UN ACTOR GRABIT/SCÂRBIT

jnfjfkk

MOTTO: „Doamna conduce învățământul in Dâmbovița ???????? trăiască psd , ca se pare ca ei au pus-o” (Marius Manole, pe pagina lui de FACEBOOK, 25 septembrie 2023, despre doamna Adriana Tudose, inspector școlar general în județul Dâmbovița, cea care nu putea să lege două cuvinte la deschiderea anului școlar; am păstrat ortografia originală a postării)

.....................................................................

Are dreptate Marius Manole... așa ceva... și eu am fost uimită că s-a ajuns aici. Numai că,  indignată fiind, am continuat în logica veșnic-răzvrătitului actor, cu următoarele:

Domnul Klaus e președinte în România? Trăiască Marius Manole, care ni l-a recomandat și A LUPTAT din greu pentru alegerea lui, după cum și mărturisește: „...L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări („bă, ești prost?” n.r.). Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut. Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra justiţia şi democraţia. Cand a plecat Dragnea iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat..” (21 noiembrie 2021, pe pagina sa de FACEBOOK)

...și încă:

Domnul Nicușor Dan e primar-general al Bucureștiului? Trăiască Marius Manole, care l-a votat  și I-A IMPLORAT și pe alții să-l voteze! Bine, că după ce l-a susținut cu înflăcărare, ce să vezi!? în vreo doi ani și ceva și-a luat susținerea îndărăt:  „...Să vă fie rușine, Diana Punga, Liliana Maria Toderiuc-Fedorca. E penibil că am ajuns ca două parvenite să controleze cultura în București. O profesoară de matematică membră PNL, fosta membră ALDE și doamna Pungă fosta șefă de campanie a lui Nicușor Dan fără nici un fel de expertiză în domeniul culturii.. Asta e managementul «performant» promis de Nicușor Dan. Nicușor mă sunai în ziua votării, erai disperat că Firea era peste tine.. Te-am votat, i-am implorat și pe alții să o facă și acum mi-e rușine. Am greeeeeeeeeșiiit! Data viitoare să le suni pe doamna Punga și pe doamna Fedorca să te ajute să devii primar. Nu ți-e rusine?” (8 aprilie 2022, pe pagina sa de FACEBOOK)

Păi, vezi tu, măi Marius Manole, cum vine treaba aia cu „meandrele concretului”? La vreo doi ani după aceste minunate „eșece” electorale, lovit de realitate fix între cornițele pe care ți le-a tot scărmănat societatea civilă până au crescut mari, ai devenit și tu, dragă, mult mai prudent... Așa că, pe 9 septembrie 2021, ai chemat iar la revoluție în Piața Victoriei, dar... fript de cel puțin două ori cu Klaus, de astă dată ai suflat de zor și-n USR, adică ai slobozit un fel de „...veniți voi la protest, băieți, dar nu vă mai spun eu de data asta cine-s bunii și cine-s răii!”. Ia să vedem:

„Să vină (poporul, desigur, n.n.) în Piața Victoriei nu pentru PSD sau USR (partidul lui de suflet, n.n.), nu pentru PNL, ci pentru ca politicienii noștri să înțeleagă că suntem treji, vii, atenți la ei, ca nu trebuie sa uite de noi”.

Cum s-ar spune... cald, călduț, ei... hai, și recișor...

Sigur că Marius Manole poate simpatiza cu cine dorește dânsul, din punct de vedere electoral și nu numai.

Dar, când îți IMPLORI cunoscuții să voteze cu cineva anume, când te dai cu curul de pământ că TU ȘTII despre ăia că sunt cei mai buni și mai bagi și-un: „...ia să mergeți pe mâna mea, măi, că nu știți voi, ignoranților, ce știu eu”, atunci dintr-un alegător oarecare te transformi într-un propagandist, într-un agent electoral și într-un activist detestabil. Se presupune că te socotești mult mai deștept decât ăia de i-ai IMPLORAT... că de aceea i-ai și implorat, deoarece ei singuri n-ar fi putut să-și dea seama pe cine să pună ștampila! Ei, atunci nu vii după câțiva ani cu mutra asta ipocrită și cu-n alai de reporterași de teren după tine să înapoiezi medalii în poarta Cotrocenilor, nici nu umpli FACEBOOK-ul de cenușă pusă-n cap. Căci cu astea îți faci doar publicitate, micuțule prefăcut! Ești actor... și e de la sine înțeles că știi să-ți „joci” sceneta!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?