INCOMODUL TULAI-BULAI

ncnfjk

MOTTO: „Ieșim la plimbare într-o pădure lângă Oslo. Trecem cu bicicleta pe lângă doi tipi grizonați, îmbrăcați în haine de sport. Îmi dau seama că unul este Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg și celălalt este premierul Norvegiei. Le mulțumesc în limba lor pentru ce fac ei și fiecare merge mai departe. Cam așa arată democrațiile scandinave. Apropiere totală de oameni. Și de natură.” (Iulian Bulai,  6 AUGUST 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)

.....................................................

Iote-te nene Stoltenbergul trecând, adică porumbelul păcii în chiloți de sport dimpreună cu Jonas Gahr Støre-ul, c-așa îl cheamă pe premierul Norvegiei!!!  Deci, să recapitulăm: Tulai-Bulai se deplasa  cu bicla... cu cască-mască-bască-genunchiere, pe scurt cu tot ce trebuie într-o astfel de grea încercare. Și cum era el concentrat la cărarea din pădure ca să nu se răstoarne cu vehiculul, numai ce zări cu coada ochiului pe lângă copaci - că bănuiesc că nu stăteau în mijlocul  aleii - doi grizonați. Calculați exact viteza cu care trecea Tulai-Bulai pe lângă grizonați, din moment ce a avut suficient timp să le scaneze mufele, să-și amintească de unde-i știe și să le pună etichete de recunoaștere. Dacă pedala în aceeași direcție cu cei doi, înseamnă că a întors capul ca să-i vadă bine și că n-a mai fost deloc atent la potecă... iar dacă pedala în sens invers, deducem că s-a oprit, a coborât din șa, a alergat după ăia și le-a aplicat o amplă pupătură-n dos, în sensul că le-a „mulțumit în limba lor pentru ce fac ei”.

Oare nu-i mai lesne să ne închipuim că Tulai-Bulai stătea la pândă cu bicicleta încordată știind că ăia doi se plimbă pe-acolo ca să se poată băga și el în seamă? Acum... eu cred că dacă Secretarul General al NATO avea de vorbit cu premierul Norvegiei în pădure, convorbirea trebuie să fi fost discretă... cât de mult s-or fi bucurat cei doi democrați scandinavi când în plimbarea lor ferită de ochii vulgului, s-a băgat ca musca în partea dorsală a calului, Iulian al nost’? Că eu cred că dânsul s-a prezentat, a dat mâna, mă mir că nu s-a tras și în poză!

Cred că prima depeșă care a plecat din laptopul lui Stoltenberg - Secretar General al NATO - către Geoană, Secretar General Adjunct tot acolo, imediat ce s-a terminat plimbarea, a fost:

„Vezi, băi, că-i unul de la voi care mă urmărește și nu-mi dă pace! Ia verifică-l... nu-i cumva  vreun putinist deghizat în biciclist? Că era cât pe ce să calc în el, azi dimineață, în pădure!”

LUMINITA  ARHIRE

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?