ADEVARUL ÎN PIELEA GOALA

ndjfhfghhhj

Să mori de râs, nu alta! Echipele cele mai susținute de televiziunile „mainstream” – evident, mă refer aici la hienele de la ProTv și Prima Tv – care turuie „în buclă” zi și noapte anunțând niște meciuri de fotbal epocale, supergalactice, cu reclame construite apocaliptic, cu voci grave pline de mister și suspans, de parcă aștepți să-ți vină din senin „o poacă” după ceafă, să scoată Becali chistolul de la cingătoare și Dică să sughițe plângând cu hohote „las că vă arăt eu lui frate-miu ăl mare și vă sparge el moaca”, asta este acum panarama panaramelor...

Echipele Mafiei Federale a lui Burleanu, Stoichiță, Iorgulescu, și alți trepăduși care mulg la greu ugerul vacilor FRF și a LPF – tartorii care au sugrumat orice speranță să mai scoatem iarăși capul în lume cu matrapazlâcurile lor - au luat câte un mare șut în koor! Ce avem noi aici?

Păi avem o răzbunare a sorții, o palmă dată de Dumnezeu Tatăl tuturor năpăstuiților iubitori de fotbal, care din nefericire mai cred și mai speră într-o divinitate precum zeița fotbalului, căreia i se prosternează. Cât tam-tam, cât haloimis amestecat cu fecale puturoase au intrat în urechile românilor cu mult timp înainte de ziua meciurilor, cât PR deșănțat și grețos au făcut ProTv și Prima să anunțe în buclă din zori în noapte niște meciuri jucate de niște golănași proști ca gardul, dar infatuați și plini de sine, „jmekerasi” cu capu la minge, la mașini bengoase, gagici cu țâțe mari și buci rotunde, ce sunt culese din cluburi unde stau așteptând fotbaliști precum muștele la rahat și știuca la peștișori vii.

Cum puteți să vă închipuiți și să nu vedeți cât se poate de limpede - cu ochii larg deschiși - câtă manipulare fac hienele televizate pe seama sportului în general și a fotbalului în mod special?! Cum puteți să nu înțelegeți că din orice meci cu cotonogeală, la orice nivel, jegurile astea care au cumpărat drepturile de difuzare din banii alocați de guvernanți ca pomană pentru scuiparea minciunilor cu care vă împuie capul, amplifică oricare manifestare, transformă orice golan, orice pițipoancă, orice mafiot cu școală făcută seral prin corespondență la Chișinău sau la Salonic și au azi patalamale că sunt de profesie antrenori, masori, bucătari, medici, pe lângă echipe care sug bani nemunciți? Cum nu înțelegeți că toate minciunile turuite de un Bebe Cotimanis – „vocea Prima Tv” – fost ProTv – ce anunță în cuvinte pompoase, sforăitoare, megalomanice, că FCSB este gata să vândă blana ursului din pădure? Cât de inteligenți îi credeți voi pe golănașii Meme Stoica, Dică, Gigi Becali, Rădoi, Mutu, Edy Iordănescu, Bratu, Pancu și o droaie de antrenori foști anonimi jucători la vremea lor, care azi încă mușcă vârtos din carnea de pe osul suculent pe care voi, microbiștii români îl finanțați la greu ca să aveți măcar o clipă de fericire pe lângă necazurile de zi cu zi?

Voi nu vedeți și nu înțelegeți nici până acum toate astea? Nu înțelegeți că atâta vreme cât în fruntea butoanelor sunt mafioți de talia băsistului Burleanu pus cu mâna obosită de frecții a lui Victor Ponta  - ce dăduse la pace cu Javra Ceacâră Băsescu - nu mai răsare soarele? Voi nu înțelegeți că Stoichiță – un golan „cu ștaif” din vremea când Steaua București era gloria fotbalului european (fără ca Stoichiță să fi avut vreun merit special pentru asta), a ajuns factorul decisiv care hotărăște din punct de vedere „TEHNIC” cine este bun, cine merită și cine este apt să dirijeze diverse loturi ale generațiillor de azi de fotbaliști?

Degeaba oameni ca și Gică Hagi, Gică Popescu, își dedică viața, banii, carierele, ca să crească de mici jucători care trebuie musai în paralel să învețe carte și să aibă și o acumulare de școală, degeaba cei doi înțeleg - ca și Mircea Lucescu la vremea sa, urmat de fiul Răzvan, apoi de un Chivu sau de oameni recunoscuți și foarte bine cotați afară, precum Olăroiu, Reghecamff, că un fotbalist cu un mare talent, se pierde imediat înafara țării când este transferat pe sume derizorii în comparație cu alți fotbaliști străini, pentru că nu ajunge să faci numai un stop pe corp la un „cuc” de 30 de metri, nu ajunge să dai piciorul după minge în jonglerii de circar, nu ajunge să ai mașină Ferari la vârsta de sub 30 de ani și să dai interviuri gângave la televizor. Nu! Trebuie să ai inteligență creativă, trebuie să ai în minte niște noțiuni cât de cât solide de fizică, de matematică, să înțelegi unde pasezi în fața unui coechipier aflat în alergare, ca să întâlnească mingea în momentul oportun, trebuie să faci scurt-circuit în neuronii tăi ca să cunoști potențialul coechipierului în viteza cu care aleargă, pentru ca să știi cu ce putere șutezi pasa să poată acela să o ajungă și să mai și șuteze la poartă dintr-o poziție bună, trebuie să mai știi și să judeci în fracțiuni de secundă ce detentă are colegul căruia îi pasezi în careu mingea, ca să o lovească el cu capul... Antrenorii în jurul cărora se învârt alte milioane de euro pe sezon și care sunt „prețăluiți” infinit mai mult decât un medic chirurg ce face transplant de organe, ce salvează vieți, care învață de când dă la medicină și până se pensionează în multe cazuri sunt mazete cu patalama făcută la imprimantă...

Voi vedeți că sunteți manipulați și cu fotbalul? Vedeți că vă determină cu PR-ul lor făcut la Tv să mergeți la stadion și să plătiți bilete – sume care se adaugă la veniturile imense care se mișcă pe față sau pe sub masă la fotbal?

Cu toții sunt mână în mână! Becali, MM Stoica, Rotarul Cârțu, stafful lui Steaua București, Burleanu, Stoichiță, Iorgulescu, antrenorii care se rotesc într-o mișcare browniană de la o echipă la alta, mișcând între ei sute de milioane de euro, participând la vânzarea/cumpărarea unor vite de povară.

Oameni buni, fiți cu capul pe umeri. Fiți pătimași, iubiți fotbalul în continuare, doar că trebuie să fiți intransigenți, să spargeți Mafia, să revocați din funcție de urgență conducerile FRF, LPF, să loviți pe ticăloșii care mint cu nerușinare, se laudă de parcă am avea cel puțin echipe precum Barcelona, Real Madrid, Chelsea, PSG, etc

Nu ne vom califica mai departe, în ciuda maimuțărelilor lui Gigi Becali, a declarațiilor sale megalomanice, a ipocriziei sale cu antagonismul credinței în Dumnezeu și trufia pe care o afișează și o declamă continuu!

„Șef să fii, dar de frică tot să știi”, iată un proverb care are mult tâlc. Ei întotdeauna își ating scopul, voi, niciodată nu!

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?