August – Augustin, nume de cretin

kahghe

Băăă, te lasă nervile de tot când vezi acum la urmă, cum iese otrava verzuie care le umblă prin sânge și la creierii mici javrelor securiste care se zvârcolesc în spasme la ceasul morții.

În copilărie, mă duceau părintii la circ, că se monta pe maidanul de vis-a-vis de casa noastră.

După primele doua spectacole văzute cu bilet, eram lăsați gratis de oamenii de la intrare. 4-5-6 copii, nu-i decavau. Oricum săream gardul. Ziua intram la ei în curte și mă învârteam cu copiii printre animale: elefanti, cai, zebre, girafe, maimute. Exersau cu dresorii și unele se lăsau mângâiate.

Din vagoanele artiștilor ieșeau în haine „de oraș” aceia care seara făceau spectacol Nu-i recunoșteam decât pe câțiva mai prietenoși cu copiii, de fapt românii din trupă, care mai exersau ziua în curtea circului.

August Prostul – clovnul ce ne făcea să râdem  era același și nevopsit pe față și cu nasul roșu. Era un om singur, fără nevastă, iubea copiii cu care glumea și ne știa deja pe nume. Circul stătea și 2-3 săptămâni.

De ce în lumea circului AUGUST este sinonim cu Prostul?

Noi avem doi idioți care ies în evidență și îi cheamă „pe bune” Augustin. Unul este coșcandârul Lazăr de la „una inocenta de la Justitia”, iar celălalt este boul chior, cu invaliditate pronunțată la felinare, care i-a                                  atins și creierul mic, Augustin Zegrean. Poate ar trebui să-l strige mă-sa Zegheam...Auzi ce beșini puturoase trage pe gură chioranul!

”Asta este înspăimântător, pentru că un judecător speriat este mai rău decât un judecător corupt”.

Judecate-ar un judecător neînfricat și cinstit loază ardeleană, terminați-ai viața în pușcărie, cretin cu pensie specială și privilegii nemeritate!

August – Augustin, nume de cretin!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?