COSMARURILE ANULUI TRECUT (1)

HDHGFHFHH

LUNA IANUARIE

Pe 4 ianuarie 2023 președintele Klaus a gândit... și gândind dânsul (lucru cam peste puterile domniei-sale în mod obișnuit) și-a exprimat, într-o convorbire telefonică avută cu Elensky Olodimir, „profunda îngrijorare şi preocupare” apoi a condamnat „ferm atacurile aeriene neîncetate ale Rusiei, care au lăsat ţara vecină ÎN ÎNTUNERIC ȘI FRIG.” Cred că atunci și-a dat seama Klaus că ne aflăm într-o vecinătate periculoasă și că ar fi mai frumos să plece pentru o vreme în America de Sud, într-o zonă unde e cald... și apoi în Africa... poate, hai! și în Dubai... căci din câte-și amintea el de la geografie și acolo e cald. Că lui mai mult de frig îi era teamă decât de întuneric, deoarece aflase deja cu precizie, dintr-o lucrare științifică bine documentată, de ce e întuneric noaptea!

De parcă n-ar fi fost suficient  de epuizantă convorbirea telefonică din ajun, pe 5 ianuarie Klaus a trebuit să participe nemijlocit la ședința de constituire a CSM, unde a fost obligat de împrejurări să citească niște fraze scrise de vreun consilier sau de „inteligența artificială”, cine știe... așa că a rostit, ajutându-se de o gestică bogată,  că se „aşteaptă transparenţă, integritate şi profesionalism de la membrii sistemului judiciar” apoi i-a îndemnat pe magistraţi să ia atitudine atunci când independenţa „justiţei” se clatină ca o piftie din pricina unor „încercări de imixtiuni politice”... iar asta parcă i-a amintit, nu se știe de ce, de doamna Livia Stanciu și de un episod cu „ți-am dat, mi-ai dat” de la începutul glorios al primului său mandat de președinte, în urma căruia doamna cu  pricina a ajuns la Curtea Constituțională, iar el s-a trezit cu onoarea și integritatea „reperată”...

Anul 2023 se pare că a deșteptat în cetățeni fiara - până nu demult amorțită - a cititului! Din acest neașteptat impuls, cartea de memorii a prinţului Harry, „SPARE”, lansată pe 10 ianuarie, s-a vândut într-un ritm care l-a făcut invidios până și pe președintele Klaus, autorul bestsellerului „PAS CU PAS”, cel care - mai știți? -  a fost surpriza elevată a Târgului de carte GAUDEAMUS din 2014!

Timid, pe 11 ianuarie, Ministerul Sănătății publică un material despre reacțiile adverse la așa-zisul vaccin anti-COVID, material unde apar cuvintele deja bine-cunoscute pe plan mondial: tromboză, miocardită, șoc anafilactic... astea... Cazurile selectate sunt foarte puține... în schimb, tot anul vor apărea noi și noi cetățeni - unii de mare notorietate - care vor acuza efecte secundare post-vaccin de-a dreptul dramatice,  iar televiziuni dintre cele mai aprige susținătoare ale înțepăturii oricum și oriunde, ne vor spune cu multă convingere că ele n-au zis chiar așa, ci am înțeles noi greșit... În acest timp, doctorul Virgil Musta, șeful Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”- Timişoara - un mare iubitor al măsurilor anti-populare din timpul pandemiei - află cu uimire că ANI s-a trezit din somn și-l cercetează la incompatibilități... deoarece dânsul, împreună cu fratele, sunt asociați într-o firmă în care și soția a fost cooptată ca  medic specialist, iar firma respectivă  a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul în cadrul căruia Musta exercită funcţia de şef de secţie! Ca urmare, Musta-de-la-stat îi invita pe pacienți la Musta-de-la-privat să-și facă testele, apoi ieșea la televizor și ne vorbea despre importanța testării - cu alte cuvinte, despre circuitul banilor în natură!

Documentul (justificativ) „ROVACCINARE - Misiune îndeplinită 2020-2022”, publicat la începutul lunii ianuarie,  se dovedește a fi unul de inestimabilă valoare, mai ales dacă citim prefața. Căci prefața conține mesajele calde, mobilizatoare, ale președintelui Klaus, premierului Ciucă și colonelului-medic-coordonator Valeriu Gheorghiță... Cu tristețe observăm că mesajul extrem de sensibil „Ce conține vaccinul?”, al lui Vasilică Cîțu, nu apare, deși, după opinia mea, acela a fost cel mai tare!  

Pe 17 ianuarie, în sfârșit (că lui îi trebuie mai mult timp pentru a înțelege niște lucruri simple), Klaus reușește să-și dea seama că nu poate pleca pur și simplu să se plimbe în America de Sud, în Africa și în Dubai, la căldură, ci ar avea nevoie și de un pretext... așa că, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, declară, hodoronc-tronc, că el se va ocupa intensiv de securitatea energetică, aceea care este o prioritate a Uniunii Europene, apoi arată că anul 2023 e un moment de cotitură pentru revigorarea relaţiilor României cu prietenii şi partenerii tradiţionali din Asia de Sud şi Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu şi America Latină. Cotitura, așa cum vom vedea mai târziu, se va face cu avioane al căror kitsch manifest costă, nu glumă!

Ministerul Justiţiei - un minister brav, de omenie, după cum ne-am dat seama - ne informează, pe 25 ianuarie, că am luat „BINIȘOR spre BINE” la evaluarea Grupului de State împotriva Corupţiei (GRECO) deoarece „...România a realizat un progres semnificativ în anul 2022” ceea ce era de la sine înțeles, ca urmare a unui amplu „...pupat toți Piața Endependenți” care nu putea fi trecut cu vederea de către vigilentul Grup.

Luna ianuarie se încheie, totuși, cu un spin în curul bunului mers al lucrurilor, deoarece Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează campania naţională „Barometrul nostalgiei comuniste”  care înseamnă, de fapt, un „ochiul și timpanul” băgat în nostalgiile dumneavoastră, cetățeni, deoarece suntem informați că vor fi monitorizate manifestările şi actele publice „de reabilitare” a comunismului și „de relativizare a naturii criminale a regimului comunist”. Așadar, aveți grijă ce scrieți pe FACEBOOK, prieteni, că BIG BROTHER veghează!

(va urma)

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?