VOTATI TAURUL SCOPIT! PREFERATUL UE !

fjsgsf

Musai trebuie să votăm Iohannis în acest an!

jfkgl

„Uniunea Europeană este construită pe principii comune, o viziune comună și coeziune!” Așa spun în rezumat principiile Uniunii Europene și ăsta e clișeul ce ne e vândut zilnic.

În schimb, în practică, prietenii austrieci ai lui Iohannis aflați la guvernarea Austriei în frunte cu imberbul lor cancelar, au decis plafonarea alocațiilor copiilor rezidenți la cuantumul sumelor din țările de origine, deși cei afectați trăiesc acolo, merg la școlile de acolo, suportă costurile de acolo, iar părinții lor muncesc și plătesc taxe acolo! Și poate mâine ajutorul de șomaj va fi plafonat, tot la cuantumul celui din țara de origine.... Cine știe? Cutia Pandorei a fost deschisă! Știu, pe tine care citești aici, subiectul Austria te interesează doar când plătești taxa de vinietă, ca să o poți traversa pe autostradă, ori o vezi ca o destinație bună pentru concediul de iarnă.

Și pentru mine e cam același lucru, dar nu pot să nu remarc eforturile în plan diplomatic ale „Klausului” de a interveni pe lângă prietenii lui, pentru ca guvernul austriac să nu ia această decizie, care afectează o importantă categorie de români și familiile lor !? V-ați prins, fac mișto!

În realitate, lui Iohannis nici că îi pasă, deși primii afectați la buzunar sunt chiar „diasporezii” din Austria, o categorie ce îl votează și susține. Dar sunt puțini și nu contează. Pentru Iohannis contează mult mai mult, infinit mai mult, faptul că austriecii de la Erste, Reiffaissen, OMV, ori Kronospan, ori Holzindustrie sunt afectați de măsurile fiscale ale guvernului român și sunt obligați să mai lase niște bani în bugetul de stat al României, din niște profituri pe care nici nu le visează în Austria.

 Românii care trăiesc și muncesc în Austria? Dă-i încolo de looseri! Le spunem că asta-i viața! Ghinion...

Și când ghinionul îl va lovi și pe românii din Italia, Spania ori Marea Britanie, iar Iohannis, șeful politicii externe, reprezentantul României în Consiliul European, nu va mișca nici un deget pentru ei, ce facem? ... Nimic, ... va fi curat „Ghinion”! Le spunem că asta-i coeziunea și așa funcționează corect Uniunea Europeană. Noi le dăm gazul, petrolul, piața bancară românească, lemnul și exploatarea gazului din Marea Neagră și ei ne i-au din drepturi și ne dau cu ....flit!

Iar dacă zici „Bă, nici chiar noi nu suntem totuși atât de proști!”, ești automat calificat ca fiind pesedist, ciumă roșie, retrograd, înjurat și scuipat de „limbricii” din jurul tău, pentru că te opui proiectului european!

GOGU ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?