„PROLETARI DIN EUROPA DE EST, UNIȚI-VA!”

hrfhfjjkk

O „bombă atomică” absolută în neoliberalism a lansat câștigătorul Premiului Nobel pentru Economie - Joseph Stiglitz. El a anunţat că Europa de Est este de cel puţin două ori mai săracă decât ar fi putut fi dacă nu ar fi aderat la UE.

Cel mai mare „succes al globalismului” și neoliberalismului este lovit cu cruzime - crearea celei mai mari economii unice din lume formată din 28 de țări separate, dintre care unele cu o monedă comună.

Europa de Est este marele ratat de la începutul secolului 21. „În prezent, plăteşte 300-400 miliarde de dolari în fiecare an Occidentului şi în principal Germaniei” - a explicat Stiglitz.

Potrivit studiilor, în afară de recompensă, se știe că a prevăzut prăbușirea unui „balon dotcom” precum și criza din 2008. Deci, potrivit lui, Europa de Est se află într-o „prindere dominion” tipică cunoscută încă din Imperiul Roman.

Acesta este modelul pentru ca o țară să se colonizeze prin mituirea elitei sale. Romanii nu au cucerit legiuni singuri. Multe alte țări s-au alăturat pașnic. Se duc, mituiesc șefii locali, iar ei din șefi devin guvernatori ai provinciilor romane.

Imperiul tău este în spatele tău, și cu el poți colecta mult mai multe taxe decât înainte. „Este o alianță între elită și imperiu, pentru a mulge subiecții. Sistemul a funcţionat de secole. Este aplicată și de Anglia, Indiei, de exemplu, acolo maharaji au fost „pronunțați” (numiți n.r) în numele Reginei. Și apoi împreună au supt oamenii obișnuiți”, a explicat Stiglitz.

„În acest moment, UE este exact ceea ce este. Occidentul, dar mai ales Germania, mituiește elita locală prin fonduri euro. Elita aduce statul în UE și transformă aderarea într-o religie absolută, inclusiv represiunea împotriva cui nu este de acord.

Ieșirea se transformă în erezie. Și țara importată este aspirată prin alte mecanisme - cumpărați monopoluri locale, lanțuri comerciale, semnați contracte nefavorabile pe termen lung care nu pot fi schimbate în timpul unei schimbări de putere etc. - explică-i astea lui Stiglitz.

Cu mult timp în urmă, scriam despre o analiză CIA, potrivit căreia Europa de Est a fost suptă brutal în timp ce aplaudam „recunoscător” fondurile europene.

Acum omul de știință confirmă această informație. „Eurofondurile” și serviciile bine plătite în UE pentru o mână de funcționari sunt „mita” plătită elitei. În schimb, piața țării este preluată și este alăptată în favoarea corporațiilor occidentale.

Acest lucru se face prin electricitate, alimentare cu apă, încălzire, prin monopolul bunurilor occidentale impus în lanțurile de vânzare cu amănuntul, prin bugetele de afaceri locale pentru publicitate, marketing, prin cumpărarea mass-media etc. Raportul dintre fonduri și piețele epuizate este mai mic decât 1:10.

„Dacă Europa de Est părăsește UE și oprește acea subvenție uriașă pe care o plătește Occidentului, ar putea fi de două ori mai bogată. Minimum. Acest lucru ar liniști societatea și ar reduce mult presiunea emigrației, ceea ce este un alt mod de a suge. Prin salarii mai mari, Occidentul angajează cei mai buni specialiști din est, lărgind astfel restanțele.“ – a terminat laureatul Nobel.

DIAN GADJEV

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?