NEMERNICIA EXCREMENTULUI

hfhfjhj

MOTTO: „La Gâdea în poartă // este-o mâță moartă// Cine ca el o vorbi // S-o mănânce coaptă // Cu mărar și pătrunjel, // Cu untură de Câ(u)țel”  – folclor din copilărie a generației a treia...(n.r)

........................................................................

Nu, nu, Mihai Gâdea... nu. Nu aceasta e „regula jocului”. Nu înfierarea ălora care-au cumpărat în neștire vaccinuri e „lepădarea de Satana”, căci ANTENA 3/CNN a contribuit în modul cel mai isteric cu putință la lustruirea soclului statuii „imunizării” anti-COVID, din câte-mi amintesc.

La început, postul dumitale TV a drămuit atent impactul informației primare, selectând cu grijă știrile cu oameni care cădeau pe stradă loviți instantaneu de un virus asasin(?), ca de trăsnet, cât să țină publicul cu fundul pe jar, apoi a anunțat triumfal că s-a declanșat pandemia, apoi a făcut apologia „statului acasă”,  apoi a exultat la evenimentul epocal al „inventării” peste noapte a unui vaccin care e „sigur și eficient”, apoi, frecându-și palmele, a preluat în scurt timp toți apologeții vaccinării, dintre care unii s-au dovedit a fi niște impostori sadea, a dat toate filmulețele îngrozitoare cu bolnavii care agonizau în spitale, a filmat toate înmormântările cu purtătorii de sicrie îmbrăcați în cosmonauți și cu familiile înlăcrimate ținute la distanță, a vârât cu pâlnia în esofagul telespectatorului gata fezandat groaza că o să crape dacă nu „respectă regulile” și dacă nu-și expune bicepșii la înțepături... Și a făcut toate astea nu oricum, ci cu o înspăimântătoare abnegație.

În mod previzibil, Răzvan Dumitrescu, o minte mai greu de întins pe Patul lui Procust pentru ajustările necesare, a avut un moment de cumpănă când era cât pe ce să rupă relația de „love” cu A3, că, de! postul încasa prea multe amenzi pentru că dânsul se îndoia de „narativul oficial”:

„Nu voi mai risca să aflu ce se întâmplă dacă prezinți astfel de informații publice pentru că risc în felul ăsta salariile colegilor și situația financiară a postului(...). Vă mulțumesc mult pentru ca mi-ați fost alături în toți acești ani. Eu am un mare defect. Nu pot să mă schimb, nu mă port după cum bate vântul, deși mi-ar fi mult mai bine dacă aș putea face asta. Nu pot din respect de sine în primul rând, noțiune adânc sădită în mine de părinții și bunicii care m-au educat. Recunosc, sunt într-un moment de răscruce: nu vreau să le fac rău celor din jur și în același timp nu pot să nu îmi fac meseria așa cum știu că trebuie făcută. Rolul unui jurnalist nu este acela de agenție de PR. Rolul unui jurnalist este să scotocească și să prezinte în primul rând acele lucruri neștiute despre care nu se vorbește.” (Răzvan Dumitrescu, pe pagina lui de FACEBOOK, 27 octombrie 2021)

Apoi însă - c-așa au fost vremurile - încet-încet el a tăcut, sau s-a apucat „la mișto” de prezentarea unor „numerologi” de mare răsunet, cât să-i sufle gloria apusă a Danei Grecu, cea cu Lidia Fecioru la butonieră!

Oana Zamfir și dânsa s-a cam retras, ca să nu fie nevoită să spună ce crede. Pe pagina ei de FACEBOOK a mai pus întrebări sau a mai îndemnat lumea să gândească... la televizor însă, n-a prea apărut.

Postul ANTENA 3 (astăzi și CNN, ca o încununare a operei) în schimb, cu entuziasm, a înghițit banii de publicitate și i-a întrebat care-i treaba cu pandemia pe Octavian Jurma, cu sinergia lui poznașă și graficele lui de hobby, livrate ca informații precise... pe Beatrice Mahler cu morga ei potrivită perfect dezastrului... pe Vigil Musta - clarvăzătorul având o afacere de familie cu teste COVID 19 și care ne amenința că „...dacă nu facem «stop-joc», în două săptămâni nu vom mai avea locuri în spitale” și că „de sărbători (de Crăciun, n.n.)  nu putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă” (25 octombrie 2020)... pe Răzvan Cherecheș, cel care ne arăta cum se pune masca etanș pe barba sa multilateral dezvoltată, pe care numai o mască de sudor XXL ar fi putut s-o acopere!

Dumneata, Mihai Gâdea, nu ai fost jurnalist și nici observator de pe margine. Nu, dumneata ai fost participant direct... sau COMPLICE, cum se mai spune... Ai păstrat emisiunea lui Răzvan Dumitrescu așa, la ho-ha, pentru ca să spui la o adică „vedeți ce imparțiali am fost?”, iar în rest, ai pompat cu asiduitate teroarea bolii în publicul tău obișnuit care, culmea! era cel mai reticent la „măsurile de protecție” absurde, cu izolete și măști de doi lei, ca și la inoculări cu o chestie inventată peste noapte fără nicio verificare în timp și fără ca firmele producătoare să-și asume vreo răspundere dacă - știu și eu? - se întâmplă niște nenorociri ca urmare a serului-minune, cum ar fi spre exemplu  un fel de molimă a „morții subite”... Că trebuie să credem în știință, nu-i așa? mai ales dacă propagarea acestei științe este plătită gras! Ai fost, ca să spun așa, un fel de Irinel Columbeau, cel care a afirmat că a descoperit un nou material de construcție, COLUMBEANIT mi se pare, cu care să ridice o casă într-o singură zi, numai că ăla, pe bună dreptate, a dat faliment, în timp ce ANTENA 3/CNN, vânzând iluzia unei imunizări la fel de miraculoase precum edificarea unei case în 24 de ore, cred că s-a umplut de bani!

Așa că acum, când ești de-o duritate de-a dreptul scabroasă vorbind cu „angelicul” Vlad Voiculescu, cel vârât de marele Liiceanu în edificiul său sentimental, simt nevoia să fug la magazinul din colț și să-mi cumpăr lămâi. În primul rând că un ziarist adevărat nu are tonul ăla de inchizitor expirat și vulgar, indiferent cu cine ar vorbi la telefon. Căci tu n-ai voie să te indignezi, n-ai voie să scoți pucioasă pe cavitatea bucală, tu trebuie doar să întrebi ce ai de întrebat, cu un ton egal, indiferent cine ți-ar fi partener de dialog... altfel, riști ca publicul să-l victimizeze pe Vlăduț, văzând că prestația lui e mult mai calmă, mult mai așezată decât a dumitale. Noi nu vrem să știm „cu cine ții” tu, Mihai Gâdea, zău așa... Nu ne interesează. Deoarece umorile dumitale personale nu sunt informații de interes public.

Dacă s-au cumpărat zeci de milioane de doze de vaccin inutile eu cred că e și vina ta, Mihai Gâdea, din plin. Căci... și dacă-ai întrebat timid pe-atunci de ce anume avem nevoie de cantitatea asta absurdă de doze, întrebarea ți s-a înecat într-o mare de emisiuni ale ANTENEI 3/CNN care prezentau „specialiști” a căror principală preocupare era promovarea vaccinării duble, triple, cvadruple sau fără număr, fără număr... Au fost și „înțelepți” care vedeau înțepătura trimestrială sau semestrială, pentru toată viața, ca pe un lucru firesc!

Nu cred că DNA-ul o să facă vreo brânză cu acest dosar prin care a cerut ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă,

gdfghfhfj

pe care îi acuză de achiziție supraevaluată de vaccinuri. DNA-ul a jucat politic de atâtea ori, încât eu sunt convinsă că asta face și acum. Deoarece convenabilă pentru partenerii externi și pentru licuricii mai mici sau mai mari ai planetei s-a dovedit, mereu, „varianta verificată”... Și să nu uităm: Băsescu-Petrov&PDL a fost o astfel de variantă... Iohannis nu mai spun, cu așa-zisul său PNL - în fapt, un PDL cu numele și blazonul schimbate, aceeași Mărie cu altă tichie - a fost la fel... Așa că astăzi varianta comodă pentru toți este PSD-ul-cuminte-și-ascultător&PNL-ul format din omniprezentul PDL! În aceste condiții, aripa Cîțu și USR-ul ar fi indicat să mai stea o tură în banca lor. Și totuși... ce va face Rareș Bogdan și cum va vira dânsul spre „clarviziunea politică”, aducătoare de un nou mandat de europarlamentar, după ce a mâncat turkish delight cu polonicul despre cum trebuie să se alieze PNL-ul cu partidele și partidulețele „dă dreapta” și a înjurat PSD-ul cât a putut. Sau nu e cazul să-mi fac griji... arivismul lui Rareș Bogdan este atât de grețos încât nu cred c-ar trebui să ne mirăm dacă următoarea pupătură-n cur a acestuia se va îndrepta țintit către despicătura dintre fesele lui Marcel Ciolacu. Și dacă va găsi înghesuială acolo, e în stare să se lupte pe viață și pe moarte și să-i îndepărteze pe toți, numai pentru a-și asigura, în sfârșit, o fericită exclusivitate! 

.....................................................................

P.S. Dacă Mihai Gâdea vrea să învețe cum se comportă un jurnalist care ia un interviu unuia detestabil, ar fi bine să urmărească din nou emisiunea din 25 noiembrie 2009, de la fosta REALITATEA TV, cu Răzvan Dumitrescu față în față cu Traian Băsescu-Petrov și având ca subiect incidentul cu copilul pe care candidatul dreptei la președinția României l-a pocnit în campania electorală din 2004. După opinia mea, e de manual. Răzvan Dumitrescu a fost forțat, ce-i drept, să plece de la REALITATEA TV ca urmare a acestei emisiuni, dar atunci a fost JURNALIST PÂNĂ LA CAPĂT!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?