORIN CÂȚU -PREȘEDINTE!!! CU DUMNEZEU ÎNAINTE!!! DOAMNE AJUTĂ!!!” din 25 septembrie, se va transforma, pentru echipa câștigătoare, în „CUM NAIBA SCĂPĂM NOI DE PIETROIUL FLORIN CÎȚU PREȘEDINTE?” pe 25 noiembrie 2021, adică peste numai două luni...

Eu zic să ne bazăm pe băiatul ăsta dacă vrem să „aflăm cu exactitate” (vorba Roxanei Ciucă de la ANTENA 3)  ce anume NU SE VA ÎNTÂMPLA în viitorul apropiat sau îndepărtat. Nu mă mai iau de felul exemplar în care Rareș a desființat pensiile speciale în 30 de zile de la preluarea puterii de către PENELEU, ci mă refer la celelalte viziuni extraordinare pe care le are ăl mai prim vicepreședinte al brătienilor, mai mult portocalii decât galben-albaștri și mai mult cu trandafir decât cu săgeată orientată oblic în sus.

Căci nu e un secret pentru nimeni că unul dintre cei mai înfocați susținători ai lui Vasilică Cîțu, dând chiar impresia că este singurul care înțelege fără translator, ce anume spune SUPERMAN în puținele situații când spune ceva, este Rareș Bogdan. Dânsul a lustruit neobosit cu limba rampa de lansare a fostului premier, până când Cîțu a fost proiectat către președinția partidului, într-o explozie de stele și-un jet de piese rock, cu o uluitoare viteză, precum a fost Michael Jackson catapultat pe scenă în spectacolul Super Bowl XXVII! În ziua marelui congres, liberal-gânditorul și marele combinator al JOCURILOR DE PUTERE declara victorios:

„Am fost cel mai pesimist. Dar estimările arată că Florin Cîțu se va duce la 70%!!! Oamenii au trecut masiv la Florin Cîțu după ce patru sau cinci filiale s-au purtat ca pe stadion.” (Rareș Bogdan, citat de  G4 MEDIA , 25 septembrie 2021)

A urmat o perioadă scurtă și efervescentă, când nu era fotografie în care Rareș să nu fie umăr lângă umăr cu SUPERMAN și nu era discurs în care să nu-l glorifice, chiar și în perioada când moțiunea de cenzură plutea deasupra tricoului cu NU LUĂM  PRIZONIERI precum un nor prevestitor de rele. Iată:

„Întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna pe Florin Cîţu prim ministru în situaţia în care Guvernul va cădea în urma moţiunii de cenzură, prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, a răspuns: «Sunt absolut convins, ştiu şi de prevederea de la Curtea Constituţională, care este interpretabilă. (...) Dar alegerea noastră pentru a fi premier pe scurtă, medie şi lungă durată este Florin Cîţu. Noi nu avem o altă opţiune. Oricine speculează alte opţiuni, sunt strict din dorinţa de a face scenarii politice. Nu. Noi mergem pe Florin Cîţu şi pe el îl vom susţine şi cu el vom traversa această perioadă. Veţi vedea!»... Întrebat dacă el însuși este cel care ar putea fi premierul desemnat în locul actualului prim ministru, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns că pentru actuala situaţie a României Florin Cîţu este «cea mai potrivită persoană». El exclude orice altă propunere, în afară de Florin Cîţu, care să conducă guvernul. «Eu îmi voi folosi toată influenţa şi capacitatea pentru a strânge o majoritate parlamentară alături de domnia sa, lui Florin Cîţu!», mai spune eurodeputatul.” (ADEVĂRUL. ro, 3 octombrie 2021)

Numai că a mai trecut o lună și jumătate... iar nopțile, deja mai lungi, au început să fie niște sfătuitoare din ce în ce mai înțelepte pentru Rareș al nost’:

„...«Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Din multiple motive, ce țin de cunoașterea arhitecturii statului român, de situația pandemică, de parteneriatele statului român și de asemenea de capacitatea sa managerială», a declarat Rareș Bogdan. Întrebat dacă Florin Cîțu a pierdut după desemnarea lui Nicolae Ciucă, mai ales că negocierile cu PSD vor fi conduse de cel din urmă, Rareș Bogdan a declarat: «Florin Cîțu în niciun caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum!!!»...” (DIGI 24, 18 noiembrie 2021)

După cum se vede, drumul de la „...alegerea noastră pentru a fi premier pe scurtă, medie şi lungă durată, este Florin Cîţu „noi nu avem o altă opţiune”,  la „...am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție” a fost parcurs de Rareș în „pasul ștrengarului” în numai 45 de zile.

Și-acum:

„Potrivit unor surse politice, mai mulți membri din PNL ar vrea să îl dea jos pe Florin Cîțu de la conducerea partidului. Cu privire la acest subiect, prim-vicepreşedinte PNL, Rareș Bogdan, a spus că, în acest moment, NU EXISTĂ O ASTFEL DE DISCUȚIE.” (CAPITAL. ro, 25 noiembrie 2021)

Ei, ce ziceți, cetățeni, o fi fost sau n-o fi fost la PENELEU o astfel de discuție despre care Rareș ne zice că n-a fost, având în vedere următoarele declarații ale lui Rareș Bogdan, din ultima vreme:

1. „...A fost o discuţie care A DEPĂȘIT FAZA UNOR SIMPLE TATONĂRI. (...) S-a făcut UN PAS ÎNAINTE spre rezolvarea acestei crize şi eu cred în continuare, şi v-o spun cu siguranţă, să ne uităm pe cercetările sociologice, vedem foarte clar că PRIMA OPȚIUNE A ROMÂNILOR ESTE PENTRU ACEASTĂ COALIȚIE  PNL-USR-UDMR!” (declarație dată pe 13 octombrie 2021, adică imediat după desemnarea lui Cioloș ca premier, în ziua când Florin Cîțu și Kelemen Hunor l-au expediat pe liderul USR „...să-și adune voturile de la PSD și AUR, partide cu care a reușit să treacă moțiunea de cenzură și să demită Cabinetul Cîțu.”, n.n.)

2. „...NU SE PUNE PROBLEMA DEPUNERII MANDATULUI,  pentru că este o situaţie excepţională şi românii vor un Guvern cu puteri depline cât mai repede.” (declarație dată pe 25 octombrie 2021 - inutil să vă amintesc că premierul desemnat Ciucă Nicolae și-a depus mandatul peste câteva zile, pe 2 noiembrie 2021)

3. „...NU A EXISTAT O DISCUȚIE PE GUVERN PARITAR, nu s-a pus problema ca PNL să intre într-un guvern alături de PSD. Nu s-a discutat despre portofolii, d-apăi să discutăm despre persoane. PNL NU IA ÎN CONSIDERARE construirea unui Guvern Ciucă cu reprezentanţi de la PSD”. (declarație dată pe 27 octombrie 2021; evident, peste câteva zile de la această declarație au început tatonările pentru un guvern cu tataie PESEDEU iar  9 noiembrie 2021 au fost declanșate negocierile oficiale pentru formarea unui nou guvern împreună cu social-democrații. Astăzi, construcția pentru care „...nu a existat o discuţie pe Guvern paritar” arată umflată pe partea stângă, deoarece PSD are 9 portofolii și PNL „dăcât” opt...)

4. „...În mod normal, în această seară vom sta de vorbă și cu cei de la PSD. Nu avem o oră și o locație. Noi nu vom merge în Kiseleff, vom putea merge și în parc. Sper că președintele partidului NU A FĂCUT ÎNTÂLNIREA FĂRĂ SĂ NE ANUNȚE. Sper că nu!!!”  (declarație dată pe 4 noiembrie 2021; la ora la care Rareș făcea aceste declarații, premierul Cîțu se întâlnea deja cu Marcel Ciolacu, ambii descoperind cu plăcere că au multe lucruri care-i apropie.)

5. „...Varianta «ROTATIVEI»  NU ESTE O IDEE care să fi fost trecută prin forul statutar al PNL”. (declarație dată pe pe 15 noiembrie 2021; după cum observăm, trecută sau netrecută, „rotativa” e-n plină desfășurare și e consfințită  prin protocolul de „coabitare”)

6. „...«Cu MARCEL CIOLACU NU SE POATE CONTINUA, ESTE NESERIOS».  Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan le-a spus liberalilor, după întreruperea discuţiilor de la Parlament, cu PSD şi UDMR, „că DISCUȚIILE CU CEI DE LA PSD TREBUIE OPRITE (!!!!) şi să se revină la negocierea cu cei de la USR”, au declarat surse liberale pentru NEWS. ro.” (declarație dată pe 19 noiembrie 2021... a doua zi, PNL-Cîțu și PSD-Ciolacu au bătut palma pentru noul guvern)

Ca urmare, la o asemenea precizie de Mama-Omida-a-Eșecului, când nici nu știi dacă liberalii îl țin pe Rareș Bogdan în ignoranță ca să aibă și ei de ce „să se râdă”, sau Rareș chiar nu pricepe nimic din ce se întâmplă sau se pune la cale, întreb din nou: ce credeți, s-a discutat în partid, oare, despre debarcarea lui Cîțu?  Sau îl luăm în serios pe regele previziunilor eronate când ne zice că „așa ceva nu se egzistă”?

LUMINITA  ARHIRE

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?