Protocoalele SRI-DNA au avut ca SCOP major sa protejeze coruptia EADS

picture
 

Clasarea dosarului EADS de către DNA, făcută publică astăzi, dovedește încă o dată că nici vorbă ca DNA să se atingă de ,,vârful piramidei corupției'' din România, decât doar pentru a o spăla, o o coafa, a o mângâia pe creștet si a îi oferi prin clasări aparența de legitimitate a banilor proveniți din infracțiuni. În condițiile în care DNA, deși sesizată de Parchetele din Munchen și Viena în cazul EADS, a refuzat să meargă pe firul banilor și să identifice beneficiarii, reali, dovedind o groaznică iubire pentru ,,trandafirii din Bruxelles'', este evident că DNA a fost și e încă infiltrată la nivel înalt de scuturi pentru infractori.

Nu îmi pot reține gândul că mai degrabă decât condamnarea unor infractori sau neinfractori, protocoalele SRI-DNA au avut ca SCOP major să protejeze ,,fantomele noastre'', să le spele și să le de aparență de legitmitate, operă pusă în practică încă prin protocolul din 1998 în baza căruia acest Augustin Lazăr care se agață de scaun sperând să scape de inculpare a fost coloborator SRI-SIE, ca șef al grupului operativ central SRI-SIE-SIPA-Ministerul Justitiei.

Domnu' șef al grupului operativ central, încă procuror general în curs de lustrație, vreo vorbă legată de clasarea EADS? Ați fi dat-o afară pe doamna Kovesi dacă nu ar fi fost lustrată înaintea dumneavoastră? Spre deosbire de dosarul Microsoft unde, cu extrase de cont la dosar (deci cu circuitul PROBAT al banilor proveniți din infracțiuni), inflitrații din DNA au încercat și reușit tergiversarea până la clasare, păcălindu-i pe americani că lupta cu anti-corupții, în dosarul EADS le-a fost mai ușor ,,fapta nu există''. Păi băi DNA, dacă nu mergi pe circuitul banilor și mergi doar pe ceea ce îți servește sau îți ascunde SRI în scop de protecție a fantomelor, cum naiba să ai alte rezultate decât cele pe care, în panică, le-ai stabilit, încă de atunci când cu groază ai fost sesizat de partenerii externi - respectiv ,,fapta nu există''. Dacă nu ar fi fost revocată pe motiv de incompetență, în opinia mea doamna Kovesi ar trebui să aibă acum aceleași dileme ca și domnul Lazăr: #cinesunteu?

Vă reamintesc ,,ce spuneau americanii după clasarea dosarului Microsoft'', atunci când a devenit evidentă chiar și pentru ei protecția instituțională acordată de instituții infiltrate (un articol din 1 februarie anul acesta):

Despre cooperarea SRI-DNA in cazul Microsoft. Si ce spun americanii.

RADU SOVIANI

Featured

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?