NENOROCITA MOLDOVA

hnfhfjjjk

Ieri – fără să am nici cel mai mic habar despre acest articol publicat de jurnalistul independent Gabriel Gachi - tizul meu pe care îl stimez și îl susțin de departe – am publicat pe paginile mele un text în care îmi exprimam sila și indignarea cu privire la intensitatea cu care se manifestă MAFIA  în zona Moldovei, aici unde lucrează nestingherit toate ramurile ei, dar sub protecția în primul rând al Mafiei din Justiție, care a pactizat de mulți ani cu celelalte capete mafiote.

Vă spuneam în articolul meu individual de ieri că cel puțin în țară se mimează o oarece zvârcolire sau să zicem o zbatere de ochii lumii pentru ca pe ultima sută de metri, în an preelectoral, să se încerce să se mai prostească a N-șpea oară electoratul și să se îndulcească puțin tabloul făcut numai cu contraste puternice de negru și gri.

Cel puțin – așa cum am relatat pe larg în serialul SAGA  ANTIMAFIA publicat în 21 de episoade și pe paginile revistei online Rechin de Bahlui – în domeniul Sănătății, am devoalat niște aspecte pe care le-am trăit personal și le-am înțeles dinăuntru Sistemului. Plângerile mele penale depuse la DNA central și aflate pe rol la parchetul cu nivelul cel mai de jos de la Judecătoria Iași sunt ținute în mod clar în adormire și tergiversate în ciuda zbaterilor mele la instituțiile centrale ale statului român, precum Avocatul Poporului, CNCD, Ministerul Afacerilor Interne, CNAS, Ministerul Sănătății.

Toate – dar toate – acționează ca o conjurație menită să-mi bareze orice drum către ADEVĂR, sau și mai precis, către personajele din vârful MAFIEI statale.

Azi sunt ferm convins că toate aceste instituții răspund în mod cert de ordinele primite de la SRI prin direcțiile și departamentele sale și sunt mai ales consecința că sunt o persoană verticală și deosebit de vocală și în mintea lor eu trebuie să fiu pedepsit și izolat pentru ca vocea mea să fie total înăbușită și chiar închisă pe vecie.

Nu am nici arme nici muniție, înafară doar  de cuvântul scris și prin urmare nici ei nu au prea multe mijloace la îndemână să-mi închidă gura, pentru că un glonț ar fi totuși o măsură disproporționată să închidă gura unui olog care se dovedește mai rău decât o companie de comando bine antrenată.

Tot ceea ce scrie domnul Gabriel Gachi în articolul publicat ieri pe REPORTERIs arată din plin nivelul corupției din România în general și în mod special din Moldova.

Exemplul cu primarul Mihai Chirica și a cumătrului său Viorel Cozma – patronul firmei CONEST cu care Primăria Iași își face de două decenii orice lucrare de mare  anvergură în domeniul infrastructurii - dar și a gradului de rudenie dintre primar și patron (cumetri) - a făcut ca prin această firmă ajunsă un gigant cu ajutorul banilor și a lucrărilor voluminoase pompate de primărie, să domine întregul oraș și tot ceea ce mișcă în domeniul construcțiilor.

Nu știu dacă N’Dragheta în Italia sau mafia calabreză sunt atât de performante pe domeniul construcțiilor în Italia, dar sincer, nu cred, ba dimpotrivă, cred că au fost de mult și cu mult depășite de Chirica&Cozma cu locotenenții lor.

Ca un adversar public al primarului pe care îl urmăresc de vreo 25 de ani de când a fost adus în primărie de „tătuca” Simirad (fie-i lespedea de marmură furată grea pe piept) sub oblăduirea căruia a urcat treaptă cu treaptă – ba chiar sărind tineresc peste unele – până la nivelul de azi, Mihai Chirica a ajuns în vârful piramidei Mafiei și de câțiva ani buni face Legea, dirijând procurori, judecători și ofițeri din Servicii și Poliție.

În 2013 am fost cel care a declanșat furia ieșenilor  înainte cu o lună de a se începe decimarea teilor, care erau emblema Iașiului pe bulevardul Ștefan cel Mare, transformat în Pietonal. Din scaunul de invalid, fiind țintuit, am început să scriu și să strig disperat la ceea ce am înțeles că va urma să se întâmple la Iași între primărie - care îi avea în vârf pe primarul Nichita și vicele Mihai Chirica, cu complicitatea slugii lor recunoscute M. Sălceanu și a cumătrului Viorel Cozma, care atunci intra „pe piață” cu oarece timiditate, primind cu dedicație reabilitarea pietonalului. Am știut, am strigat, dar abia după ce toți teii au fost decimați a reacționat și societatea civilă și o parte a presei, care încă nu devenise total obedientă Mafiei. Am acționat prin intermediul ONG-ului ACAR Iași (asociația cetățenilor abuzați din Ro) în judecată Primăria Iași pentru decimarea teilor, făcând o plângere penală către DNA Iași, dar procu(o)roarea O.A.Nica (fina de cununie a procurorului interlop Emilian Eva), a spălat cu mult DERO  șezutul mafioților din primărie, dând un NUP împotriva evidențelor. Pentru asta și pentru alte fapte de „cleaning”, O.A.Nica a fost promovată cu mâna murdară a lui Kovesi la DNA București unde sălășuiește și acum și de unde deturnează și dirijează orice Dosar privește Mafia din Iași.

În calitatea lui de Director al Direcției Tehnice a Primăriei Iași, Chirica mi-a blocat orice intenție de a promova la Iași cel mai nou și mai bun asfalt rece existent pe planetă și în acel moment – fiind promotor exclusiv pe Moldova - am fost și autor al unor soluții tehnice originale și unice, pe care le-am dezvoltat împreună cu „know-how”-ul necesar implementării.

Dacă nu mi s-ar fi cerut șpăgi pe care nu aveam atunci de unde să le dau, dar nici conceptul de a plăti din banii mei o inovație care ar fi putut propulsa Iașiul în elita orașelor europene, am devenit sine-die adversarul declarat al Mafiei. După ce am ajuns invalid și nu am mai putut să mă deplasez liber oriunde îmi cereau interesele,  am declanșat lupta cu mafia online. Presa mainstreeam a trecut în mod ticălos de partea Mafiei și prin urmare am fost izolat să nu fiu auzit de cetățenii inocenți care nu se pricep la lucrări edilitare.

Tot în acei ani - împreună cu amicul Titi Tibincu, cu care colaboram împreună la ziarul online FAPTA, primul ziar al societății civile – am făcut un denunț la OLAF Bruxelles despre un jaf pe care l-am descoperit în urma probelor pe care le aveam când Tibincu a făcut fotografii în timp real despre șantierul reabilitării căii de rulare a tramvaielor pe str. Elena Doamna. OLAF Bruxelles a efectuat ancheta la Iași și în urma finalizării acesteia a confirmat întocmai devalizarea fondurilor europene de către o gașcă de nemernici care a unit mafia liberală cu cea a PSD și care se transformase în vederea alegerilor din 2014 în USL.

În urma dosarului întocmit de OLAF, Primăria Iași ar trebui să returneze vreo 3 milioane de euro găsiți delapidați prin schimbarea soluției tehnice avizate, de către SCCF Moldova, care îl are și astăzi în frunte pe liberalul Paul Butnaru (uns și Director la Camera de comerț și Industrie Iași, după deținutul de drept comun Mihail Vlasov) dar cu complicitatea lui Gheorghe Nichita, Mihai Chirica, Cristian Adomniței, care preluase comanda în PNL Iași după arestarea escrocului de notorietate, Relu Fenechiu.

Mafia este atât de puternică la nivel de stat, încât tâlharii cu gulere albe sunt bine mersi și acum, nimeni nu s-a supus hotărârilor judecătorești, iar asta se face numai cu complicitatea evidentă a Serviciilor, a Parchetelor, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Curții supreme de Justiție și chiar a CCR.  

Scandalul declanșat acum cu pesedistul Dumitru Buzatu de la Vaslui nu este nici pe departe meritul cuiva din Secția DNA Iași. Aici este vorba despre un denunț „la pont” al unui afacerist din Ardeal care a fost prins cu ușa și drept posibilitate să scape cât mai ieftin, a acceptat să-l momească pe dinozaurul de la Vaslui căruia i se cunoștea apetitul pentru șpăgi și îmbogățire, care era foarte vechi și tipic și altor baroni locali cum este și Gheorghe Nichita spre exemplu. Tot acest scandal mediatizat acum cu Buzatu nu este decât o metodă simplă ca Ciolacu – ajuns pe post de Premier – să dorească să se debaraseze de presiunea unor oameni incomozi și cu influență în PSD precum familia Buzatu, pentru ca mai apoi să dicteze el ce vrea și cum vrea, la indicația stăpânilor care l-au pus pe funcție. Atât! Vor urma poate și alții, dar în Moldova nu prea mai este cineva de care Ciolacu să-și facă griji.

Ceea ce devoalează Gabriel Gachi în articolul său este oglinda fidelă a decăderii pe cea mai de jos treaptă a României, a îndeplinirii proverbului că lupul a ajuns paznic la oi, iar faptul că judecătorul STAN (foto)ffjjk a fost promovat de Mafie la CCR dovedește puterea extraordinară la care a ajuns Mafia. Nimic nu le stă în cale, de nimic nu le mai pasă, sunt pur și simplu îmbătați de putere și diavolul le-a luat mințile.

Câțiva oameni cu coloană vertebrală nu pot face aproape nimic dacă turma de oi mioritice acceptă periodic să fie mutată pe o pășune nouă, cu o iarbă mai grasă și mai verde, colorată cu Photoshop pe calculator... Câțiva oameni pot doar să strige, să devoaleze actele de banditism și să marcheze cu praf colorat câinii care slujesc ciobanii, dar atât! Oile sunt acelea care pe lângă behăit, mai trebuie să învețe să și muște, să refuze iarba viu colorată pe calculator și să facă haita de câini să dea înapoi. La propriu și la figurat!

Domnul Gachi nu dezvăluie de fapt ceva nou, pentru majoritatea ieșenilor. Nu! Mai curând el devoalează niște cazuri mai speciale de la Iași – capitala de crimă organizată a Moldovei! Aici cu toții mimează lupta anticorupție, stau cu anticorupția în gură de dimineața până în zori, dar sunt ineficienți și puerili.

Practic, Moldova iese în evidență nu prin bandiții ei rudimentari pe care îi are, ci prin ticăloșia instituțiilor statului care reprezintă Mafia din Servicii, din Sistemul Judiciar, din Poliție și armată. Prin asta iese Moldova în evidență, iar articolul publicat ieri de Gabriel Gachi în REPORTERIs întărește cele ce am afirmat eu cu diferite ocazii de multă vreme. Probabil că „domnu cumătru” Viorel Cozma a fost doar naș de fațadă, pentru că în calitatea lui oficială de „patron”, nu bate prea tare la ochi, dar Nașul adevărat a fost primarul interlop Chirica și nevasta lui, care au dat banul grup cu nemiluita ca să achite niște obligații trecute sau viitoare.

Oamenii speră că la viitoarea votare vor putea să schimbe – deșteptați și uniți pentru prima oară – această clasă politică! Oare!?...

Puteți citi în original articolul publicat de Gabriel Gachi în REPORTERIs deschizând linkul următor:

https://www.facebook.com/reporteriasi/posts/pfbid0FQuDeMRfugpfz7uLVN9HaGe4FJKwDdvFWE8xGvuwSGUSdfhz73ZiHC7KzVaDVKKql

Puteți (re)vedea videoclipul cu tunul dat de corifeii mafiei ieșene cercetat de OLAF Bruxelles, urmărind videoclipul de mai jos.

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?