VREMURI NOI? IARASI NOI!

jhdhfhhjh

Este campanie electorală pentru „locale” din câte înțeleg... Prin oraș banere imense cu mutrele jnapanilor pe toate gardurile. Care mai de care, mai doctor în uniformă „bleonoragique” sau apropitari de abatoare umane mascate în clinici paleative... Ar mai fi un Bou(dea) din cireada lui Closette, care acum a schimbat tabăra și vrea să i se strige „ole!”

Nici Chirica nu se zbate prea tare... El a furat de peste 3 mandate aflat pe buda privată din primărie cu gașca lui de mafioți aduși și fidelizați cu mâna lui negricioasă de tăciuni stinși. De la Poliția Rutieră, la cea Locală, de la parchetari care au dat lustrul parchetelor de îți rupi gâtul ca pe gheață dacă te apropii și până la directorii din subordine care colectează și împart șpăgile conform graficului.

Ei chiar nu se zbat, că oricum nu mai sunt partide care să poată primi sau susține pe Bulibașa care a bulibășit Iașiul. Prin urmare li se rupe, „tăt normal”, cum este vorba pe la Chișinău. Nimeni nu face nimic concret, nimeni nu mai mișcă un pai, că nu se știe dacă Șeful apucă ziua alegerilor în libertate sau poate că prostimea prostită va alege pe doctorul turist Ciuhodaru, plimbat și el prin mai multe partide în speranța că va schimba stetoscopul cu o mașină de numărat lovele verzi.

Liniște, letargie, oraș inert, lume debusolată. Simți că este orașul nimănui și al tuturor interlopilor în același timp.

Fiecare face ce vrea, cum vrea mușchiul lui de pork, după mintea puțină care se zbate în creierul mic și educația ateistă pe care o are.

Poliția de toate felurile și de toate răngile „face servici” de la o leafă la alta și din când în când amenință cu greva ca să nu cumva să-i uite la mărire actuala Clasă Politică.

Haosul din circulația rutieră umple tuturor frigiderele cu carne proaspătă și macră acum în Postul Paștelui, când prețurile au explodat la mielul cu două nări. Totul este blocat, fiecare circulă ca în țările din Indochina, fără nicio altă lege decât aceea de a nu fi tamponat și pe cât posibil de a nu tampona tu pe altul.

Circulația rutieră este  oglinda perfectă a chipului Bulibașei și a șefilor de la  Rutieră sau Locală. Prostia, indolența, nepăsarea,  inepția, delăsarea, se ascund sub „cașchete”.

„Comisia de Circulație” – această entitate idioată care aranjează treburile murdare în interesul mafiei – trebuie să fie prima desființată de viitorul primar și Consiliul Local. Schema și Organigrama trebuie imediat schimbate, măturați toți flaifuterii în frunte cu negroteiul Bulibașă din fruntea ei și transformată într-o Direcție sau Departament puternic încadrat cu specialiști adevărați din mai multe domenii, care știu ce este ăla trafic rutier, mai mult decât să conducă BMW-ul până la ERA.

Acum – în acest haos întreținut intenționat ca nu cumva fosta miliție poreclită Poliție să supere pe dragii alegători cu amenzi – „Comisia de Circulație s-a autodizolvat de mai bine de un an de zile. 

Un simplu exemplu este cât se poate de elocvent. Pe str. Stejar, în imediata apropiere de strada Pantel, „Comisia de Circulație” a stab(e)ilit măiastru să rezolve blocarea deasă a virajului la stânga pe str. Pantel unde este Sens Unic și a montat pe axul străzii câteva clitorisuri din plastic ce stau în erecție la 20 cm peste asfalt sugerând că pe zona liniei continue trasată, nimeni nu are voie nici măcar să oprească o secundă ca să nu blocheze efectiv str. Stejar - suficient de mult îngustată și de parcarea non-stop a mașinilor pe ambele părți. Ferească Bunul Dumnezeu de un incendiu când mașinile pompierilor ar trebui să aibă kilometri de furtun ca să acționeze oriunde în zonă. Această echipă de inepți în frunte cu Bulibașa Iașiului carte a bulibășit orașul, nu fac decât bani grei construind oriunde este un petic de teren numai bloace și supermarketuri, fără ca să apară nicăieri o clădire de parcare supraetajată care să aspire o zonă aglomerată. Bunăoară în stația de tramvai de la Piața Chirilă se pregătește iarăși construirea unor blocuri care să sufoce zona în schimbul unor clădiri în apropierea  pieței și a Ateneului, care să poată absorbi măcar 1000 de mașini și să fie noaptea și parcare de reședință.

Chirica și ciracii săi nu au interes la asta.

În permanență în locul indicat în text sunt parcate mașini chiar în dreptul stâlpișorilor de gumă înfipți cu holșuruburi pe care calcă roțile fără probleme.

Nesimțirea nu are limite și dovedește halul de degradare al societății, gradul de nesimțire și nepăsare, respectul față de autorități - în special față de Poliție - care nu are habar de nimic și nu trece prin cartiere cu anii. Poate când merg la vreo curvă în zonă polițiștii înjură și ei birjărește la o asemenea chestie, dar nu pot acționa, că i-ar întreba cineva ce au căutat pe acolo...

În imagine se poate vedea această mașină cu nr SV 18 MDEydhfjkdklkcum stă acolo lipită de gard, dar ce folos? Pietonii sunt nevoiți să coboare pe strada îngustă spre grădinița din apropiere, iar cei care vor să vireze la stânga spre cimitirul Eternitate pur și simplu sunt în pericol să-și zgâtie propria mașină sau pe  a idioților care parchează ostentativ sub indicatoarele de interzicere și în zonă cu restricție.

Astea se datorează tuturor factorilor coroborați pe care vi i-am semnalat mai sus, iar eu prevăd că după ce hal a ajuns societatea, va alege la fel de prost ca și până acum, când babele cartierelor vor da votul acelorași tâlhari inepți sub sloganul „da ce maică, domnul primar e om de treabă, el vrea să facă, dar nu are bani, a pus flori și bănci pe străzi în cartier, spală străzile, ne lasă gratuit să mergem cu autobuzul și tramvaiul!”...

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?

RUȘINEE!

În primul meci „de verificări” NAȚIUNALA LUI EDY 

Gabi Mihaila Sun, 03/24/2024 - 07:50
NAT-O BUNA CA AM FRÂNT-O!

Carul cu proști, torpilat!

Fraților, eu vă spun: Nici NATO nu mai e ce a fost. Ah, nu, nu din cauză că nu au șanse în fața rușilor ori chinezilor. Nu.

Gogu Orlando Thu, 03/14/2024 - 10:07