BASMELE ADULTILOR CUMINTI

bdbhdjhj

Singurătatea lui Făt-Frumos

Am intrat zilele acestea într-o librărie și ca de fiecare dată după ce mi-am cumpărat ce aveam nevoie, am trecut și pe la standul cărților pentru copii. Trebuie sa recunosc că cel mai bine realizate sunt cele din Republica Moldova. Mi-a atras atenția în mod special o poveste cu Făt-Frmos și... așa am ajuns la concluzia că este foarte singur și nu-și mai poate trăi povestea.

Sa va explic de ce! În primul rând, Balaurul nu mai este interesat să se lupte cu mijloacele tradiționale, acum ca și-a deschis bănci peste tot e foarte ocupat cu cei care intră in gura lui de bunăvoie...

Muma Pădurii s-a mutat la Bruxelles, că a rămas fără pădure de când s-a cam tăiat toată pe aici prin Romania și oricum acolo vrăjitorește legal si absolut democratic sub protecție  UE. Zmeului nu-i mai arde de înfruntări și  a făcut și burtă că nu mai trebuie sa alerge după Ilene Cosânzene, vin ele cu nemiluita, care mai de care mai nurlie și mai dornică sa-i  încălzească așternutul, că doar are ditamai palatul in Pipera si cai putere cu sutele.

Ileana Cosânzeana s-a făcut fotomodel și nu mai poți s-o cucerești cu fapte de vitejie, ci doar cu contul din banca, nu mai spun de dorința ei cea mai arzătoare de a  se mărita moarta-coapta cu Zmeul-Zmeilor. Copiii nu-l mai caută. Cum sa-si imagineze ei un erou pe cal alb cu o simpla spadă, când Transformer are laser si distruge tot, doar cu un simplu gest?

Uite așa Făt-Frumos a rămas tot mai singur între coperțile unei cărți care a încantat generații de-a rândul și a făcut copiii să viseze ca vor fi  eroi care apără dreptatea si iubirea, care ajută pe cei aflați la nevoie.... Poate de aceea fetița aceea din parc, când a fost întrebată ce vrea să devina ea, a spus: Bianca Drăgușanu.

KARELIA  NEACSU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?