Aici sunt banii dumneavoastra!

picture

La data de 20 septembrie 1974 a fost inaugurat drumul naţional Transfăgărăşan, care cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m), situat la cea mai mare altitudine din ţară: 2.045 m. Transfăgărăşanul este cel mai celebru drum din România. Construit între 1970 şi 1974, ca o cale de comunicare între Muntenia şi Ardeal, i se mai spune “drumul dintre nori”.

Picture

Constructorii genişti povestesc cum au construit Transfăgărăşanul cu 44 de ani în urmă, timp de 4 ani şi jumătate. Aceştia au depus un efort colosal pentru a străbate prin munte.Pentru realizarea acestei grandioase lucrări au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundaţii, 600 de mii de metri cubi de suprastructură de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidărie, 830 lucrări transversale, 27 viaducte şi poduri şi s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil. Aceşti oameni au lăsat ceva în urmă: una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase şosele din Europa!...AZI O CATZEA IN CALDURI tradeaza tara SPUNÂND CĂ NE AJUTĂ ...UE IA 70 % PE STUDII IAR DRUMURILE LE FACEM DIN BANII NOȘTRI CU CONSTRUCTORII LOR ...IAR DRUMURILE SE SURPĂ  !Georgescu Dora Doriana

 

Picture

                                  Am o suspiciune cine este cateaua in calduri 

    Colin Powell Denies Affair With Romanian Diplomat After Guccifer Hacking (Video)

poza

 

Deșteptarea României- Gelu Visan

      În spațiul public, a apărut o așa zisă dezbatere privind spitalele regionale. Dezbaterea a fost provocată de Corina Crețu, după povestea din fabulă Boul și Vițelul.

     Vindecată sau nu de dragostea declarată pentru un oficial american care s-a văzut târât fără voie într-un scandal de Amor, dragoste declarată printr-un email care a făcut deliciul presei internaționale, după ce a ajuns comisar european, Corinei Crețu, ca și altora care au mirosit clanțele Bruxelles-ului, îi pute România.

     Probabil, după ce ajung acolo, le fac ăia descântece, de zici că deodată sunt cel puțin de zece ori mai deștepți decât ieri, sau că ceilalți sunt toți proști că nu au gustat din cupa geniului Comisiei, Parlamentului sau cine știe cărei instituţii Europene. Și pentru că le place mult, mult, acolo, încep să arunce cu rahat în România, care nu-și dă seama ce geniu avem noi la UE. Corina Crețu a trecut de la epistolele de dragoste trimise Secretarul de Stat Colin Powell la lecțiile date guvernului, partidului ș Românie. Nu e singură:

A început Monica Macovei, Dacian Julien, Cioloș și mulți, mulți alții deveniți mai deştepţi peste noapte.

Despre ce e vorba?

Despre bani, funcții și onoruri.

    Pe proiectele mari de infrastructură banii de la UE vin cu tot cu firmele străine care să efectueze lucrările, adică SF, Proiect, Câștigarea Licitației, care să ia banii, la pachet. Deosebirea de data asta este că vor banii românești nu europeni, după cum ne/a arătat corect Darius Vâlcov.

    Pentru că un ofițer care-și spune jurnalist se tot întreabă de ce nu avem autostrăzi, eu cred că a venit timpul să explicăm românilor cum funcționează șmecheria cu fondurile europene.

      UE adoptă un proiect, aprobă finanțarea, după care indică una din marile firme de construcții din țările UE care trebuie să câștige licitația. După ce o câștigă, ei dau lucrarea în subantrepriză unei firme românești, care să facă efectiv lucrările. Profitul firmei românești este undeva de maximum 5%, iar al firmei străine, care vine “cu laptopul”, cum îmi spunea un fost ministru al Transporturilor, este undeva de 15%. Firma românească aduce muncitorii, utilaje, etc, face efectiv munca, iar firma străină, de obicei multinațională, ține socotelile și ia banii. Prețul lucrării poate crește, profitul rezultat din creștere mergând 100% către firmă străină, executantul efectiv fiind, cam întotdeauna, pe profit 0 mulțumindu-se că are unde lucra.

     Pentru că schema să meargă, nu trebuie să existe firme românești care să poată participa la licitație, motiv pentru care, atunci când eventual cresc, patronii sunt declarați corupți și băgați la pușcărie, iar firma falimentată.

     Este cazul tuturor, repet, tuturor firmelor de construcții românești, care au fost distruse pe această schemă. Singurul care a încercat să reziste, dar care a pierdut mii de locuri de muncă, utilaje, a fost Dorinel Umbrărescu, de la UMB, al cărui singur păcat este acela că face lucrările în avans, iar la sfârșit, mai face și economie la bani, dând contractantului ceva bani înapoi. Crimă mare, așa că: “Falimentați-l!”

     Să fim clari: Am expertiză în acest domeniu, am fost în interiorul lui timp de mai mult de opt ani de zile, scriu două cărți, cu exemple concrete, de cum a fost jefuită România de către firmele străine.

     Toată șmecheria este să distrugi firmele românești care ar putea face concurență multinaționalelor, iar pentru aceasta a fost inventată “Lupta Anticorupție”

Lupta Anticorupție a fost inventată Pentru a Distruge Capitalul Românesc în Formare și ca banii europeni să se întoarcă înapoi la ei;

să recapitulăm:

Comisia Europeană dă o parte din bani

Stabilește câștigătorul așa zisei licitații, care este străin,

Profitul se întoarce înapoi în occident.

Dacă românii nu sunt de acord, le taie finanțarea.

     Este cel mai grav act de corupție coordonat de Comisia Europeană, doar pe România, proporțiile fiind uriașe, de zeci de miliarde de euro, iar dacă cineva vorbește, este băgat în pușcărie.

     De aici a plecat scandalul cu Spitalele: De la faptul că PSD-ul se pare că vrea să oprească această mega excrocherie.

      Pentru asta sunt în stare să facă orice, să scoată lumea în stradă, să activeze toți ofițerii, să-l jupoaie pe Dragnea de viu, să bage în pușcărie pe toată lumea, doar să nu oprească cineva Jaful.

Au turbat, de vreo trei ani.

      Asta e “cheia” la poveste cu Spitalele Regionale, unde Comisia Europeană a supraevaluat lucrarea de vreo trei ori, ca să poată fura mai mult.

     Guvernul, fiind bani românești, a avut curajul să se opună, și de aici a început nebunia: Rolul Corinei Crețu este acela de a aranja ploile ca banii să ajungă la firmele străine, așa cum a hotărât Comisia Europeană, cea mai coruptă instituție din Europa, de multe ori dovedită, dar nimeni nu o poate trage la răspundere.

poza

Încă două precizări:

Subiectul fiind atât de amplu și grav, o să revin asupra lui.

Iar celor din SRI, în frunte cu Helvigh, care au devenit falanga înarmată cu cătușe a firmelor străine, un fel de angajat cu soldă, bodigard care leagă pe oricine care vrea să oprească jaful, le spun că nu m-au pus rușii să scriu acest material, și celelalte care vor urma, ci m-am săturat ca această țară să fie călcată în picioare, umilită și jefuită de străini, inclusiv cu sprijinul lor, al celor din SRI, care i-au jurat credință, dar care apără interesele oligarh financiare ale străinilor.

Bună dimineața, România ! Gelu Visan

Featured

TOPEASCA NATIUNII

Observ că SOCIETATEA CIVILĂ s-a „întărit ” în ultimii ani cu două dudui grozave, care își „iau fața” una alteia în lupta corp-la-corp cu CIUMA ROȘIE, deși, trebuie să spunem pentru rigoare, că una dintre ele a fost o CIUMĂ ROȘIE temporară pentru aproape un an, în 2013...