RADIO UE FM

radio

V-am spus că atunci când merg mult cu mașina plăcerea mea e să „zappez” la radio? Ei, ieri pe la prânz, la RRA am ascultat o emisiune despre înființarea Casei de comerț pentru produse agricole „Unirea”. Adică, acel proiect prin care guvernul încearcă să ajute micii fermieri să își valorifice produsele muncii lor.

 Și erau în studio sau telefonic unii care combăteau „în chinuri”, cu spume la gură și care îl considerau pe Daeea, cum altfel (!?) decât comunist!

La microfon erau „niște unii”, unul mai nimeni decât altul, dar cu pretenții de specialiști. Între ei un „Nimeni Prim”, ca să zic așa, europarlamentarul PNL Mihai Țurcanu.

Pe lângă faptul că, să te cheme „Țurcanu” și să te apuci să faci mișto de „oaia lui Daeea”, e cam de pork acum în Postul Crăciunului, „Nimeni ăsta”, alăptat la sticla lui „Organ”, a scos din puțul gândirii una monumentală.

„Dixit” Țurcanu: Poate este o măsură bună pentru țărani (înființarea Casei de Comerț Unirea), dar măsura nu e europeană.......! Adică pe ăsta „îl freacă” dacă măsura îi place unuia ca Timmermans și nu dacă este în interesul celor care l-au ales!

La polul opus, am urmărit discursul de la Bruxelles de la Comisia Europeană a Vioricăi Dăncilă, în care le spunea „Komisarilor europeni”, adică unei majorități PPE și Corinei Crețu, că obiectivele actualului guvern sunt dezvoltarea Româmiei !?

Păi bine doamna Dăncilă, credeți că asta vor ăia de se prefăceau că vă ascultă? O Româmie care să fie în poziția să aibă ceva de spus, Doamne Ferește (!?), eventual să pună condiții și să aibă altă poziție decât aia de „Yes Man”, preferată de Iohannis?

Și doar zise-se mai devreme, la același radio, „Ăla cu nume de rasă de oaie”, că europenii ăștia ne vor tunși și mulși și nu niște parteneri prosperi! De asta nu vă place nici Iohannis, nici Timmermans, nici Orban și nici haștagiștii, doamnă Dăncilă!

Și în fine, eu numai pot cu fondurile astea europene. Mai nene, în afară de niște terenuri de sport în pantă, piste de biciclete, de parcă toți suntem „pedalicioși” din secta lui Mândruță, eu altceva nu prea văd din banii ăștia europeni, care se pare că e musai să vină la pachet cu firmele străine care ar trebui să îi toace, că altfel „korupțion, ja, ja korupțion”!

În schimb, Tanti Crețu „kommisar evropean”, dar și așa zisa opoziție, tot urlă că nu cheltuie nimeni banii! Pe mine mă deranjează când sunt unii care mă i-au de proșt și mai ales că ne i-au de proști! Cum naiba am trimis noi la Bruxelles numai comisari din ăștia gen Orban (fratele Organului de la PNL), Cioloș (soțul nevestei sale franțuzoaice) sau madam Crețu?!

P.S.: Eu cam atâta pot zilele astea! Dar nici voi nu mă ajutați prea mult! Bă nene, acum când sunt navetist, nu mi-a dat unul un telefon să mă invite la ceva funeralii naționale, la o colivă de Sibiu pregătită de antrenorul de tenis, să îmi spună că trebuie să mă ocup de prosoape sau să tocmesc vreo trei bocitoare, pentru cine știe ce eveniment, ce trebuia organizat la urgență, în municipiul care l-a găzduit pe Nicu Ceaușescu - prim-secretar - și care are și Casă Regală și Casă Imperială, dar și muulte Case Prezidențiale!

Gogu Orlando

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?