ANAL ISTUL gRADU TUDOR...

jhdfbhggb

„Cred că Vladimir Putin e destul de panicat, pare într-o stare de stres (zici tu? n.n.). Îl văd pe Vladimir Putin într-o stare destul de panicată și de agitată. În al 2-lea rând, Serghei Șoigu, pe care îl vedem acolo deja (păi, da, îl vedem, dacă-i deja acolo... dacă nu era, nu-l vedeam, zic... n.n.) ... în astfel de momente, panica, teroarea, frica, neîncrederea în oameni sunt cele care domină și văd la acea masă niște fețe foarte lungi (!!!!, și cravate lungi, să nu uităm cravatele, n.n.). Mai mult decât atât, știm masa asta lungă, că de când a început războiul, Vladimir Putin stătea într-un capăt și toți oamenii lui de încredere, fie că erau și Şoigu, Gherasimov, Lavrov, stăteau la vreo 30 m distanță (30 de metri distanță, da? 30 de metri înseamnă, pe verticală, un bloc cu zece niveluri... gândiți-vă acum că Putin ar sta pe terasa blocului și ar vorbi cu Lavrov care este la parter... ați vizualizat? ei, acum înlăturați această imagine radutudorană din minte, că e doar o masă de consiliu de vreo 10 metri lungime, modulată corespunzător... vedeți ceva similar în toate Consiliile Locale sau Județene in România, n.n.) undeva, în capătul celălalt al mesei. Acum îi vedem pe toți, unul după altul, înghesuiți (!!!!!, păi, în cei 30 de metri din capul lui gRadu Tudor încap destule scaune, n-are rost să se-nghesuie... n.n.)  pe scaune și comandantul suprem Putin, la doar câțiva metri de ei (!!!, gRăducu, ia o ruletă și fă măsurători prin casă pentru a înțelege ce anume înseamnă „câțiva metri” raportat la ceea ce se vede la televizor! n.n.). Asta evident că vrea să arate și unitatea despre care tu vorbești foarte bine, dar pe de altă parte e și un moment, aș spune, special, se uită direct în ochii lor (!!!!, n.n.) și în ochii lui Zolotov (sigur, ochii lui Zolotov nu puteau lipsi... stă cu ochii pe Zolotov ca Marcel Vela cu ochii pe infractori! n.n.). Sunt în astfel de momente, probabil, tensiuni, pentru că se uită unii în ochii altora (!!!, n.n.) și se întreabă oare cine o să fie următorul trădător? Și Putin simte lucrul acesta. Pe acești generali și pe acești șefi de instituții de forță îi privește Putin în paranoia lui ca niște suspecți, probabil în profunzimea creierului său (!!!, n.n.) și se gândește oare cine dintre aceștia mă va trăda? Oare cine ar vrea să-mi ia mie locul la putere?” (o analiză de excepție și de o rară finețe psihologică a celebrului analist militar gRadu Tudor, ANTENA 3, 26 iunie 2023)

.....................................................................

Măi să fie... nu știu unde-și ținea aseară Putin cancerele multiple, metastazele generalizate, mâna înțepenită, fața buhăită din pricina medicamentelor, păturica pentru pus pe genunchii tremurători, prostata în pioneze, scleroza multiplă, ulcerul perforat, noada traumatizată de căderi repetate, incontinența urinară notorie, calculii renali și fimoza... ăăăă... sau fimoză n-o fi avut?

ANTENA 3 nu pare să-și aducă aminte de minuțioasele fișe medicale pe care le-a livrat luni de-a rândul publicului român, doar privind la niște fotografii mai mult sau mai puțin reușite ale satrapului. gRadu Tudor nu mai pune diagnostice, deși și-a luat  ochelari și vede acum lucrurile cu mai multă claritate intelectuală. Lumea bună din platou studia, în schimb, aseară, cravatele șefilor instituțiilor de forță convocați, în ședință de urgență, de către tiranul Putin! Din nefericire, dorința de găsi numai „gât-legău”-uri negre, de doliu, la gâtul putiniștilor de vază, a fost contrazisă brutal de realitatea necruțătoare a cravatelor, în majoritate albastre, ale participanților! Dar nu contează! „narativul” merge mai departe pe găselnița cu doliul, la fel cum mergea, până nu demult, pe harta multiplelor boli fatale ale lui Putin!

Și totuși, zic... Ce mare rușine... ce mare rușine să ajungă așa acel post de televiziune în a cărui apărare oamenii au ieșit -și nu-i un secol de atunci! - în stradă!!! Astăzi, dacă ar mai exista acest pericol să dispară (dar n-are cum să se întâmple... căci o presă „aplaudacă” și „răspândacă” - frumos aliniată - o să aibă mereu niște resturi primite în sufertaș, de la masa „zvonerilor-șefi” de peste ocean, ca să nu moară de foame nimeni, chiar nimeni nu s-ar mai deranja să-i apere pe Mihai Gâdea, Radu Tudor, Cătălina Porumbel, Gina Vacariu & constelația magnifică de generali, plimbată de-a lungul zilei, dintr-o emisiune în alta!

.....................................................................

P.S. Pe vremea emisiunii LA ORDINEA ZILEI, a Danei Grecu, Radu Tudor, era o piesă oarecare din platou, la fel de importantă ca paharul de apă sau ca vaza cu flori din mijlocul mesei... Nu vorbea decât rar, că oricum n-avea loc de logoreea nestăvilită a gureșei sale colege și doar căsca ochii într-un laptop, ca și cum ar analiza ceva de-acolo. De multe ori te întrebai „...a cui naibii pilă e ăsta de-l plătește Gâdea să facă figurație în emisiunile Danei Grecu?”  Păi... 

Din CV-ul lui gRadu Tudor: „Absolvent Școala Superioară de Jurnalistică,  Licențiat presa scrisă/ audio-vizual,  Facultatea de Jurnalism, Universitatea București (adică, un pârlit de jurnalist...n.n.); apoi: Colegiul Național de Apărare-1995, Colegiul de Siguranță Națională- 2001, Masterat în Securitate Națională 2007- Universitatea Națională de Apărare Carol I (adică, brusc, jurnalist de nădejde, cu un potențial fantastic de a ajunge sus, n.n.); din anul 2000, corespondent în România al «Jane’s Defence Weekly» și «Jane’s Intelligence Review», publicații ale grupului britanic Jane’s (adică să avem grijă de propagandiștii noștri, n.n.); autor a 4 cărți de specialitate : apărare, politică internă, externă și de securitate” (adică și analist și intelectual, parol, mamițo, să mă-ngropi! n.n.)

Așadar, gRadu Tudor a scris și patru cărți... nenea ăsta agramat care nu-i în stare să „editeze câteva fraze” vorba nemuritoarei EBA, fără greșeli de exprimare sau de ortografie, a scris totuși patru cărți... Dar de ce să ne mirăm: în țara unde președintele însuși are publicate 3 cărți în limba română, limbă  pe care nu o stăpânește nici măcar la nivel de elev de gimnaziu, nu-i nicio uimire că și analistul gRadu Tudor, cu stelele-făclii pe umăr,  e un înzestrat scriitor!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?