SCOALA DE VARA A DEZMATULUI

bcbhj

Ai 17 ani, deci ești minoră. Pleci de-acasă, de la tine din Bărăgan, si te duci la Neptun, pe litoral, că e nușce școală de vară a unui partid. Deși tu ești minoră, nu ai drept de vot, dar te mănâncă de partidul ălora, așa minoră cum ești. Iar părintii îți fac cu mâna pe geam, că pleacă fata la partid, sau cum?

Ajunsă pe litoral, te cazezi in hotel cu ăia de la partid si te îmbeți din prima seară ca porcul, așa minoră, de nu mai știi ce ți se întâmplă până a doua zi de dimineața, când te trezești cu niște dureri in zona inghinală și ceva sângerări.

Se termină școala de vară, vii acasă de la Neptun la Slobozia, nu te deranjează durerile inghinale în toate zilele alea pe litoral, și fix in Slobozia, după ce ai ajuns acasă, te gândești că poate a fost un viol acum 3 zile când te-ai imbătat ca porcu'.

Bre, suntem noi toți tâmpiți? În ce rahat de țară trăim? Cine dracu' i-a dat ăleia alcool, când e lege cu minorii și alcoolul si se cere buletinul la intrarea în cluburi? Aia e orfană, părinți nu are, ăia unde știau că e „fetița” lor tot weekendul? De ce nu intervine protecția copilului să îi decadă pe ăia din drepturile părintești?

Cum adică, aia minoră se duce la adunări de partid pe litoral? Si ăia de la partid, când au cazat-o pe aia în hotelul închiriat de ei pentru evenimentul lor privat, nu i-au văzut buletinul la cazare, cum au cazat un minor neînsoțit?  În ce țară e posibil așa ceva?

Ăștia sunt toți cu capul, si părinți și minor, și organizatori. Luați toți si reeducați, în școli de reeducare sau în pușcării, sa învețe fiecare unde li se opresc drepturile și încep obligațiile, că se alege praful dacă mai continuăm așa. Auzi, un copil de 17 ani! Nu, nene, bețivancă parașutistă, că nu pleacă de acasă una de 17 ani, singură, la întâlniri de partid, unde se bea până se cade sub masă - din patriotism rezultat in urma numeroaselor ore în sala de lectură a unei biblioteci publice - să fim serioși.

ADRIANA VITAN BALINT

Featured

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?