CURUL BATE GURA! – proverb tăricean românesc

tric

Haideți să închidem și povestea cu prescripția la Tăriceanu, care nu este împlinită, căci mie nu îmi place să vorbim în dodii, oricine ar fi în discuție.

Pedeapsa la luare de mită: Cod penal nou - art. 289 - 3 - 10 ani;

forma veche (CP 1969): art.254 - 3 - 12 ani

Art. 7 din Legea nr. 78/2000, forma în vigoare azi: ”Faptele de luare de mită sau trafic de influenţă săvârşite de o persoană care: a) exercită o funcţie de demnitate publică, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută la art. 289 sau 291 din Codul penal, ale cărei limite se majorează cu o treime”.

Tăriceanu era demnitar, deci se majorează pedeapsa!

Prescripția în Coduri:

- CP nou - art. 154 lit b) - 10 ani - pedeapsa mai mare de 10 ani, dar sub 20 de ani

CP vechi - art. 122 lit. b) - 10 ani - pedepsă mai mare de 10 ani, dar sub 15 ani.

Prescripția este de 10 ani, deci fapta lui NU este prescrisă. Și încă o surpriză: se poate interpreta pe actuala reglementare (căci avem decizie CCR netranspusă) că această cerere către Parlament întrerupe prescripția, deci încă 10 ani să îl tot cerceteze.

PS - dacă Tăriceanu era de acord cu Dragnea și trecea modificările la CP prin OUG fapta lui ERA PRESCRISĂ :) CCR a constatat constituționale modificările la prescripție. Ce-și face omul cu mâna lui cum se cheamă?

Ingrid Mocanu

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?