Cu polonicul în oala justitiei

fjgkjgh

In contextul publicării înregistrării cu procurorii din DNA Bihor, cea care devoalează planurile de “cumintire” a judecătorilor ”indisciplinați” prin trimiterea unora in judecată, îmi aduc aminte polemicile in care am intrat anul trecut, când apăruse, ca proiect, ideea înființării acelei secții speciale pentru magistrați in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ. Avem acum și confirmarea ca a fost o măsura întemeiată, de natura a proteja cursul firesc al justiției și chiar pe magistrați.

Spre surprinderea mea, unul dintre cei mai fervenți critici ai acestei idei a fost un coleg avocat. Spre surprinderea mea și mai mare, nu a fost singurul avocat cu astfel de atitudine. Bine, spre deosebire de alți confrați, domnia sa are scuza ca nu ia contact cu justitia penală decât atunci când interesele politice o impun.

Totuși, dacă oameni cu pregatire juridica au fost (sau încă sunt) atat de orbiți de ura fata de un partid pentru a refuza ideea normalizării relațiilor profesionale din sistem judiciar, la ce sa ne așteptam de la ceilalți? Când ura sau interesele politice îți deturnează raționamentul profesional, este clar ca nu poți sa mai #spuidrept.

Revenind la subiectul zilei, cel puțin pentru mine, un umil purtător de roba avocateasca: câta încredere putem avea in dosarele instrumentate in asemenea condiții, in procesele desfășurate sub o astfel de presiune și in sentințele date cu sabia deasupra capului?

Și încă ceva: oare este o întâmplare ca unul dintre judecătorii cei mai activi politic in contextul modificării legilor justiției, distinsul Danilet, provine chiar din “parohia” celor cinci protagoniști ai înregistrării buclucașe?

#fiatjustitiaetpereatmundus #numaidezinforma #farapoliticainjustitie

Av. CIPRIAN MITOSERIU                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                       

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?