UN VESNIC PUPINCURIST: RARES BOGDAN

vdghjj

MOTTO: Nu e arogant, nu e corupt, este un tip direct, fără artificii, și nu și-a fixat ca scop în viață să facă oamenii să râdă. Un om serios.” (Rareș Bogdan despre Nicolae Ciucă, pe pagina lui de FACEBOOK, 21 octombrie 2023)

.....................................................................

Din când în când, la intervale bine determinate, nevoia lui Rareș Bogdan de a pupa în cur un șef de-al lui devine pur și simplu copleșitoare. Să nu credeți că are importanță cine este șeful, nu, nu... important e doar să dețină două bucăți fese și una bucată despicătură tăinuind delicii, între ele. Căci Rareș al nostru nu e pretențios... el se „mufează” lesne la rozeta oricui, șef să fie...

În 2019, onorabilul nostru și-a început cariera în Partidul Național Liberal cu buzele lipite de centrul de greutate situat în posteriorul lui Klaus... așa că i-a făcut campanie prezidențială cu:  „...țineți minte trei cuvinte: Klaus Iohannis președinte!!!” (Timișoara, 13 octombrie 2019) și el n-a fost ca alții care s-au lepădat ulterior... căci pentru el pupatul în cur reprezintă o sudură serioasă, marcând o legătură afectivă definitivă... ei, sau nu chiar definitivă, doar cât e ăla la putere! Așa că astăzi, în timp ce cam toți ceilalți foști admiratori ai prezidentului observă - cu întârziată și prefăcută uimire - ce izvor de monumentale inepții e dânsul, Rareș Bogdan, nu și nu... el nu vede altceva decât calități și ne prezintă - cu aceeași hotărâre de neclintit - un Klaus Iohannis care „...ar fi cu siguranţă un excepţional Înalt Reprezentant la experienţa pe care o are, la echilibrul pe care îl are, fiind un om raţional, un european convins. Dar poate fi şi preşedintele Consiliului European. De ce nu?” (NEWS WEEK. ro, 21 octombrie 2023)

Chiar așa: de ce nu?

Când a fost Orban președinte la PENELEU, l-a iubit și pe dânsul. Și tot nu așa, formal, ci cu toată inima:

„Să faceţi rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban. Din trei motive. Unu: pentru că v-a ales să faceţi parte din echipa guvernamentală. Doi: pentru că m-a invitat, m-a susţinut să intru în PNL şi să plec din presă Şi trei: să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban pentru faptul că este un adevărat pompier atomic şi comunică de multe ori şi pentru dumneavoastră(...). Pentru mine şi pentru foarte mulţi oameni, să ştiţi că Ludovic Orban este o surpriză extrem, extrem de plăcută. Este foarte bun ca prim-ministru, iar PNL NU ARE ALTUL MAI BUN ȘI NU VA AVEA NICI ÎN VIITOR. Iar faptul că a condus PNL anul trecut la victoriile istorice îl face să devină, fără nicio problemă, în pole position politic şi în anul 2020 pentru a conduce PNL.” (AGERPRES, 2 februarie 2020)

Deci, „NU ARE ALTUL MAI BUN ȘI NU VA AVEA NICI ÎN VIITOR”... asta, desigur, până a apărut supernova Vasilică Cîțu. Atunci, cu un efort dureros, Rareș și-a retras ventuza bucală cu cele trei fălci chitinos-regulamentare dintre rotunjimile lui Ludovic Întâiul și s-a cablat la următorul lui șef, rostind, în prealabil:

„Florin Cîțu este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, O FIRE EMPIRICĂ, NEDOGMATICĂ și care înțelege că partidul trebuie modernizat și care are o relație foarte bună atât cu lideri tradiționali, cu lideri din zona clasică a partidului, dar are o relație foarte bună, reușește să fie un liant și cu noua generație (...) sau alți lideri foarte tineri ai PNL. De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator și cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forță și cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania!” (RFI. ro, 2 iunie 2021)

...pentru ca, peste câteva luni, în fața Congresului la care Cîțu a fost ales președinte PNL, să răcnească:

„Fraților! Vom rămâne liberali! Vom rămâne creștini! Vom rămâne în Europa, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și alături de dumneavoastră, în marea familie liberală, cu Florin Cîțu - președinte! Florin Cîțu - președinte! Florin Cîțu - președinte!” (la Congresul PNL, 25 septembrie 2021)

Numai că „EMPIRICUL și NEDOGMATICUL” a călcat repede pe bec, astfel încât atât liderii tradiționali cât și noua generație, adică cei între care dânsul era așa un factor de echilibru și armonie, i-au tras câte-un partinic picior drept în fund! Noroc că Rareș și-a retras la timp buzele, căci, dacă nu se întâmpla, cred era și acum cu boticul tumefiat!

A urmat, bineînțeles, alt lider providențial, Nicolae Ciucă. Ei, aici dezmăț curat, dragă! Fese mari, generoase, te pierzi în ele, că nu-s sfrijite ca alea ale lui Cîțu! E o diferență de confort, orișicât! Așa că de-acolo, culcușit în adăpostul dintre cele două bombeuri liberale, Rareș a murmurat, molfăind ceea ce știe el să molfăie:

„Partidul are azi un candidat la prezidenţiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, şi-n ţară, şi-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman şi e sincer. Ce ştie face şi răspunde, ce nu ştie, spune: «Domnule, lăsaţi-mă să mă informez». Nu e atotştiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simţ.” (Rareș Bogdan pentru PRIMA TV, 21 octombrie 2023)

Clar, da? Recunoașteți că e totuși greu să fii prim-vicepreședinte la PENELEU, indiferent de cine-i președinte, deoarece trebuie să ai o mobilitate orală cu totul specială, ca să nu-ți scape vreun cur din meniu!

Eu mi-aș dori din suflet ca PENELEU și PESEDEU să aibă candidat comun la prezidențiale și acela să fie propunerea PSD-ului... căci reorientarea buzelor lui Rareș către un posterior cu trei trandafiri pictați discret pe-o fesă, mi se pare a fi apogeul acestei cariere politice de mare succes!!!

.....................................................................

HDFGFHHJJ

P.S. În fotografie, Rareș anihilează o scamă care - dacă nu era el vigilent - era cât pe ce să se așeze pe costumul șefului său de la partid, Nicolae Ciucă!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?