„ROMÂNI” DE TIPAR

lhljk

În așteptarea copilașului cu eșarfa 2019 pe pieptuțu-i crud, am zapat pe la canalele patriei să grăbesc plecarea ghiujului cu diagonala 2018.

Ce să vezi, în funcție de canalizare, priveliștea era diferită, dar în general știrile râgâiau același apetit al „românilor” să golească rafturile și vitrinele frigorifice de la supermarketuri de haleală cărnoasă, de fructe și legume.

shfhg

Și a dracu „români”, pe toți îi apucară damblaua ca la noaptea crăcănată dintre ani, să bage la halimos pește – în general păstrăv luat direct din bazinele păstrăvăriilor - că acolo cică e aerul curat, apa limpede și peștele se zbate proaspăt în pungile de nylon neecologic...

Ce mai halesc „românii” între ani? Păi dulciuri tovarăși, să ne treacă cică amărala din gură acumulată în anul ce trece de la țigări, Johannis și Dragnea și pentru asta – n-așa? – „românii” stăteau la coadă la Scofetărie și 2 ore ca să apuce măcar un tort cu care să se prezinte la Revelion la neamuri.

Că asta era în general treaba bărbaților, care tot anul au bătut-o în cap (pe ea, pe mama ei!) în timp ce muierile sunt la ”Hair Stylist” să-și pună părul pe moațe ca să aibă sărmăluțele proaspete!

Asta e problema națională cu „românii” ce au ales să stea dracului în localitatea de baștină, că „hăilanți”, bugetari și corporatiști cu dare de mână și spirit de aventură se ostracizează masochist târându-se ca melcul în bolizi și limuzine de la 20.000 de euro în sus ca să se cazeze dacă nu iau țeapă la vreo vilă /cabană de la poalele munților, iar apoi abia reușind să se salveze din incendiu la vila plătită cu 3000 de euro la negru taman în preziua de Revelion.

„Românilor” ce nu le-au ars țoalele, actele și hainele cărate pentru câteva ore de beție - tocmai din Bucale - și care se dau cu schiurile pe pârtii din stațiunile cu zăpadă, se feresc ca dracul de tămâie să nu dea nas în nas cu Săsanis care și-a întrerupt veșnica vacanță să transmită acelorași „români ai mei” un bine meritat GUTUTE-N TAG.... jfgjhj

După ce m-am prins „ce spun românii” să auzim și care sunt evenimentele politice la zi.

Se dă discursul după prompter al sasului aantiromân ce nu vrea la pușcărie, ci mai vrea cinci ani de concediu plătit cu slugi de la SPP care îi fricționează mortul să nu intre frau Kapren în menopauză, cu mașini la poartă de la SPP, SMURD și Poliție...

Tanti Viorica ne mângâie auzul  la discursul de Anul Nou cu melodii europene, mai ceva ca tiza ei de la Clejani...

După asta, vin slugile statului paralel de la ProTv și ne prezintă în stilul lor fascistoid premizele anului 2019. Cică sunt și vești bune, dar și vești rele!

Alea bune cică ar fi că iarăși ticăloșii ăia inconștienți de la PSD/ALDE cresc salariile și pensiile unor persoane defavorizate, ca bugetarii (paștele și dumnezeii lor de chiulangii grași ce stau pe spinarea slabilor), dar partea nasoală e că în ciuda măsurilor cu Legea Lăcomiei dată de guvernanți, o să vedem noi pe dracu, că  benzina crește cu 10 (zece) bani pe litru și un plin înseamnă cu cinci lei mai mult!

Ei, dar de aici, toate se vor scumpi, că ce vor primi în plus, „românii” vor cheltui pe scumpiri, cu toate că ticăloșii ăștia au blocat prin Lege majorarea prețurilor la Energie timp de trei ani de acum încolo!

Toate știrile de la ProTv, Deștu24, Bea Unu și-s beți toți, Kanalizarea Dămăroaia, Primus Tv, etc sunt pline de catastrofe și cataclisme economico-financiare în 2019, transmise pe căi diplomatice de ambasadele Germaniei, Austriei, Olandei, Franței și de ambasadrul Ițic Clemă al statului Soros în România.

De mâine începe calvarul și se dau aceleași filmulețe din ultimii 18 ani, când „românii” se întorc acasă nerăbdători să numere câți bani au lăsat în buzunarele hotelierilor cărora le merge din ce în ce mai bine de la an la an, fapt ce va duce curând la prăbușirea totală a turismului european...

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povesrtea mea.

La anu și la mulți ani!

GABRIEL MIHĂILĂ

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?