EUROPA SE SCHIMBA SUB OCHII NOSTRI: FRANTA SUB INSURGENTA

poza

Franța în flăcări, văd deja două persoane decedate pe caldarâm, transportoare blindate care încearcă să oprească insurgența și grupuri masive ale vestelor galbene care vor să atace! Pare că un jandarm a murit, de asemenea! Insurgenții VOR SĂ OCUPE PALATUL ELYSEE, SEDIUL PREȘEDINȚIEI!

Nimeni nu poate evalua acum care va fi finalul. Dacă luptele vor escalada și Parisul va cădea în mâinile insurgenților, MACRON VA FI NEVOIT SA DEMISIONEZE ȘI VOR FI ALEGERI ANTICIPATE. Dacă nu, oricum Macron este terminat politic și impactul asupra societății franceze va fi puternic, de destabilizare pe termen lung, cu o criză politică și economică uriașă.

Dimensiunea revoltei este probabil mai mare decât nivelul celei din 1968, când De Gaulle a fost nevoit să se retragă.

Nu mai este vorba despre REVENDICĂRI ECONOMICE, CI POLITICE. Și acestea nu mai pot fi oprite prin forță, odată ce au escaladat la un asemenea nivel.

Cauzele sunt complexe, mărirea taxelor și impozitelor fiind numai declanșatorul. Este prea devreme să se cunoască care sunt acestea. Se vorbește de cauze economice, cum am spus, dar, spre exemplu, față de România, francezii în general trăiesc mult mai bine, serviciile sociale fiind asigurate și ele.

Eu cred că revolta se înscrie în tradiția mișcărilor franceze DE STÂNGA, SOCIALISTE, odată ce Franța este fondată, ca stat, pe Revoluția din 1789: ACESTA ESTE MODUL FRANCEZILOR DE A CONCEPE RELAȚIA CU STATUL. Inclusiv a celor multe milioane de imigranți naturalizați francezi în ultima jumătate de secol.

Sub sloganul ”Liberte, Egalite, Fraternite” poate fi legitimată orice mișcare politică de protest.

Dar, odată cu această revoltă, EUROPA NU VA MAI FI LA FEL, iar planul lui Macron și Merkel, al unei Europe controlată și mai puternic de Bruxelles, pare a ține, deja, de trecut.

Ce va rămâne în urmă? Dacă se va instala în Franța un regim socialist, DE ESENȚĂ COMUNISTĂ? Pentru că, dacă este să sintetizăm cauzele revoltei într-una singură, principalul vector de atac al acesteia sunt multinaționalele, făcute responsabile de inegalitățile sociale, în complicitate cu politicienii vânduți lor! Așa se întâmplă în istorie și, mai cu seamă la francezi: TREC DINTR-O EXTREMĂ ÎN ALTA.

Îsi poate imagina cineva, atunci, ce haină poate îmbrăca EXTREMA DREAPTĂ? Teribil!

Responsabilitatea pentru această criză îi aparține în integralitate lui Macron și lobbyurilor care l-au sprijinit. Au distrus partidele tradiționale și s-au urcat pe o impostură. Acum, francezii AU FOST PĂCĂLIȚI! MAI ȘTIM ȘI NOI PE CINEVA CARE A FĂCUT LA FEL!

Aurelian Pavelescu

 

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?