SISTEMUL MEDICAL IESEAN AIDOMA CU CEL POLITIC

JDHDFHFHJ

Citesc mai zilele trecute un articol de pe BZI în care sunt prezentate și incriminate aspecte din Spitalul privat din Iași „Sf. Sava” , situat aproape de intersecția bvd. Socola cu str. Bularga, aproape de blocul „Granit” . Acum un deceniu(?), când Eugen Nicolaescu – ministrul Sănătății de atunci (PNL) - a „revoluționat” sistemul medical român îndeplinind dorința și prorocirea Doavolimii Sale Train Băsescu de a deschide domeniul privat în Sănătatea publică, mulți români s-au temut că acest moment accesul la îngrijirea sănătății să fie limitate drastice, deoarece nu vor reuși niciodată să aibă atâția bani să permită un control sau tratament medical „la privat” . S-a scurs un deceniu de atunci, iar astăzi au apărut clinicile private ca ciupercile după ploaie și ceea ce este mai rău, e faptul că acestea pot fi administrate de orice nu care nimeni care are orice profesie sau orice fel de studii, chiar nemedicale. Bani să ai, ca să-ți permiți să faci o clădire cu dotările problemei, să te lipești de unul cu patalamă că are studii medicale superioare și că îl numești manager, să nu să plătești șpăgile grasă ca și slana de pe Mangalița ca. să ungi roțile Sistemului și să obții autorizările. Apoi, pune-te nene pe jaf ca să-ți recuperezi banii învestiți și să faci un profit de câteva ori mai mare.

Ce faci? Angajezi o grupă de medici pe care îi plătești „boierește” cu 2-3-4-5 mii de euro lunar - în funcție de faimă și de gradul de profesionalitate – mai angajează un număr dublu de asistent medical după criteriile alese de medici și în sfârșit, chiar la urmă, angajezi o echipă de salahori fără studii înalte medicale, dar cu o diplomă de absolvire în domeniu, de infirmieri. Ăștia trebuie să ducă greul. Ăștia trebuie să facă de toate „sub comanda” directă a asistentelor și a medicilor care sunt cu o treaptă și mai sus pe scară. Ei, bine, deși Sistemul medical românesc se bazează în principal pe munca infirmierilor, sunt mereu subdimensionați numeric și cel mai prost plătiți din personal. Procentul ca Sistemul să funcționeze bine ar fi ca numărul de infirmieri să fie astfel dimensionat astfel unul să poată servi pe tura sa maxim 3 pacienți ! Niciunul mai mult! În străinătate acesta este standardul, ata este norma. Asistenții sunt unul pe tură la fiecare salon, iar medicii câte unul pe secțiunea pe tură. Cam asta se cheamă îngrijire medicală profesională și la standarde corecte. La noi patronii clinicilor sunt puși doar pe jaf și căpătuială pe spinarea pacienților care sunt jupuiți și „ pe persoane fizice”, dar și ca „asigurați” la Casă. În infirmieri se bate cu biciul să tragă povara din căruța încărcată cu vârf cu bani precum carele cu fân care au pe căpiță în vârful căruței pe niște țărani ajunși patroni în Sănătate .

De aproape un deceniu mă trezesc la fiecare Paște sau Crăciun, An Nou, în cutia de scrisori sau agățat de clanța ușii de la apartament cu o publicitate agresivă făcută pe o hârtie de o excelentă calitate, tipărită în condiții grafice deosebite din care îmi rânjește mutra unui tip care îmi urează să pasc fericit sau să am de toate cu ocazia Nașterii Domnului și a Anului Nou, doar dacă îl votez pe el.. Peste poza cu mutra individului scrie pe diagonală sau în josul foii VIOREL BLĂJUT – primarul tău! La început îl știam când se zbătea el ca om de afaceri să dea din coatele ascuțite în partidul lui Dan Diaconescu , „Partidul Popoului”. Pe vremea aia insul de care fac vorbire avea o firmă care umplea extinctoarele goale sau expirate pentru firmele din Iași, unde administratorii erau mereu supuși controalelor și amenzilor date de pompieri. „IASISTING” . Afacerea mergea ca pe roate, poate și cu drepturi de exclusivitate de cumpărare a comandanților ieșeni de la ISU, cert este că omulețul Blăjuț avea aspirații mult mai mari, cel puțin ca să-i arate consoartei de care tocmai se despărțise după un scandal pe larg. mediatizat, că a scăpat ca proasta de un bulgăraș de aur... evident, fără conotație politică.

Moșiule, PPDD s-a destrămat cu priponirea liderului și Viorel Blăjuț s-a trezit fără suport politic. Și asta, culmea, în plin avânt ascendent al afacerii cu spumă de scuipat din extinctoarele Iașului! Omul își pusese în cap că poate mai mult, că doar cunoștea sistemul mafiot. A vrut să ia pe rând locul lui Nichita Sulă Tare (acum moale), apoi al suptalternului acestuia, Bulibașa Chirica (fie-i în veci slăvit numele pe monumentul închinat lui). Dar cum să smulgi din gura câinelui flămând osul care mai are și o ciozvârtă de carne?

Nu a reușit în ciuda sumelor mari de bani aruncate pe publicitate ca să prostească pe ieșeni. Ăștia erau îmbălsămați de „Revelionul pensionarilor” cu bilete de 10 lei și nu reușea să-i deturneze. Atunci firma de umplut extinctoare a trecut la spital privat. În Sănătate era un orizont virgin unde era loc pentru toată lumea, bani să ai și să dai! Atenție la neatenție! Oficial, domnul Viorel Blăjuț – politician „de coate” al Iașiului – mai deține și altă clinică situată în Bucium cu numele RED HOSPITAL Șoapte de taină spun că este o combinație al lui Blăjuț cu un fost director al CJAS Iași devenit și ăsta mare om politic acum...Mai vedem!

Articolul al cărui link îl veți găsi șa sfârșitul prezentului, mi-a atras atenția deoarece personal am aflat de la o bună cunoștință despre o pățanie care pe mine m-a înfuriat la culme.

Omul în cauză – un adult tânăr – are un frate și ambii băieți își iubesc foarte mult mama. Ei bine, da, își iubesc mama care le-a dat viață și s-a chinuit ea singură aproape să-i crească și să-i dea oameni întregi la  minte în această societate degradată la maximum de hienele care mușcă de peste tot. Mama băieților s-a îmbolnăvit de o boală grea și neiertătoare și – fără a fi oameni bogați niciunul, ci salariați pe un salariu din gumă care cu  greu se întinde de la un salariu la altul – au încercat din răsputeri să facă ceva ca să aline durerile mamei și să-i asigure un sfârșit cât mai demn pentru că ea a fost pentru ei reperul lor și omul care i-a făcut oameni. Nimic anormal până aici, sunt mii, sute de mii de români care trec și se confruntă cu astea. Băieții s-au zbătut, au mers cu părintele lor pe la toate clinicile din Iași, pe la mai mulți doctori specialiști din spitalele de stat, dar și acolo, ca peste tot în România, după scurtă vreme când au văzut că  nimeni „nu sare la cap” cu sume care să  asigure măcar un sejur de vacanță exotică, au procedat „după protocol” și au externat pacienta fără mari ameliorări. Boala a evoluat, s-a agravat, băieții se zbat neputincioși și fără posibilități financiare îndestulătoare pentru a-și putea trata mama unde ar fi necesar și în cele mai bune condiții. Fiecare din fii are familia lui, greutățile lui, copiii lui. Dar și în această situație au făcut un efort important și au plătit împreună o sumă echivalentă cu salariul unuia dintre ei care muncește cu două norme zi de zi ca să poată cât de cât să aibă un salariu net „aproape decent”. Au plătit cca 600 de euro echivalent în lei la Spitalul lui Blăjuț „Sf. Sava” ca să le țină și să le îngrijească mama în condiții bune, deoarece ei au conștientizat că nu i le pot asigura acasă, pentru că ambii muncesc și de sărbători. Așa au gândit ei, băieții, să îi fie cât mai bine mamei lor pe care o respectă și care le-a dat viață. Efortul financiar făcut a fost foarte mare, dar nu s-a pus problema să nu îl facă!

Au internat-o pe mama pentru două săptămâni la Spitalul Sf. Sava. Femeia avea la ea telefon care să-i poată asigura permanent legătura cu familia.  În a treia zi de la internare, după ce au sunat insistent să afle vești de la mama lor cu o zi înainte și ea nu răspundea, s-au impacientat și au luat legătura cu spitalul, cu o doctoriță de acolo care o internase și îi asigurase că totul va fi bine. Răspunsul doctoriței a fost că doamna probabil dormea sau poate că asculta radioul pe telefonul mobil. Băieții își cunosc bine mama. Știu că abilitățile ei de a folosi un smartphone se rezumă doar de a răspunde la telefon, sau de a suna pe dânșii. Atât. Nu au crezut, iar unul din ei a mers personal la spital. Este șofer pe o ambulanță. Era în uniforma de serviciu. A intrat inopinat în spital deși sunt afișate vizibil „reguli clare” aparținătorii nu au voie să vină neanunțați să viziteze pacienții. Trebuie să te anunți din vreme, ca la Curtea Casei Regale când ceri o audiență Regelui. Fiul a insistat să-și vadă imediat mama. După insistențe a fost dus în salon și acolo a găsit-o pe mama sa aproape inconștientă deoarece era vizibil că a fost sedată. Cunoscând bine părintele care i-a dat viață, fiul a cerut să o îmbrace și să o ia imediat acasă că era cu ambulanța. A externat-o semnând pe propria răspundere pentru asta. Nu a acceptat să o vadă pe mama sa o legumă când cu trei zile în urmă o dusese pe picioarele ei, în stare conștientă. A constatat că banii plătiți de care s-a lipsit pe moment au fost luați degeaba. Personalul medical - ca să-și asigure liniștea pe ture și mai ales de sărbătorile care vin -  sedează pacienții ca aceștia să doarmă profund, să nu se vaiete de dureri, să nu ceară una sau alta, să nu trebuiască să se facă cheltuieli mari cu medicamente sau alte materiale medicale. Să dai 600 de euro pentru două săptămâni și de acești bani niște persoane din corpul medical al unei clinici private să fie în stare pur și simplu să-ți omoare rude apropiate, este un act criminal, o mârșăvie fără seamăn!

Populația din România a ajuns acolo încât chiar rude dragi lor, fii, fiice, nepoți, aleg să facă medicina, dar se pare că nu au ca scop esențial să ajute semeni și să își dedice viața acestui nobil scop după ce rostesc Jurământul lui Hypocrate, ci doar ca să se îmbogățească cu orice preț, să ajungă din urmă și chiar să îi depășească pe „idolii” lor din facultate, așa cum ar putea fi de exemplu Prof.dr. Covic Adrian, al cărui caz l-am prezentat pe larg în revista societății civile RECHIN DE BAHLUI în serialul Saga Antimafia.

Acum sunt ferm convins că încrengătura mafiotă care susține Sistemul este formată din mulți funcționari ai instituțiilor statului român – oameni în aparență normali ca și noi - cu mame, tați, fra, surori care pot ajunge să pacienți, dar care sunt transformați de societate să devină șpăgari. , tăinuitori, oameni ai Sistemului.

Un caz concret, care este obiectul unei plângeri penale la DNA îl constituie și cel al dr. Cristina Gâșcă de la DSP Iași și chiar al CJAS Iași care sunt „mănă în mână” cu aceste grupuri infracționale organizate sub care acționează lupii îmbrăcați în halate albe de oi blânde.

Nemernicia îmbracă forme criminale și asta vom putea schimba numai dacă nu vom uni cu toții într-un ideal și vom împlânta până la prăsele votul nostru cvasiunanim în pieptul lor cu platoșă. Să votam cu sete, cu ură chiar împotriva acestei clase politice care a făcut din România sau țară în care criminalii umblă liberi și dezlegați printre noi!

Vreți un primar minunat pentru Iași? Un alt hoț, un alt escroc, o altă hienă care să fie aidoma celor de tristă amintire precum Constantin Simirad, Gheorghe Nicita, Mihai Chirica ? Atunci când aveți grijă și votați candidatul Viorel Blăjuț – vicepreședintele Filialei Iași a PSD:

Nu uitați să citiți și articolul de mai jos deschizând acest link. https://www.bzi.ro/pacientii-de-la-spitalul-sf-sava-din-iasi-traiesc-in-conditii-inumane-bolnavii-au-de-suferit-din-cauza-lipsei-de- personal-lasa-sa-l-doara-o-sa-i-treaca-4655168

GABRIEL MIHAILA

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?