“S-a suit scroafa-n copac”

picture

Mi-a fost dat să văd multe în politică, poate prea multe, dar așa ceva mai rar poate la începutul anilor ‘90, când care prindea un microfon, spunea la aberații de te durea mintea. 


Gabriela Firea se compară totuși cu doi politicieni actuali: Ponta și Iohannis, făcuți parcă de-o mumă. Când încep ăștia să vorbească, te gândești serios cum de scot atâtea minciuni și aberații pe minut. Când trebuia să comenteze o dată pe săptămână la tv despre cine o mai amenință pe Firea, ce comploturi mai țese “oculta” pentru a nu o lăsa să-și facă datoria de ales, în studio se porneau râsete și zâmbete cu subînţeles, oamenii fiind jenați că trebuie să introducă așa ceva pe post.
Asta cu “Desființarea Bucureștiului” le-ntrece pe toate! 
“- Săriţi, Lume! 
Dragnea vrea să desființeze capitala României!” 
Așa ne-a spus Firea aseară! 


fireaV-am mai zis că politica, printre altele, are o calitate unică: Fiind vorba despre putere și bani, scoate la lumina caracterul fiecăruia. 
La Firea a ieșit cu vârf și-ndesat, se afundă din ce în ce mai mult în ridicol, un ridicol primordial, adânc, un fel de țărână care se vede între degetele de la picioare, oricât ar încerca să le-acopere cu ciorapi de mătase.
Nu știu dacă ați văzut vreo pirandă de-aruncă cu izmenele, cu chiloții murdari, și, mai rar, cu copiii după om, țipând și dând din toate alea;
Iar la sfârșit, iese-n fața Curții și se ia de trecători:
“ Ce te uiți fă! 
“ N-ai mai văzut?”
Și până apuci să te dezmeticești, te pomenești cum își ridice-n cap poalele celor zece fuste și arată lumii, de n-ar mai arăta! 
Dezgustător și Jalnic, în același timp....

Gelu Visan

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?