BASMELE ADULTILOR CUMINTI

bdbhdjhj

Singurătatea lui Făt-Frumos

Am intrat zilele acestea într-o librărie și ca de fiecare dată după ce mi-am cumpărat ce aveam nevoie, am trecut și pe la standul cărților pentru copii. Trebuie sa recunosc că cel mai bine realizate sunt cele din Republica Moldova. Mi-a atras atenția în mod special o poveste cu Făt-Frmos și... așa am ajuns la concluzia că este foarte singur și nu-și mai poate trăi povestea.

Sa va explic de ce! În primul rând, Balaurul nu mai este interesat să se lupte cu mijloacele tradiționale, acum ca și-a deschis bănci peste tot e foarte ocupat cu cei care intră in gura lui de bunăvoie...

Muma Pădurii s-a mutat la Bruxelles, că a rămas fără pădure de când s-a cam tăiat toată pe aici prin Romania și oricum acolo vrăjitorește legal si absolut democratic sub protecție  UE. Zmeului nu-i mai arde de înfruntări și  a făcut și burtă că nu mai trebuie sa alerge după Ilene Cosânzene, vin ele cu nemiluita, care mai de care mai nurlie și mai dornică sa-i  încălzească așternutul, că doar are ditamai palatul in Pipera si cai putere cu sutele.

Ileana Cosânzeana s-a făcut fotomodel și nu mai poți s-o cucerești cu fapte de vitejie, ci doar cu contul din banca, nu mai spun de dorința ei cea mai arzătoare de a  se mărita moarta-coapta cu Zmeul-Zmeilor. Copiii nu-l mai caută. Cum sa-si imagineze ei un erou pe cal alb cu o simpla spadă, când Transformer are laser si distruge tot, doar cu un simplu gest?

Uite așa Făt-Frumos a rămas tot mai singur între coperțile unei cărți care a încantat generații de-a rândul și a făcut copiii să viseze ca vor fi  eroi care apără dreptatea si iubirea, care ajută pe cei aflați la nevoie.... Poate de aceea fetița aceea din parc, când a fost întrebată ce vrea să devina ea, a spus: Bianca Drăgușanu.

KARELIA  NEACSU

Featured

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <

BULIBASA PENTRU IASI

La locale, ieșenii nu au pe cine vota!

Zi de zi, pe str. Stejar sunt parcate în același loc niște mașini  particulare. În dreptul aceleiași case. O fi firmă, o fi loc de randevu, nu se știe exact.

Mihail Moldoveanu Tue, 05/21/2024 - 14:56
TARA FAGADUINTEI

Primesc pe privat un mesaj de la o prietenă de Facebook, prin care îmi spune că altă amică a ei i-a dezvăluit din surse apropiate  de la granguri din Poliție și Servicii că au în prezent o frenezie soră cu nebunia ca să-și pregătească o iminentă „evada

Gabriel Mihaila Sat, 05/18/2024 - 06:49

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

MAXIMA RUSINE

Sunt cât se poate de sincer cu voi.

M-am apucat să scriu acest articol cuprins de maximă indignare, ură și rușine în fața românilor .

Mihail Moldoveanu Sat, 04/20/2024 - 10:23
VREMURI NOI? IARASI NOI!

Este campanie electorală pentru „locale” din câte înțeleg... Prin oraș banere imense cu mutrele jnapanilor pe toate gardurile.

Gabi Mihaila Tue, 04/16/2024 - 07:26
SIMILARII LUI SIMIRAD

Când mă gândesc la faptul că există în prezent în Iași – cu drept de vot – Cetățeni tineri care nu au prins „primele alegeri libere”  din 1992 organizate de FSN, parcă mă apucă un fior pe șira spinării...

Gabriel Mihaila Sat, 04/06/2024 - 13:43
TEHNOCRATI MEDICALI

Dezbatere „servită”, cu dedicație, la BZI. Nu se cunosc sponsorii darului cu fundă roșie, dar aceia dintre noi cu puțină tăbăceală la creierul mic și stingher, au mirosit adresa.

Gabi Mihaila Thu, 04/04/2024 - 12:57

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?