ELEFANTUL TROTINETIST

khkhjghjj

Bă frate, am ieșit să i-au o gură de aer și un pachet de țigări (of course) și ce îmi văd ochii?! Bă nene s-a suit elefantul pe trotinetă. Bă nene venea spre mine cei 100.000 de hamburgeri de la Mc Donald, combinați cu o juma' de tonă de cartofi prăjiți, combinați cu sosuri de roșii, usturoi și cole (Cola la plural! N.r.), de ziceai că e acceleratul ce trece prin gară prin Lehliu cu mecanicul pilit care a uitat să oprească-n stație.

Zbura pe „troti” de parcă îl mâna Necuratu' din spate, înțepându-l ritmic cu furca-n cur. Era un fel de Marvell mai supra-ponderal, un fel de cargobot pe roți fugind din calea furtunilor lui Neptun.

Bă nene și când a atins velocitatea maximă calculată după formula fizică bine știută - conform căreia viteza medie a punctului material este raportul dintre vectorul de deplasare Δd și intervalul de timp Δt în care s-a efectuat deplasarea.

Bă și ce să vezi? În același moment de velocitate maximă a acționat și celebra formulă a lui Einstein, conform căreia E=mc2, numai că asta a acționat pe verticală, datorită unui amănunt neglijabil, recte o placă de pavaj lăsată nesupravegheată în trotuarul proaspăt terminat de ăia care mânăresc contractele edilitare în sectorul 3.

...... A fost apoteotic. Magnific. Memorabil. Cum masa era, bă, era considerabilă - cargobotul dupe „troti” fiind cu deplasament de Mc Donald - contactul cu solul în impulsul dat de legea gravitației s-a auzit precum oalele scăpate din mână pe gresie la 5 dimineața, când cauți ibricul să faci prima cafea. Instantaneu se aprind luminile în blocurile din jur.

Elefantul nostru s-a ales cu o 3,14zdă la cap și cu laptopul, din rucsacul ce îl purta în spate în mai multe chestii care zornăiau, precum un puzzle demontat. Nici telefonul mobil nu părea să se simtă prea bine, că din impact a ieșit la vreo doi metri de proprietar, pe trotuar, așteptând în comă ambulanța. Și a venit ambulanța, că malul nu mai putea să se ridice, iar brancardierii mormăiau printre dinți: „Frate, acu și-a găsit ăsta cât porcul să cadă cu trotineta”. „Gigi, strigau ei la șofer, vino mă și ajută-ne și tu, că singuri nu putem să îl  punem! Adunați-i vă rog lucrurile și puneți-le în mașină. Trotineta lăsați-o aici lângă pom, că oricum e praf.”

GOGU  ORLANDO

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?

RUȘINEE!

În primul meci „de verificări” NAȚIUNALA LUI EDY 

Gabi Mihaila Sun, 03/24/2024 - 07:50
NAT-O BUNA CA AM FRÂNT-O!

Carul cu proști, torpilat!

Fraților, eu vă spun: Nici NATO nu mai e ce a fost. Ah, nu, nu din cauză că nu au șanse în fața rușilor ori chinezilor. Nu.

Gogu Orlando Thu, 03/14/2024 - 10:07