RECVIEM MARILOR ARTISTI ROMANI

STELA

România - această nici nu știu cum s-o numesc, - pseudocolonie a bișnițarilor politici, ori cvasistat al cocalarilor din DNA (și unii, și alții, îmbuibați cu salarii de-o nesimțire crasă), este locul în care se nasc genii, coloși, titani mondiali care sfârșesc fie prin a părăsi definitiv teritoriul românesc (pentru a găsi în alte țări respectul cuvenit), fie prin a părăsi definitiv viața, triști, singuri, de cele mai multe ori, săraci.

Aplaudați când sunt coborâți în groapă, dar când treceau pe stradă nu-i aplauda nimeni. Cu cohorte de imbecili retardați care se înghesuie să-și facă poze lângă sicriul artistului, dar când îl vedeau viu, pe stradă, nu le trecea prin cap să-l roage să-și facă o poză împreună! Când ȘTIU în ce fel sunt tratați marii artiști în Rusia nu am cum, nu pot să nu mă înfurii, să nu reacționez, să nu dau cu cuțâtu'-n piatră văzând umilința și modul scârbos în care sunt tratați artiștii în România!

Nu pot, nu am cum să nu fac comparații, să nu mă gândesc că în Rusia, un artist emerit trăiește ca un rege, că pensia pe care o primește este de sute de mii de ruble, echivalentul a câtorva zeci de mii de euro, că sunt scutiți de la orice fel de impozite, că li se asigură o viață îndestulătoare, că Statul - care nu-i nici paralel, nici mafiot - îi respectă și se îngrijește de bunăstarea lor, de sănătatea lor, de viețile lor!

Și nu, în Rusia artiștii nu au o pensie rușinoasă, de 1500 lei, cum avea Stela Popescu în România! O comoară precum această actriță UNICĂ, ar fi fost considerată Bun Național, protejat ca atare, îngrijit ca atare, recompensat ca atare! Și oricare mare artist al României, fie că e actor, sau cântăreț, sau balerin, sau regizor, sau scriitor, dacă s-ar fi născut în Rusia, ar fi avut pensii cu mult, mult mai mari decât au nesimțiții ăștia de sfoiegiti din parlamentul României!

În fine! România - această pseudocolonie a bișnițarilor politici și acest cvasistat al cocalarimii din DNA și SRI și Cotroceni, si parlament, si guvern - este locul în care Stela Popescu a murit, anul trecut, pe 24 noiembrie! DAR Stela Popescu nu a murit singură în casă, nu! Stela Popescu - care nu era un om, ci o INSTITUȚIE, instituția geniului artistic - a murit în văzul a 50 de curve de trotuar de la acea gală unde a fost invitată, acolo și în acel moment a murit! SUNTEM UN POPOR DE CRIMINALI, CONDUS DE UN SOBOR DE MAFIOȚI! RUȘINE! 

Raisa Ekaterina Ivatenko

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?