BATE-UN VÂNT RECE DIN BALTA, LA CHILIA-N PORT...

jhdfghfgdfd

Zvonerii și răspândacii spun că șobolanii au început să se toarne reciproc. Nu vorbim despre șoricei, vorbim despre șobolani de-ăia imenși, cu blana roasă de timp. Nu dau nume, că informația e la cald, dar sunt de-ăia MARI-MARI. Gândiți-vă la niște specimene care poartă mătăsuri și nestemate. De-ăia recunoscuți internațional ca fiind suverani.

Așa a fost mereu: când vântul schimbării a început să sufle din altă direcție, mașinăria s-a blocat pentru moment, apoi diferite componente din interiorul ei au început să o ia razna. Au sărit arcuri, roțile dințate au început să se răsucească invers, limbile au început să fie date în cu totul alte direcții. Așa a fost și în '89, când comuniști convinși - au devenit brusc „anti”. Și-au rotunjit buzele, și-au pudrat nasul și au pornit în goana disperată după pupat funduri proaspete. Apoi timp de vreo zece ani, se loveau cap în cap în olimpiadele lor de pupat.

E panică generală, unii și-au dat sama abia acum că au halit ceva care nu ar fi trebuit halit nici măcar la nivel de principiu. Și dacă n-ar fi fost anunțați, ar mai fi avut o scuză! Cam cât de nepriceput să fii, să ți-o iei în asemenea hal? Cum mă, să conduci ditamai serviciile de informații și să nu-ți dai seama că ți s-au făcut chei suprapuse? Hai. că ai noștri erau strânși cu cheia de 13 din toate părțile, dar ceilalți?

Mi-a zis la un moment dat un „băiat deștept”, care știe multe (că de-aia e deștept), cam cum se calculează nivelul de inteligență al „pieselor” din serviciile secrete din afară. Cică simplu, după nivelul de acces la informații. Dacă poți afla lucruri situate pe niveluri mai de la subsol, ești considerat mai inteligent. Mda.

Aoleu, ce-o să fie! Văleleu, ditamai iureșul o să iasă! Pentru că, dragii mei, a fost așteptat momentul în care populația să fie de acord cu pedepsele crunte care le erau oricum scrise „la caiet”. Fiecare caz în parte avea dosare de ani buni, și poate că și ei bănuiau că-s vizați. Dar să ți se facă un flagrant de asemenea proporții și tu să mizezi totul pe o carte proastă, asta da grozăvie!

Musk a dat startul la „trădare”. Adevărul e că dacă nu cotea direcția la timp, și-o lua rău. Cei care s-au prins ce a însemnat mișcarea de preluare a păsăricii albastre, și-au mai camuflat „nește treburi” la timp, atât cât s-a putut, fără să se prindă copoii. Dar ceilalți, în frunte cu deștepții din fruntea țării noastre, au ținut-o pe Traviata până când declarațiile lui Kissinger le-au arătat în mod brutal că în gura lor se află ceva care nu mai trebuie mestecat. Și chiar și acum, cel puțin la noi în țară, unii încă mestecă piesa respectivă, fără să se prindă că s-a schimbat decorul. E bizar, dar hei! - noi l-am avut pe Urmuz, suprarealismul nu ar trebui să ne surprindă!

Sfat prietenesc pentru politicoși: vedeți că dușmanii voștri sunteți chiar voi! Spălați-vă cu apă rece pe față, nu mai vânați zâne și spiriduși, că sunteți pe direcții greșite. Știu că voi vă făcuserăți calculele (vorba lui Mălăele), că o să sufere numai ceilalți, iar voi și ai voștri nu, dar vă zice „pretinul” vostru care ține cu voi chiar și în al doisprezecelea ceas, că o să avem de suferit toți, dacă nu vă veniți în fire. Pane profesore, era o utopie, tati! Era un vis urât, nu era ceva pe bune! Ce naiba e cu voi, ați făcut școala aia de pomană? Nu v-au învățat și pe voi ăia la facultate că străinii, în general nu ne vor binele? Facem și noi o treabă seroasă împreună? Reconstruim și noi România pe principii sănătoase? Îndepărtăm și noi lichelele și chemăm oamenii serioși care-și iubesc strămoșii (care apropo, sunt și ai voștri), să mai aibă grijă și de interesele românilor, nu numai de interesele altora? Băi, nu fiți nasoi, că mașina de tocat oricum o să toace tot. Tot-tot! Păi, voi tot fiind preocupați cu drăcii și cu dracu, nu v-ați prins că în final dați de tat-su? Hai să facem o Românie frumoasă! Lăsați utopiile, că lumea e necăjită și plină de nervi. Sprijiniți oamenii care pot să dea cu mopul, să facă țara să strălucească. Nu-i mai blocați, acționați și voi cu cap, că altfel n-o să vă scape Nimeni!

ANDI MIHAI ANTON

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?