ADEVARATA MIZA ESTE CONTROLUL JUSTITIEI “O sa rezolvam cu Sectia Speciala”

picture

Adevarata miză a moţiunii: se pregătește în subteran numirea şefilor de Parchete- DNA, PG, DIICOT şi desfiinţarea SIIJ în numele "luptei anticorupţie"- SIIJ fiind chiar o instituţie de aplicare a legii legal înfiinţată

VVPonta, 2011. “După ce luăm controlul politic asupra DNA”

Marian Petrache, 2012. “Cel mai important…Adică să pui mâna pe putere şi pe informaţie. Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul (n.m. SRI) care înseamnă informaţia şi puterea care înseamnă DNAul şi Parchetul, care înseamnă motorul, da? Trebuie să pui mâna pe current şi pe urmă pe motor, nu?”

Klaus Iohannis, 2019. “O să rezolvăm cu Secţia Specială”

POZA

De mai bine de 10 ani, obsesia politicienilor este Justiţia. A pune mâna pe Justiţie. Pe procurori în principal pe care ei îi numesc în funcţie doar ca să le facă dosare altora, procurorii lâsându-se antrenaţi în acest joc murdar care nu are nicio legătură cu aplicarea legii, ci cu dependenţa pe care ei şi-o doresc de zonele rarefiate ale puterii, clamând culmea public chiar independenţa loc care nu există, decât faţă de soluţia dată, procurorii lucrând într-un sismtem în care subordonarea este eminamente ierarhică.

Miza schimbării de guvern are două ţinte:

1. Numirea procurorilor şefi, prin impunerea la MJ a unui om servil preşedintelui, care să facă propunerile pentru şefia DNA, DIICOT, PG pe care le vrea el, care să fie aprobate de secţia la fel servilă de procurori a CSM şi care să fie semnate de Iohannis. De aceea, şefii PG, DNA, DIICOT sunt ţinuti special pe interimate. Deja oamenii dau din coate pentru a fi numiți șefi de Parchete, unii făcând chiar la aceasta ora celebrele "jocuri duble".

POZA

2. Desfiinţarea SIIJ, cauză la care lucrează atât PNL, USR, politicul, şi-o asumă Iohannis şi la care pun următorii: Ana Birchall, Călin Nistor, Bogdan Licu, secţia de procurori din CSM, Kovesi şi compania de sunet Maior- Coldea şi propaganda copy paste. Cum SIIJ a fost înfiinţata prin lege de legiitor, iar DNA prin ordonanţă de urgenţă, e aproape haios cum toţi aceştia “în numele anticorupţiei” pe care îl murdăresc zi de zi prin achitări rușinoasei și eșecuri profesionale devastatoare, descalificante încearcă să desfiinţeze chiar o instituţie de aplicare a legii înfiinţată legal.
Este până la urmă vorba de control, tuturor le este frică de SIIJ, pentru că odată pierdut controlul pe dosarele magistraurii (procurori şi judecători) folosite până acum ca instrument de şantaj pentru soluţii în justiţie şi disipată puterea în sistem, procurorii în principal nu mai au confortul şi nici garanţia că niciodată nu vor fi prinşi, nu mai au siguranţa impunităţii sau a plasării lor deasupra legii. Culmea, frica este foarte mare deşi SIIJ nu a produs până acum rechizitorii importante, tocmai pentru că această aripă nereformată a Justiţiei boicotează continuu de luni bune o institutie de aplicare a legii care are nevoie în principal de procurori buni și performanți profesional.

Sorina Matei

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?