SITUATIA E CO(TO)IOASA, DAR CAPRA VECINULUI E CURVA MARE!

bfhfjhj

Situația e complicată rău. Dacă te uiți în „presa noastră de ziare” (cum zicea regretatul Dem Rădulescu,  în B.D.), ori pare că „purceaua e moartă-n coteț și-i cu curu-n ușă”, cum ar zice tata, înțelegi imediat ce vreau să zic.

Zice Gigi 24, că zic americanii, că în Marea Chinei nu mai poate zbura nici un Top Gun liniștit, că i-au exasperat chinezii. Bă, mici, da’ răi chinezii ăștia... Uite, alaltăseară, când un Top Gun zbura liniștit „în spațiul aerian internațional”, privind romantic apusul de soare, bă, vine un chinez din ăsta mic cu un avion, evident, chinezesc și trece „periculos și cu exces de viteză” pe lângă el, de să îl dea jos de pe cer și mai mult nimic.

Că ăsta Top Gun-ul e un tip romantic, sensibil, nițel depilat, timid, fragil și timorat, mereu își încurcă tocurile cui în pedalierul avionului și se sperie ușor. Și oricum nu a vrut să își pună mintea cu chinezul care îi stricase karma și cheful de romantism. Bă și vine ăla cu chinezăria aia de avion, de la speriat pe bietul trotinetist cu aripi, de acum îi trebuie să meargă cel puțin 5 ședințe la psiholog, să îi repună ăla naturelu’ simțitor pe șenalul navigabil, ori pe culoarul de zbor, ca să rămânem în termeni aviatici.

Și e o problemă, că chinezii au chef de hârjoneală și numai de anul trecut și până acum au avut loc câteva sute de incidente din astea. Și dacă tot am ajuns la partenerul strategic, cică Bide(o)n cam udă de la un timp pampersul, că a uitat unde e toaleta. Și candidează pentru un nou mandat.

Frate și o știre de radio, care cică ar trebui să însemne ceva pentru noi. Zice că Turcia și Ungaria sunt singurele țări care se opun aderării Suediei la NATO. Bă frate, zău, că sunt niște inconștienți turcii și ungurii, că cică nici nu vor să scuipe mai mulți bani pentru dotari americănești ale trupelor. Turcu zice că și le face singur, astea, dotările, că cică-s mai bune și mai mișto alea de la face el, iar maghiarul zice îi ajung astea pe care le are deja, că n-are ce face cu mai multe, că el nu le-a dat la ucraineni pe ale lui.

Noi, nu vă faceți probleme, că am plătit și în avans pentru Top Gun-uri americănești, lansatoare de rachete și alte din astea de îi provoacă erecții, în direct, lui gRadu Tudor.  În caz că vin rușii, noi le arătăm facturile și îi trimitem la Moscova, fără nici un deranj. Bine, doar câte o dronă rătăcită, fără GPS, să mai strice stuful și păpădia coaptă, pe acolo pe la Delta Dunării, că vor neaapărat rușii să facă un grătar pe malul nostru și să dea un chef care să deranjeze corul broaștelor. Și dacă tot am ajuns în zona aia, cum a rămas cu Canalul Bâstroe?! Mai sapă Zeky la el, ori nu mai are cazma, că i-au luat-o rușii?!

În fine, trecem p-aci pe planeta Dâmbovița, colț cu Delta Văcărești. Aci, săptămâna asta a scos domnu’ Geoană capu’ la presă și a zis că situația e nițel maro, dar să nu ne temem, că NATO o face roz bombon și cu o dungă curcubeu.

Ucrainenii sunt bine, îi bat pe ruși de îi usucă, ca la fasole bat la ruși, de îi doare mâna, de la ținut făcălețul. Așa cum se știe, făcălețul e ultima armă strategică livrată eroilor lui Zeky de NATO, despre care scrie un glorios material chiar „Defense Report”, sit-ul care se ocupă cu victoriile strategice ale ucrainenilor împotriva barbarilor lui Putin.

Acu vă las, că nu o să vă relatez eu toate „succesurile”. Mai deschideți și voi televizorul!

GOGU  ORLANDO

(vezi video)

Video
Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?